Mazda 323F KF-ZE Ferrari Rosso Corsa
marcinkosky napisał(a):wydaje mi się ze te Twoje by lepiej wyglądały na jakimś nowszym i większym autku niż na 323F BA...
ale to tylko moje zdanie
ja się nie wypowiadam dopóki nie zobaczę ich na aucie:) Darek jak idą poszukiwania gumek?:)
Opony juz zamowilem, zobaczymy jak przyjda. Jutro maja byc wyslane kurierem to raczej na poniedzialek beda.
Zwatpilem jak pojezdzilem po wulkanizacjach i w jednej koles mi dal LETNIE 225/40/18, ale tylko 2 sztuki mial. Po 350zl/sztuke. Pytam sie o rok produkcji. Szuka, ja patrze a tu na oponie jakies sniezki narysowane... Mowie ze to chyba zimowka... Nie, letnia! A te sniezynki? To taki wzorek!
Myslalem ze padne na miejscu... Na szczescie stal drugi pracownik obok, popatrzyl i mowi ze to faktycznie zimowka. A tamten do mnie "A to pan chcial letnie?"...
Dali letnie w koncu, tez 2 sztuki. Ogladam... Rok prod. 99. Ta obwodka od ochrony rantu wyrwana na 1/4 opony. I nadal po 350zl/sztuke... Zwatpilem.
Wrocilem do domu, zamowilem z allegro
Dunlop Sport MAXX 225/40 ZR18, czyli z ochrona rantow. 8,5mm bierznika, jeszcze napisy widac nawet troche na oponie. Z 2005r. Za 1150zl z wysylka kurierem. Wiec cena super jak na takie opony.
W poniedzialek w takim razie bede przymierzal wszystko i zobaczymy jak wyjdzie z dystansami. No szpilki trzeba by bylo zmienic wtedy, wiec troche drogo to wyjdzie :/ Ale moze jakos sie uda tego uniknac jeszcze.
Co do wystawania na zewnatrz to nie ma problemu, teraz moge spokojnie jeszcze poszerzyc cale nadkola, wiec tutaj nie bedzie ocierac.
A co do wzoru felg, to te moje byly na CX-7 nowej i to dosc glupio wygladalo. Teraz koles wstawil tam cale w chromie i wyglada lepiej.
A wygladac to bedzie mniej wiecej tak (plus lakier na calosci nowy, pozniej jeszcze nowe zderzaki...):

Zwatpilem jak pojezdzilem po wulkanizacjach i w jednej koles mi dal LETNIE 225/40/18, ale tylko 2 sztuki mial. Po 350zl/sztuke. Pytam sie o rok produkcji. Szuka, ja patrze a tu na oponie jakies sniezki narysowane... Mowie ze to chyba zimowka... Nie, letnia! A te sniezynki? To taki wzorek!
Myslalem ze padne na miejscu... Na szczescie stal drugi pracownik obok, popatrzyl i mowi ze to faktycznie zimowka. A tamten do mnie "A to pan chcial letnie?"...
Dali letnie w koncu, tez 2 sztuki. Ogladam... Rok prod. 99. Ta obwodka od ochrony rantu wyrwana na 1/4 opony. I nadal po 350zl/sztuke... Zwatpilem.
Wrocilem do domu, zamowilem z allegro
W poniedzialek w takim razie bede przymierzal wszystko i zobaczymy jak wyjdzie z dystansami. No szpilki trzeba by bylo zmienic wtedy, wiec troche drogo to wyjdzie :/ Ale moze jakos sie uda tego uniknac jeszcze.
Co do wystawania na zewnatrz to nie ma problemu, teraz moge spokojnie jeszcze poszerzyc cale nadkola, wiec tutaj nie bedzie ocierac.
A co do wzoru felg, to te moje byly na CX-7 nowej i to dosc glupio wygladalo. Teraz koles wstawil tam cale w chromie i wyglada lepiej.
A wygladac to bedzie mniej wiecej tak (plus lakier na calosci nowy, pozniej jeszcze nowe zderzaki...):

