Żarówki – typy, opinie, testy
Grzyby a tak z ciekawosci, ile zaplaciles za ustawienie?
- Od: 4 sty 2007, 17:31
Troll Bagienny napisał(a):z opinii kilku osob wynika ze nie oslepiaja wogole
Jak postojówki są w osobnym kloszu , to czy będzie zwykla W5W, czy BV Philipsa naprawdę znikoma różnica.qbass napisał(a):alf28 napisał:postojówki bluu wision philips mają niebieską bańke,ale świecąna biało.A mi dziadostwo świeciło na żółto
biale to to nie jestjarusiek napisał(a):jak świecą takie LED W5W białe

no to byś się zdziwił jaka jest różnica np. w GE jak soczewka doje bieluśkie światło,a postojówka świecąca na żólto w kloszu od drogowych piepszy cały wyglądArtX napisał(a):Jak postojówki są w osobnym kloszu , to czy będzie zwykla W5W, czy BV Philipsa naprawdę znikoma różnica.
i znowu piękny słoneczny dzień
- Od: 1 lip 2006, 10:20
- Auto: 6 2.0i . i 323f BA z5
=> http://autofoto.pl/blogs/autobit_autobi ... j-noc.aspx
Artykul o nowych zarowkach, ja biore do Protege'a
Artykul o nowych zarowkach, ja biore do Protege'a
Osram Night Breaker mogę polecić
są genialne
dziś wieczorkiem założyłem w efce u Cukierka
po prostu zakochałem się w tych żarówkach
muszę je mieć
jest duża różnica na korzyść OSRAM Night breaker w porównaniu do innych żarówek (np. różne Philipsy +50%) 

- Od: 24 cze 2006, 20:21
- Auto: Toyota Yaris Hybrid '19
alf28 napisał(a):no to byś się zdziwił jaka jest różnica np. w GE jak soczewka doje bieluśkie światło,a postojówka świecąca na żólto w kloszu od drogowych piepszy cały wygląd
Sokool napisał(a):Trzeba będzie porównać do philipsów x-treme power.
Wg opini, philipsy daja gorsze swiatlo. Jak jest, to nie wiem. Zobaczymy jak bedzie z zywotnoscia. Moje osramy maja prawie dwa miesiace. Jak pociagna nawet z pol roku to i tak nie bedzie zle. Na wyrazowie wieczorem mozna bedzie zobaczyc jak swieci MX-3, ktora na zwyklych zarowkach nie swieci wcale. Musze jeszcze podjechac i wyregulowac swiatla, bo po zmianie zarowek tego nie zrobilem. Wydaje mi sie, ze efekt powinien byc jeszcze lepszy. Jedno swiatlo chyba troche ucieka.
Dodam jeszcze, ze podczas jazdy we mgle radzą sobie świetnie
Sokool napisał(a):Trzeba będzie porównać do philipsów x-treme power
na dzień dobry biją Philipsa ceną
H4 x-treme power to na allegro min. 56zł
H4 NightBreaker ma ceny od 40zł
ceny dla 2 szt.
ArtX napisał(a):alf28 napisał(a):no to byś się zdziwił jaka jest różnica np. w GE jak soczewka doje bieluśkie światło,a postojówka świecąca na żólto w kloszu od drogowych piepszy cały wyglądale ja mówilem caly czas tylko o zarówkach W5W w postojach
i znowu piękny słoneczny dzień
- Od: 1 lip 2006, 10:20
- Auto: 6 2.0i . i 323f BA z5
Sokool napisał(a):Prawdopodobnie żywotnością też
niom – Philipsy nie działają za długo
Jak wygląda to w porównaniu to nie wiem. Wiem że u mnie na Osramach jest kolosalna różnica w porównaniu do standardowych. Dużo większa niż na SilverStarach.
A i też mnie to za bardzo mnie interesi, bo Philips z tego co się orientuję nie robi Xtreme Power w H1
tom79 napisał(a):zagladalem dzisiaj pod maske i jak zobaczylem co mnie czeka zeby wymienic wszystkie zarowki to chyab mi sie odechcialo z jednej strony zbiornik na plyn a z drugiej filtr powietrza

Miałem podobnie. Pierwszy raz tak jak pisałem – zajęło mi to 30 minut. Za drugim nie więcej niż 5
Podstawa do tej wymiany to – jasno lub dodatkowe mocne oświetlenie.
Zamówiłem polecane przez Was żaróweczki Osram Night Breaker ( H4 ), zobaczymy czy dobrze będą świecić ![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Mundek a czy orientujesz się jakie żarówki do naszych halogenów pasują, też będą H3?
- Od: 13 lis 2006, 21:46
- Auto: M323F/BJ/FP