Komputery – kupno/gry/opinie/pytania/internet

Nasze hobby i zainteresowania, sprawy niemotoryzacyjne.

Postprzez loockas » 1 lut 2008, 21:23

Majac dzis troche czasu zabralem sie znowu za zabawe z nowym ubuntu... Jestem pod wielkim wrazeniem. Po zainstalowaniu sterownikow do mojego GF4Ti mam takie wybajerowane animacjami okienka, że do tej pory nie moge wyjść z podziwu. Pochwalę się wszystkim jak dopieszcze system do końca ;) Dzisiaj w pracy musiałem oddac dysk z moim wiernym slackware i w jego miejsce powedrowal ubuntu... Na chwile obecna mam tylko problem z wine. Aplikacje windowsowe maja ochydne czcionki. W slackware chodzilo to znaczenie lepiej ale mysle, ze jeszcze to dopracuje ;) Na razie jestem mile zaskoczony obsluga ubuntu i sposobem aktualizacji oraz instalacji nowych pakietow. Srodowisko graficzne Gnome jest calkiem przyjemnye, chociaz i tak za jakis czas bede chcial wyprobowac KDE 4 ;)
Andżeju, jak Ci na imię?
Forumowicz

Od: 6 maja 2007, 00:55
Auto: PaRHaTy
Ajonik
Kupra

Postprzez MARRUD » 2 lut 2008, 00:05

Ja dziś odziedziczyłem w pracy T60 i jak narazie jestem zadowolony poczekamy, zobaczymy jak będzie dalej :)
Sprzedam różne części do mx-6
Forumowicz

Od: 23 sie 2005, 08:49
Auto: Q50 3,0 TT, było 3 BL 2,3 MPS, mx6,626, 6 GH 2,5

Postprzez Redoo » 2 lut 2008, 11:56

Przepraszam panowie ze sie wpitalam :)
Ale mam mały problem,Zrobiłem film w Ulead VideoStudio 11 zapisałem i niestety dostepny jest tylko format VSP Ktorego nie moge otworzyc niczym innym tylko Ulead VideoStudio 11 :| Próbowałem juz chyba wszystkiego konwertowałem przy użyciu Video Converter 3 i nic.jakims cudem udało mi sie zapisac ten film niby w Awi ale odtworzenie jego nie jest możliwe znaczy sie chodzi ale dzwiek sie masakrystycznie zacina tak jak by szedł 200% wolniej dzwięk jest formatu PCM.Np jak chce wł ten plik to nagle wszystko sie przycina i kopm zwalnia:( Moze znacie jakiegos Kodeka do VSP.

Jezeli moze ktos polecic dobry program (po Polsku) do robienia filmów to bede wdzięczny ;)

Sorrki ze nie w temacie!
Śmierć Jezdzi Szybko!!!My Jezdzimy Jeszcze Szybciej:)
Forumowicz

Od: 29 cze 2004, 12:09
Auto: Mazda 626 GE 2.0 16v.LPG.

Postprzez Sokool » 2 lut 2008, 12:38

Nie wiem jak jest w 11 ale w 10 trzeba wbić w zakładkę share i tam jest opcja create video file. Tyle że opcji z mpeg4 (divx, xvid) coś nie widziałem. Najlepiej jest zapisać to w pal dv, a później jakimś zewnętrznym programem przekonwertować do divxa.
Forumowicz

Od: 28 sie 2004, 18:10
Auto: na gaz

Postprzez brii » 2 lut 2008, 13:02

bajer0 napisał(a):majac viste business mozesz legalnie zainstalowac windowsa xp pro (dzwonisz do microsoftu, mila Pani na podstawie numerka od businessa podaje Ci numerek do XP)

Nie wiedziałem – dobra sprawa :)
Trusted computing – Yes or No?

Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Forumowicz

Od: 9 sty 2005, 23:46
Auto: Endek / Kupisiontes / Smark EV / iczy

Postprzez kirk » 2 lut 2008, 16:37

Redoo napisał(a):Ale mam mały problem,Zrobiłem film w Ulead VideoStudio 11 zapisałem i niestety dostepny jest tylko format VSP

Korzystam z tego programu i jest tam wiele opcji jak skonwertować film, tak jak napisał Sokool w zakładce share jest dostęp do wyboru jak i gdzie zapisać film wcześnie używałem 7 i tam było tylko kilka formatów do wyboru max to mpeg1 o ile pamiętam, a w 11 masz już o wiele więcej możliwości, np. standardowe formaty pod komputer, SVCD, DVD, gp3 i wiele... powinieneś poszukać właśnie w tej zakładce...
pozdrawiam,
Początkujący

Od: 16 paź 2007, 20:39
Auto: Mazda 323 1.5 16V '97

Postprzez jacobs » 2 lut 2008, 23:30

ma ktoś jakieś doświadczenie z notebooki.pl?
If you’re in control, you’re not going fast enough.
Forumowicz

Od: 20 lis 2005, 13:31

Postprzez Redoo » 3 lut 2008, 01:13

dziękuję ;)
Śmierć Jezdzi Szybko!!!My Jezdzimy Jeszcze Szybciej:)
Forumowicz

Od: 29 cze 2004, 12:09
Auto: Mazda 626 GE 2.0 16v.LPG.

Postprzez bajer0 » 3 lut 2008, 12:30

jeszcze mam pewne dylematy....

Fuji m9400 albo Lenovo R61i....

Fuji jest mniejszy (14"), lzejszy, szybszy i lepiej wyposazony, ma dwa lata gwarancji, dostaje do niego 2 baterie i port replikatora.

