andrewx85 napisał(a):a co do ruru to byla robiona tylko odpowietrznik wymienilem i zamontowalem waz gruby bo bylo wszystko wygnite caly zbiornik szczelny zalałem 64 litry az po szyjke i wszystko szczelne a moze korek od wlewu wymienic alo to nie sadze zeby bylo to
to nie jest glupi pomysl teraz wlasnie sobie cos uswiadomilem,identyczny problem mialem w mojej astrze f.Tylko ze mi przerywala jak wskazowka zblizala sie do rezerwy,tak miedzy cwiartka a rezerwa.Nie moglem sie pozbyc tej usterki,nic nie pomagalo,wiem ile to krwi moze czlowiekowi napsuc,wymiana pompy,filtra,przewodow i nic,czyszczenie zbiornika,wtrysku itd....a silnik i tak przerywal na zakretach,zwlaszcza w lewo i na wzniesieniach,koszmar.Stwierdzilem w koncu ze nie ma sensu jak nic nie przynosi rozwiazania i tak to zostawilem,majac tylko na uwadze zeby bylo zawsze ponad cwiartke paliwa.Az pewnego dnia zauwzylem ze jade na koncowce rezerwy i nic sie nie dzieje,nie wierzylem,gaz do dechy kilka zakretow i nic silnik rowniutko chodzil.Pomyslalem ze cos musialo sie odblokowac i juz jest git.No i teraz przeczytalem twojego posta(czy moze korek wymienic)i olsnilo mnie.Mniej wiecej w tym samym czasie jak zauwzylem ze juz nie przerywa,wyrwali mi na parkingu klapke od wlewu i ukradli korek(bezyna nie zniknela)wiec w markecie kupilem taki uniwersalny i tak jezdzi do tej pory.Troche to nie logiczne ale sprobuj z korkiem a noz sie uda.