Problem z przyspieszaniem – zmulenie na Pb
Strona 1 z 1
MIał ktoś może podobny problem jak ja dotyczący przyspieszania. Po dodaniu gazu najpierw jest zmulony a dopiero później przyspiesza.Lepiej jest jak dodam gazu zdejmę nogę i dodam gazu ponownie to wtedy auto zbiera się w miarę normalnie. Dodam że auto sprowadzone jest z Holandii kiedyś była w nim instalacja gazowa, ale jak ja do kupowałem w Holandii to była już zdemontowana, czyli teraz jest bez instalacji LPG
- Od: 14 gru 2004, 16:37
- Auto: 626 GE 1.8 FP 1994
Grzesiu – primo prosze o własciwy opis tematu – zgodnie z regulaminem : (w Twoim przypadku 626 GE FP – tym razem wstawiłem za Ciebie, next time już sam to MUSISZ zrobić).
A co do opisywanego przez Ciebie problemu – podaj więcej szczegółowych informacji. Czy to, że auto nie przyspiesza wiąże się ze zdławieniem silnika, czy tez może przy dodaniu gazu silnik gwałtownie wchodzi na obroty a auto przyspiesza bardzo mizernie?
Pozdrawiam
SM
A co do opisywanego przez Ciebie problemu – podaj więcej szczegółowych informacji. Czy to, że auto nie przyspiesza wiąże się ze zdławieniem silnika, czy tez może przy dodaniu gazu silnik gwałtownie wchodzi na obroty a auto przyspiesza bardzo mizernie?
Pozdrawiam
SM
- Od: 20 paź 2003, 17:16
- Auto: ma$da CA KL-ZE – już nie ;) & CA B6
Może filtr powietrza?
http://download.mx3.info/mazdaspeed.exe
(v4.10)
oc.gd
zb.gd
zo.gd
zu.gd
agd.gd
fiat.cc
0sy.pl
vmix.pl
2sze.pl
feryt.pl
redface.pl
newjeans.pl
(v4.10)
oc.gd
zb.gd
zo.gd
zu.gd
agd.gd
fiat.cc
0sy.pl
vmix.pl
2sze.pl
feryt.pl
redface.pl
newjeans.pl
Zgodnie z serwisowka, potencjalne problemy to:
– podcisnieniowy regulator cisnienia paliwa na listwie
– nieszczelne wtryski
– przeplywomierz
– zawor egr
– czujnik polozenia przepustnicy
Pozdrawiam.
– podcisnieniowy regulator cisnienia paliwa na listwie
– nieszczelne wtryski
– przeplywomierz
– zawor egr
– czujnik polozenia przepustnicy
Pozdrawiam.
the right man in the wrong place...
dzięki za wpisanie tematu. Proszę o wyrozumiałość od wczoraj dopiero zalogowałem się do tego forum.
Nawiązując do tematu. Fitry odpadają wymieniłem wszystkie (paliwa, powietrza, oleju) świece zapłonowe również. Jest dziura, silnik się nie zbiera. Objawy są jak by nie dostawał paliwa lub był zalewany.Znacie może jakieś warsztaty w okolicach Kielc lub Stalowej Woli które dadzą sobie z tym radę? Proszę o info.
Nawiązując do tematu. Fitry odpadają wymieniłem wszystkie (paliwa, powietrza, oleju) świece zapłonowe również. Jest dziura, silnik się nie zbiera. Objawy są jak by nie dostawał paliwa lub był zalewany.Znacie może jakieś warsztaty w okolicach Kielc lub Stalowej Woli które dadzą sobie z tym radę? Proszę o info.
- Od: 14 gru 2004, 16:37
- Auto: 626 GE 1.8 FP 1994
Strona 1 z 1