Pompa paliwa nie chodzi
Strona 1 z 1
Witam jak w temacie nie chodzi mi pompa paliwa tzn wiem na 100%że jest sprawna bo po podłączeniu na krótko chodzi i autko jedzie ewidentnie nie dochodzi mi napięcie gdzie szukać bezpieczniki sprawdzałem 1000razy jeśli ktoś może udzielić mi fachowej rady to będę wdzięczny
- Od: 30 gru 2003, 18:01
- Auto: mazda xedos 2,0 V6
Ja mam to samo. Padło mi zasilanie do pompy kilka dni temu. Ponieważ z tego obwodu zasilany mam też zawór gazowy (przekaźnik to albo to) to
po zaniku zasilania miałem strzał w kolektorze. Przy okazji wygieło mi zawias na którym obraca się skrzydełko przepływomierza.
Przepływomierz już naprawiłem a do pompy zrobiłem obejście.
Znalazłem gniazdo przekaźnika gdzie +12V jest po stacyjce i zwyczajnie
pod dywanikami puściłem zasilanie do pompy.
Dalsze szukanie zostawiam jak będzie ciepło.
Bezpieczniki oczywiście OK. Ale przekaźnika od pompy nie mogę znaleźć za CHiny Ludowe.
Paweł
po zaniku zasilania miałem strzał w kolektorze. Przy okazji wygieło mi zawias na którym obraca się skrzydełko przepływomierza.
Przepływomierz już naprawiłem a do pompy zrobiłem obejście.
Znalazłem gniazdo przekaźnika gdzie +12V jest po stacyjce i zwyczajnie
pod dywanikami puściłem zasilanie do pompy.
Dalsze szukanie zostawiam jak będzie ciepło.
Bezpieczniki oczywiście OK. Ale przekaźnika od pompy nie mogę znaleźć za CHiny Ludowe.
Paweł
- Od: 10 cze 2004, 18:07
- Auto: Mazda 626 GD XII'87 2.0I 8V
hubal napisał(a):niestety nadal nie wiem dlaczego nie chodzi ta nieszczęsna pompa
Jak to nie chodzi? Masz trzy rzeczy do sprawdzenia czyli czy jest zasilanie pompy czy jest sprawna instalacja i czy chodzi pompa. Pompe sprawdziles wiec masz tylko dwie drogi naprawy. Wez schemat instalacji elektrycznej i pompa musi chodzic
Strona 1 z 1