Lenovo ma rok gwarancji, dostaje golasa i wzgledem fuji jest drozszy o pare stowek, ale wydaje mi sie, ze jest lepiej dopracowany.... tylko ta gwarancja.

Ogolnie to mysle popracowac na nim 1,5 – 2 lata i sprzedac.
"W niebie Cię czeka nagroda, wielka nagroda tylko grzeszyć się nie waż, bądź nam posłuszny to pójdziesz do nieba
W niebie Cię czeka niewyobrażalne, totalne i spektakularne, męczeństwo Twoje nie poszło na marne
W niebie Cię czeka religii sens taki, że masz być jak te pokraki bez myśli, Bóg Ojciec o wszystkim i tak za Ciebie pomyśli
Do nieba pójdziesz za czyny prawe, a nie za zabawę, religia daje niewolę, ale daje i strawę"
Kult – Park23
Forumowicz

Od: 26 sie 2004, 13:11
Auto: 626 GF FS `98

Postprzez brii » 3 lut 2008, 13:06

bajer0 napisał(a):Lenovo ma rok gwarancji, dostaje golasa i wzgledem fuji jest drozszy o pare stowek, ale wydaje mi sie, ze jest lepiej dopracowany.... tylko ta gwarancja.

Masz rację – jest lepiej dopracowany, gwarancję możesz przedłużyć na 3 lata :)
Trusted computing – Yes or No?

Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Forumowicz

Od: 9 sty 2005, 23:46
Auto: Endek / Kupisiontes / Smark EV / iczy

Postprzez bajer0 » 3 lut 2008, 13:20

brii napisał(a):gwarancję możesz przedłużyć na 3 lata

owszem, ale to dodatkowa kasa i to nie mala. Jak juz pisalem bede go miec max 2 lata, a pozniej go sprzedaje, dlatego chyba wybiore FS. wtedy roznica w cenie wyjdzie ok 600-700zl, a to juz duzo jak dla mnie.
"W niebie Cię czeka nagroda, wielka nagroda tylko grzeszyć się nie waż, bądź nam posłuszny to pójdziesz do nieba
W niebie Cię czeka niewyobrażalne, totalne i spektakularne, męczeństwo Twoje nie poszło na marne
W niebie Cię czeka religii sens taki, że masz być jak te pokraki bez myśli, Bóg Ojciec o wszystkim i tak za Ciebie pomyśli
Do nieba pójdziesz za czyny prawe, a nie za zabawę, religia daje niewolę, ale daje i strawę"
Kult – Park23
Forumowicz

Postprzez jacobs » 3 lut 2008, 14:24

bajer0 napisał(a):Lenovo ma rok gwarancji,

można przedłużyć na dwa za darmo :]
Forumowicz

Postprzez bajer0 » 3 lut 2008, 15:23

jacobs napisał(a):można przedłużyć na dwa za darmo

o ile kupujesz go na osobe fizyczna?

Moj bedzie wrzucony w koszty firmy i odliczony podatek dochodowy, wiec faktury nie dostane na niego...
Kult – Park23
Forumowicz

Postprzez jacobs » 3 lut 2008, 15:26

o ile kupujesz go na osobe fizyczna?

tak :P
bajer0 napisał(a):Moj bedzie wrzucony w koszty firmy i odliczony podatek dochodowy, wiec faktury nie dostane na niego...

więc rok :]
Forumowicz

Postprzez bajer0 » 3 lut 2008, 15:27

jacobs napisał(a):więc rok

no wlasnie.... fujitsu nie interesie co z nim robie i jak jest zakupiony... dwa lata gwary i koniec :]
Kult – Park23
Forumowicz

Postprzez michi » 3 lut 2008, 15:56

Co do laptopów firmy Fujitsu Siemens mogę powiedzieć tyle że używam takiego od ponad 1,5 roku, przeżył nie jedną podróż i jak narazie działa bez zarzutów i nic niepokojącego się z nim nie dzieje, a używam go codziennie ;) A nie jest to żaden wysoki model.
Poznasz głupiego po postach jego
Obrazek
Forumowicz

Od: 23 sie 2006, 20:59
Auto: Prelude BB9

Postprzez jacobs » 3 lut 2008, 16:16

Właśnie zapadła decyzja, że jeżeli możliwy będzie odbiór w piątek lub sobotę w oddziale w toruniu, kupuję w notebooki.pl :]
Forumowicz

Postprzez Globy » 3 lut 2008, 16:47

I ja przepraszam, ze sie wpitalam – mam na nowym laptopie amerykanska Viste ori (Home Premium). Czy jak wsadze ori plytke z polska Vista, bede mogl zrobic up-grade na polski jezyk bez tracenia personalizacji i formatu systemu? Z gory dziekuje za odpowiedz.
Klubowicz

Od: 24 paź 2003, 22:02
Auto: C140 M120

Postprzez bajer0 » 3 lut 2008, 17:30

niestety nie..... malo tego, to na 99% nie przyjmie twojego CD-KEYa z nalepki, wiec zostaje zakup ori windowsa...

lub – co lepiej – pomeczyc sie na angolu
Kult – Park23
Forumowicz

Postprzez Winetou » 3 lut 2008, 18:21

tylko vista ultimate ma licencje na wszystkie wersje językowe – w tym wypadku niestety jesteś skazany na wersję anglojęzyczną
ZDOBYWCA STRON 6, 323, 626, 929 <faja>
Obrazek
Forumowicz

Od: 7 wrz 2005, 18:06
Auto: MX-3 KF, Honda CBR600F4i