Komputery – kupno/gry/opinie/pytania/internet
Majac dzis troche czasu zabralem sie znowu za zabawe z nowym ubuntu... Jestem pod wielkim wrazeniem. Po zainstalowaniu sterownikow do mojego GF4Ti mam takie wybajerowane animacjami okienka, że do tej pory nie moge wyjść z podziwu. Pochwalę się wszystkim jak dopieszcze system do końca
Dzisiaj w pracy musiałem oddac dysk z moim wiernym slackware i w jego miejsce powedrowal ubuntu... Na chwile obecna mam tylko problem z wine. Aplikacje windowsowe maja ochydne czcionki. W slackware chodzilo to znaczenie lepiej ale mysle, ze jeszcze to dopracuje
Na razie jestem mile zaskoczony obsluga ubuntu i sposobem aktualizacji oraz instalacji nowych pakietow. Srodowisko graficzne Gnome jest calkiem przyjemnye, chociaz i tak za jakis czas bede chcial wyprobowac KDE 4 
Przepraszam panowie ze sie wpitalam
Ale mam mały problem,Zrobiłem film w Ulead VideoStudio 11 zapisałem i niestety dostepny jest tylko format VSP Ktorego nie moge otworzyc niczym innym tylko Ulead VideoStudio 11
Próbowałem juz chyba wszystkiego konwertowałem przy użyciu Video Converter 3 i nic.jakims cudem udało mi sie zapisac ten film niby w Awi ale odtworzenie jego nie jest możliwe znaczy sie chodzi ale dzwiek sie masakrystycznie zacina tak jak by szedł 200% wolniej dzwięk jest formatu PCM.Np jak chce wł ten plik to nagle wszystko sie przycina i kopm zwalnia:( Moze znacie jakiegos Kodeka do VSP.
Jezeli moze ktos polecic dobry program (po Polsku) do robienia filmów to bede wdzięczny
Sorrki ze nie w temacie!
Ale mam mały problem,Zrobiłem film w Ulead VideoStudio 11 zapisałem i niestety dostepny jest tylko format VSP Ktorego nie moge otworzyc niczym innym tylko Ulead VideoStudio 11
Jezeli moze ktos polecic dobry program (po Polsku) do robienia filmów to bede wdzięczny
Sorrki ze nie w temacie!
Śmierć Jezdzi Szybko!!!My Jezdzimy Jeszcze Szybciej:)
- Od: 29 cze 2004, 12:09
- Auto: Mazda 626 GE 2.0 16v.LPG.
Nie wiem jak jest w 11 ale w 10 trzeba wbić w zakładkę share i tam jest opcja create video file. Tyle że opcji z mpeg4 (divx, xvid) coś nie widziałem. Najlepiej jest zapisać to w pal dv, a później jakimś zewnętrznym programem przekonwertować do divxa.
bajer0 napisał(a):majac viste business mozesz legalnie zainstalowac windowsa xp pro (dzwonisz do microsoftu, mila Pani na podstawie numerka od businessa podaje Ci numerek do XP)
Nie wiedziałem – dobra sprawa
Trusted computing – Yes or No?
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Redoo napisał(a):Ale mam mały problem,Zrobiłem film w Ulead VideoStudio 11 zapisałem i niestety dostepny jest tylko format VSP
Korzystam z tego programu i jest tam wiele opcji jak skonwertować film, tak jak napisał Sokool w zakładce share jest dostęp do wyboru jak i gdzie zapisać film wcześnie używałem 7 i tam było tylko kilka formatów do wyboru max to mpeg1 o ile pamiętam, a w 11 masz już o wiele więcej możliwości, np. standardowe formaty pod komputer, SVCD, DVD, gp3 i wiele... powinieneś poszukać właśnie w tej zakładce...
pozdrawiam,
- Od: 16 paź 2007, 20:39
- Auto: Mazda 323 1.5 16V '97
jeszcze mam pewne dylematy....
Fuji m9400 albo Lenovo R61i....
Fuji jest mniejszy (14"), lzejszy, szybszy i lepiej wyposazony, ma dwa lata gwarancji, dostaje do niego 2 baterie i port replikatora.