- Od: 2 gru 2006, 20:58
- Auto: C63 AMG Kombi + Fiat Bravo Psst... + Combo
ja czekam na sprawozdanie patentu z rejestracją:)
Tarcze hamulcowe od BA w takich felgach będą wyglądać przekomicznie 
Trusted computing – Yes or No?
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
o tarczach to wiem, niestety na to nic nie poradze. Na zime nadal musza byc 16". Ale jakos Jacol jezdzi i nikt na tarcze nie zwraca uwagi. Raczej kazdy spojrzy na felge a nie to co za nia jest...
Juz szukalem jak wstawic wieksze tarcze, ale wiaze sie to z mega duza przerobka i kupa kasy. No a w zimie na tych felgach na pewno nie bede jezdzil.
Ale moze dociac i dokleic na superglue dookola tarcz kawalek metalu zeby wygladaly jak wieksze tarcze?? hehehe. Tak jak ktos na allegro przykleil do bebnow niby tarcze... Tylko zapomnial o zaciskach![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Juz szukalem jak wstawic wieksze tarcze, ale wiaze sie to z mega duza przerobka i kupa kasy. No a w zimie na tych felgach na pewno nie bede jezdzil.
Ale moze dociac i dokleic na superglue dookola tarcz kawalek metalu zeby wygladaly jak wieksze tarcze?? hehehe. Tak jak ktos na allegro przykleil do bebnow niby tarcze... Tylko zapomnial o zaciskach
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Jak dla mnie jazda na 18" felgach + oponki w takich rozmiarach (w Polsce) to samobójstwo
Szczególnie teraz w okresie wiosennym, jak nam wywali kilka nowych dziur po zimie. Nie wiem jak do tej pory wyglądało Twoje podejście do omijania dziur w czasie jazdy... ale po tym co masz załozone teraz, to czujność chyba będzie 100 procent większa, jak nie 200%
Duża dziura – (oby nie) Prostowanie
Osobiście mnie każdy wyjazd na miasto by kosztował sporo nerwów
Nie wspominając o wyruszeniu na trasę na droge niżej niż rangi krajowej
Dlatego jak dla mnie 18" w Polsce z miłą chęcią, ale jak będziemy mieć drogi które sprzyjają takiej zabawie
Osobiście mnie każdy wyjazd na miasto by kosztował sporo nerwów
Dlatego jak dla mnie 18" w Polsce z miłą chęcią, ale jak będziemy mieć drogi które sprzyjają takiej zabawie
- Od: 7 cze 2007, 19:46
- Auto: Mazda 323c (BA) 1.3
spoko spoko, z prostowaniem jak by co to problemu nie ma. znajomy ma warsztat w wawie i lublinie
A omijac dziury to teraz juz omijalem, a teraz bede chyba wolniej jezdzil. Zawsze to bezpieczniej
A i tak samochod w koncu pojdzie w odstawke raczej i bedzie sluzyl tylko jakos demo car, a do jazdy... hmm... bedzie inny w koncu. Tylko jak wyrobie na paliwo w tym "innym"...
Ale to jeszcze troche zanim sie zmieni, narazie jeszcze sporo kasy pojdzie w ta mazde...
Narazie jak mazda wyjedzie z warsztatu to poprostu bede jezdzil duzo wolniej, to moze jakos felgi przezyja. Raczej miekkie nie sa wiec tak latwo sie nie powinny pogiac.
A omijac dziury to teraz juz omijalem, a teraz bede chyba wolniej jezdzil. Zawsze to bezpieczniej
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Narazie jak mazda wyjedzie z warsztatu to poprostu bede jezdzil duzo wolniej, to moze jakos felgi przezyja. Raczej miekkie nie sa wiec tak latwo sie nie powinny pogiac.
Znajomy na zeszly sezon mial felgi nowe Borbet 19" profil opony wlasnie 35 i jadac powoli lansowozem wpadl w studzienke w sumie nie duza ale felga pekła na pol.

Mercedes SLK kompressor
- Od: 21 kwi 2006, 11:02
- Auto: Mercedes SLK
Pajko to przeczytaj dokladnie naszy wyliczenia. Wyklepywanie nadkoli Ci tutaj niewiele da, bo felga bedzie ponad 29mm w glab wystawac (jak 29 wystaje na ET45, to na 50 jeszcze chyba 5mm). Wiec masz identyczna sytuacje jak moja, a nawet gorsza.
To najwyzej obaj bedziemy mieli ten sam problem
No a te 19" trzeba przyznac ze ladne. Tylko jak na Borbety to dziwne ze tak pekly... No co, zdarza sie...
To najwyzej obaj bedziemy mieli ten sam problem
No a te 19" trzeba przyznac ze ladne. Tylko jak na Borbety to dziwne ze tak pekly... No co, zdarza sie...
darekk86 ja to kiedys liczylem z kumplem to jakos inaczej nam wyszlo tak ze powinno pasowac , on sie na tym niezle zna wiec nie wiem juz samemu zobaczymy co i jak , wiem tylko ze jak mialem 16"x7" ET55 to kola sie chowały zabardzo w nadkolach te sa 18"x8"i ET50 wiec i szersze i et wieksze , najgorsze jest tylko to ze nie mam jak sprawdzic tego bo nie mam opon ale coz zobaczymy co bedzei
- Od: 17 sty 2005, 21:18
- Auto: GMC Safari Hi-top , Skoda Fabia III 1,2 Tsi
darekk86 wiesz o tym, że taka felga i taka opona to będzie tylko lanssss – właściwości jezdne będą znacznie gorsze (przyśpieszenia się trochę pogorszą a właściwości w zakrętach będą wręcz tragiczne)...
Trusted computing – Yes or No?
Adaś napisał(a):ja czekam na sprawozdanie patentu z rejestracją:)
A gdzie tu jakiś patent bo nie widze ?
Czy jeździłeś już autem na tych felgach? Fakt są przepiękne, nawet bardziej podobają mi sie od moich. Mam 16 cali w maździe GD (może przełoże do przyszłej mx-6 o ile podpasuja) i dla mnie to juz masakra bo na gorszej drodze czuje sie jak worek kartofli (profil opony chyba 45 mam o ile dobrze pamietam). Nie wiem czy to wina starości mojego samochodu i jakości jego zawieszenia, ale w Polsce na coś więcej jak 16 cali to chyba bym się nie odważył. Także jak to jest u Ciebie?
- Od: 23 maja 2006, 18:23
- Auto: Honda Accord Coupe '98 2.0 iES