Jak w temacie, zauważyłem pewien problem, a mianowicie przy zmianie kół na letnie, to guma osłaniająca lewy przegub zewnętrzny jest popękana i zaczyna wychodzić z niej jakiś czarny smar, również nadkole i felga jest częściowo zachlapana tym smarem, więc to, że guma nadaje się do wymiany to wiem ale jest jeszcze jeden problem w którym liczę, że mi pomożecie, chodzi o to, że po zdjęciu tarczy hamulcowej i kręceniu piastą ,to na pełnym obrocie wyczułem kilka delikatnych „przeskoków” dodam jeszcze, że jakiś czas temu, nawet to można powiedzieć, że od dawna (ok. 1 roku) zauważyłem, że przy ruszaniu z miejsca w lewo coś „terkocze” w lewym kole ale przy normalnej jeździe nie tylko na wprost ale i w zakrętach jest wszystko ok. i jest cicho.
Więc teraz pytanie do Was, czy to świadczy o tym, że mimo niedawno pękniętej gumy przegub nadaje się już do wymiany? czy może to jest jeszcze wina łożyska ? Ja stawiał bym na przegub ale dla pewności wole Was zapytać i jeśli miał bym zamówić przegub, to co myślicie o takim:

Z góry dzięki za zainteresowanie i pomoc
Pozdrawiam
Blastar