Ciotus w myjni czyli koniec swietnosci anteny elektrycznej ...
1, 2
Z silnikiem to będzie kupa kasy jak chcesz nowe .... cała antena sprawna na Kaczenca oczywiscie uzywka kosztuję 250-300 zł. Bat ori na Rydygiera 180 zł.Z silnikiem elektrycznym czy tylko ten bacik na koncu?
Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
A tak na marginesie to elektryczna antena to za przeproszeniem niezle badziewie.
W starej BG mam drut wychodzacy ze slupka jak to w japoncach i jest wszystko ok.
na tomiast tutaj jak tylko przyjdzie zima zaczynaja sie klopoty.raz wyjezdza do polowy raz cala ,potem sie znowu nie chce cala schowac i tak w kolko.wystarczy troche deszczu ,sniegu i mrozu i zaczyna sie zabawa
W starej BG mam drut wychodzacy ze slupka jak to w japoncach i jest wszystko ok.
na tomiast tutaj jak tylko przyjdzie zima zaczynaja sie klopoty.raz wyjezdza do polowy raz cala ,potem sie znowu nie chce cala schowac i tak w kolko.wystarczy troche deszczu ,sniegu i mrozu i zaczyna sie zabawa
Ahura Mazda – dobry bóg
To tez trzeba konserwować..Piotrek napisał(a):nie wiem od czego to moze byc zalezne
Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
Jaksa napisał(a):To tez trzeba konserwować
A wlasnie... czym to nalezy smarowac
WD 40

pozdrawiam
Wacław Szubert
- Od: 28 sie 2004, 12:33
- Auto: AUDI A6 2.5 TDI QUATRO
Niedawno kupiłem Mazdę. Niech ktoś mi powie do czego służy antena na dachu z tyłu auta (czy jest to tylko atrapa ?).Mam również antenę elektryczną, ale ta oczywiście nie działa. Czy ewentualnie jest możliwość podłączenia w jakis sposób anteny stałej i w którym miejscu. Jak odkręcić antenę elektryczną, czy należy posiadać specjalny klucz z dwoma otworkami, co później sprawdzić.
Zakochałem się w Madzi, Ta na pewno nie zdradzi
- Od: 9 lis 2004, 01:04
- Auto: Mazda 626 GE FP 1.8i 90KM '96
Tylko, że u mnie po wyciągnięciu anteny i jej rozłożeniu ta wpada z powrotem. Mogę jedynie przy odpowiednim zakleszczeniu anteny, kręcąc nią, wystawić dolną część masztu.
Zakochałem się w Madzi, Ta na pewno nie zdradzi
- Od: 9 lis 2004, 01:04
- Auto: Mazda 626 GE FP 1.8i 90KM '96
kaczor18 napisał(a): Niech ktoś mi powie do czego służy antena na dachu z tyłu auta
A nie jest to przypadkiem i spryskiwacz tylnej szyby? On troche przypomina anteneke
A co do twojej anteny elektrycznej to chyba ten pasek zebaty wewnatrz bata masz urwany.
- Od: 25 paź 2004, 19:47
- Auto: Merida Cross 5300
Nie martw sie Navroth, ja swoja przejechalem Cronosem pod siatka do siatkowki
Tez sie zalatwila, ale troche pozniej. Poszukaj postow o naprawie anteny w archiwum, m.in. tco_tm i Krasnala.
1, 2