czy silnik krokowy moze miec wpływ na bogatą mieszanke przez caly czas?
Silniczek krokowy jest odpowiedzialny jedynie za pracę na wolnych obrotach. To znaczy wtedy kiedy przepustnica jest zamknięta, wtedy silniczkiem krokowym idzie na cylindry. Także po dodaniu gazu czyli otwarciu przepustnicy rola kroczaka się kończy. Jeśli się mylę to mnie poprawcie ale wydaje mi się że tak właśnie jest
poprostu pracuje ładnie ale.................za duzo pali

Często mam taki problem, ale jak juz się przemogę i nie przekraczam 3000 rpm, to zaczyna palić mniej

I jeszcze jedno pytanie czy ilosc podawanej dawki paliwa moze tylko regulować samo ECU na podstawie danych z czujnikow itp czy jest jakaś sruba regulacyjna?
Dawkę paliwa i powietrza czyli optymalny sklad mieszanki ECU dobiera na podstawie danych z sondy lambda. Były takie przypadki ze sonda ciągle podawała że silnik potrzebuje bardzo bogatej mieszanki i dochodziło do lania wtryskiwaczy ( dlatego sprawdź czy ci się poziom oleju nie podnosi, bo jeśli paliwo nie spala się do końca to może przepływać przez szczeliny między pierścieniami a ścianką cylindra i dostawać się do oleju ) śruba regulacyjna powinna być tylko na dolocie i reguluje się ją właśnie w trybie serwisowym, ale gdzieś czytałem ż epo kilkuset kilometrach wolne obroty itak wracają do poprzedniego stanu.
Jeśli z wydechu czuć ewidentnie świarzą benzynką a silnik pracuje ok, to moim skromnym zdaniem napewno jest za bogata mieszanka, tylko skoro sonda wymieniona i nie ma błędów na kompie to już nie wiem. Nasówa mi się taki pomysł że może włożyłeś zamiasta kata jakieś przelotowe coś i spaliny zbyt szybko opuszczają układ wydechowy co powoduje że sonda nie osiąga temp. roboczej i wysyła złe dane do kompa. ( ale o tym słyszałem baaardzo żadko ) Słuchaj zrób test składu spalin, i jak wyjdzie zły to moze włozyłes jakąś lipną tą sonde . . . a skoro czujesz bryne z rury to napewno wyjdzie zły.
Jestem młodym automaniakiem i jeśli coś napisałem źle to mnie poprawcie, przy okazji się douczę czegoś.
Pozdrawiam i wesołych:)