damatal napisał(a):Kupiłem ten samochód od statecznego Pana w W-wie
Wiem od kogo kupiles, jesli dobrze pamietam to byl to p. Darek. A samochod to czarna millenia S'01 z szara skorzana tapicerka, czy tak?
damatal napisał(a):Pierwsze: mam system nagłośnienia "bose". Nie widzę w nim żadnej regulacji, tzn. niskie, wysokie, tył, przód itd.
Klikasz na te duza galke po prawej stronie i pokazuje sie na wyswietlaczu BASS, TREBLE, BAL, FAD. Krecac tym pokretlem ustawiasz wybrane wartosci.
damatal napisał(a):Nie ma też żadnej reakcji na przyciski w kierownicy, których jest 6. Jak to rozgryźć
Jesli to jest ten samochod o ktorym pisalem wyzej, to mozliwe ze ktos nieumiejetnie skladal kierownice i nie podlaczyl przyciskow do sterowania radiem (przyciski po lewej stronie kierownicy).
Te po prawej stronie sluza do obslugi tempomatu. Najpierw musisz wlaczyc tempomat glownym przyciskiem, ktory znajduje sie po lewej stronie kierownicy z napisem MAIN CRUISE. Po przekroczenia 40km/h tempomat mozna dopiero uaktywnic: set ustawia zadana predkosc, Cancel kasuje ustawienie (hamulec rowniez kasuje), a Resume/Acc przywraca poprzednia predkosc. Przyciskiem Set mozna rowniez zwalniac (trzeba przytrzymac, samochod hamuje silnikiem) a Resume/Acc przyspiesza (rowniez przytrzymac).
Jesli koniecznie chcesz miec instrukcje, mozesz kupic taka na ebay.com za jakies 14.95$ (ostatnio byla).
damatal napisał(a):Mam do przejechania ok. 10 tys. miesięcznie więc chyba warto?
Ale tylko jakis dobry gaz, ten silnik nie zniesie czegos watpliwej jakosci.
damatal napisał(a):i powiedział ten Pan, że najlepszym specem w Polsce od tych samochodów jest ktoś z Dębicy, chociaż on nigdy u niego nie był.Podoba mi się ta rekomendacja. Zapewne chodzi o "Wieśka"?
Poniewaz ten pan dzwonil do mnie i wypytywal sie o wszystko, co jest zwiazane z silnikiem i tym samochodem, stad ta rekomendacja
Uwazaj na spalanie oleju i sprawdzaj w miare regularnie
Daj znac, jesli bedziesz mial wiecej pytan.
Pozdrawiam,
voytecku.