Lenovo ma rok gwarancji, dostaje golasa i wzgledem fuji jest drozszy o pare stowek, ale wydaje mi sie, ze jest lepiej dopracowany.... tylko ta gwarancja.
Ogolnie to mysle popracowac na nim 1,5 – 2 lata i sprzedac.
Fuji m9400 albo Lenovo R61i....
Fuji jest mniejszy (14"), lzejszy, szybszy i lepiej wyposazony, ma dwa lata gwarancji, dostaje do niego 2 baterie i port replikatora.
Lenovo ma rok gwarancji, dostaje golasa i wzgledem fuji jest drozszy o pare stowek, ale wydaje mi sie, ze jest lepiej dopracowany.... tylko ta gwarancja.
Ogolnie to mysle popracowac na nim 1,5 – 2 lata i sprzedac.
"W niebie Cię czeka nagroda, wielka nagroda tylko grzeszyć się nie waż, bądź nam posłuszny to pójdziesz do nieba
W niebie Cię czeka niewyobrażalne, totalne i spektakularne, męczeństwo Twoje nie poszło na marne
W niebie Cię czeka religii sens taki, że masz być jak te pokraki bez myśli, Bóg Ojciec o wszystkim i tak za Ciebie pomyśli
Do nieba pójdziesz za czyny prawe, a nie za zabawę, religia daje niewolę, ale daje i strawę"
Kult – Park23
W niebie Cię czeka niewyobrażalne, totalne i spektakularne, męczeństwo Twoje nie poszło na marne
W niebie Cię czeka religii sens taki, że masz być jak te pokraki bez myśli, Bóg Ojciec o wszystkim i tak za Ciebie pomyśli
Do nieba pójdziesz za czyny prawe, a nie za zabawę, religia daje niewolę, ale daje i strawę"
Kult – Park23
bajer0 napisał(a):Lenovo ma rok gwarancji, dostaje golasa i wzgledem fuji jest drozszy o pare stowek, ale wydaje mi sie, ze jest lepiej dopracowany.... tylko ta gwarancja.
Masz rację – jest lepiej dopracowany, gwarancję możesz przedłużyć na 3 lata
Trusted computing – Yes or No?
brii napisał(a):gwarancję możesz przedłużyć na 3 lata
owszem, ale to dodatkowa kasa i to nie mala. Jak juz pisalem bede go miec max 2 lata, a pozniej go sprzedaje, dlatego chyba wybiore FS. wtedy roznica w cenie wyjdzie ok 600-700zl, a to juz duzo jak dla mnie.
"W niebie Cię czeka nagroda, wielka nagroda tylko grzeszyć się nie waż, bądź nam posłuszny to pójdziesz do nieba
Kult – Park23
Kult – Park23
jacobs napisał(a):można przedłużyć na dwa za darmo
o ile kupujesz go na osobe fizyczna?
Moj bedzie wrzucony w koszty firmy i odliczony podatek dochodowy, wiec faktury nie dostane na niego...
Kult – Park23
Kult – Park23
jacobs napisał(a):więc rok
no wlasnie.... fujitsu nie interesie co z nim robie i jak jest zakupiony... dwa lata gwary i koniec
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Kult – Park23
Kult – Park23
Co do laptopów firmy Fujitsu Siemens mogę powiedzieć tyle że używam takiego od ponad 1,5 roku, przeżył nie jedną podróż i jak narazie działa bez zarzutów i nic niepokojącego się z nim nie dzieje, a używam go codziennie
A nie jest to żaden wysoki model.
Poznasz głupiego po postach jego

- Od: 23 sie 2006, 20:59
- Auto: Prelude BB9
I ja przepraszam, ze sie wpitalam – mam na nowym laptopie amerykanska Viste ori (Home Premium). Czy jak wsadze ori plytke z polska Vista, bede mogl zrobic up-grade na polski jezyk bez tracenia personalizacji i formatu systemu? Z gory dziekuje za odpowiedz.
niestety nie..... malo tego, to na 99% nie przyjmie twojego CD-KEYa z nalepki, wiec zostaje zakup ori windowsa...
lub – co lepiej – pomeczyc sie na angolu
lub – co lepiej – pomeczyc sie na angolu
Kult – Park23
Kult – Park23