Kills on Road & Street
grze.gorz napisał(a):535d – 6,4s
mps – 6,6s
diesel zaczyna jechać pozniej. tym bardziej ze to byl RWD a nie 4x4 i traci na starcie. w wersji 4x4 ma chyba 6,1s
550i by Cie zjadło tak ze myslałbyś ze silnik Ci się zepsuł – jeździłem 650i i wiem co mówię (5,5s do setki – to olbrzymia róznica do 6,6s)
540i prędzej jeśli benzyna
Poza tym wyraźnie słyszałbyś V8.
jestem ciekawy czy KAŻDY kierowca ogarnia tak 550i było w styczniu żeby aż tak objechać MPSa, jednak napęd na 4 łapki sporo daje. Pisał coś o braku trakcji w bmw a potem że go doszedł, właśnie prawdopodobne że to było 550i. ale dywagacje. Może czas zawirusować Mazdę?
LOGIMEN – co Ci szkodziło podjąć wyzwanie
wiedziałbyś chociaż ile tracisz do Audi.
LOGIMEN – co Ci szkodziło podjąć wyzwanie
Stała pod ścianą prężąc kakao
Gibsong napisał(a):zy KAŻDY kierowca ogarnia tak 550i było w styczniu
jeździłem 650i (ten sam silnik, prawie to samo podwozie). 360 koni i naprawdę to łatwo ogarnąć, łatwiej niż mojego 200konnego nissana. I te 360 koni jedzie naprawdę niewiarygodnie, dlatego bardziej byłbym skłonny ku 540i, 535d.
A brak trakcji poważny ma się już w 230 konnym 530d.
A ja muszę sie pochwalić swoim pierwszym killem Octavia
Otóż dziś udało mi sie wygrać z pod światem z Honda Civic Sedan 6gen – młody łepek na poznańskich blachach z dumną naklejka "Alpine" na tylnej szybie
, nie wiem jaki silnik ale pewnie 1.4 90KM, co prawda Octavia ma 110KM, ale waży 1400kg, ile Honda nie wiem, pewnie z 1100kg. Co nie zmienia faktu ze wygrałem z nią o jakieś 1.5 długości auto 
Otóż dziś udało mi sie wygrać z pod światem z Honda Civic Sedan 6gen – młody łepek na poznańskich blachach z dumną naklejka "Alpine" na tylnej szybie

164KM@343NM by Mirass (Dynosoft)
- Od: 8 lis 2005, 23:30
- Auto: Z5FBA->O1TDI
Udesky napisał(a): Octavia ma 110KM, ale waży 1400kg,
ciężka..
Udesky napisał(a): Honda nie wiem, pewnie z 1100kg.
moje 626 wazy 1100
tamta Honda musi być lżejsza.. więc to chyba niestety niemiało 90KM

jestem pewien bo z 90 konnym civikiem idę łeb w łeb, a Oktawki 1,9TDI mój 116konny FS zostawia daaaaleko w tyle. prawdopodobnie ze względu na tę wagę o której mowisz.
- Od: 10 mar 2007, 17:55
- Auto: 626 GEA 2,0 DOHC
Udesky napisał(a):to 626 takie lekkie?
Dane ze strony klubowej:
Mazda 626 2.0i GLX – Masa własna: 1160 kg
- Od: 16 paź 2007, 11:37
- Auto: Nissan Primera '00 1,8
z cifem takim jeździłem juz pare razy za każdym razem kolo dostawał o jakies 5 – 6 długości
-
Pyton162
Volvo V40 nie dawało sobie rady z moim K8
ale nie wiem jaki tam mógł być silnik...
ale nie wiem jaki tam mógł być silnik...
Winkle Kotliny http://www.mx5klubpolska.pl/forum/viewt ... 93#p490493
MadziaForever napisał(a): mój 116konny FS zostawia daaaaleko w tyle. prawdopodobnie ze względu na tę wagę o której mowisz.
Skąd wiesz ile twoj FS ma mocy? przeciez dolot i ECU jest z FP, z tego co pamiętam, chyba że hamowałeś auto a ja nie zauważyłem, swoją drogą mógłbyś to zrobić, bo on chyba jakoś strasznie chla więc mocy może być więcej
Pyton162 napisał(a):z cifem takim jeździłem juz pare razy za każdym razem kolo dostawał o jakies 5 – 6 długości
dlatego samochod taki jak skoda musi miec co najmniej 150KM pod macha w TDI.
164KM@343NM by Mirass (Dynosoft)
- Od: 8 lis 2005, 23:30
- Auto: Z5FBA->O1TDI
Udesky napisał(a):Pyton162 napisał(a):z cifem takim jeździłem juz pare razy za każdym razem kolo dostawał o jakies 5 – 6 długości
dlatego samochod taki jak skoda musi miec co najmniej 150KM pod macha w TDI.
zaczyna to całkiem fajnie jeździć w okolicy 180 – 190KM i 400Nm
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Gibsong napisał(a):MadziaForever napisał(a): mój 116konny FS zostawia daaaaleko w tyle. prawdopodobnie ze względu na tę wagę o której mowisz.
Skąd wiesz ile twoj FS ma mocy? przeciez dolot i ECU jest z FP, z tego co pamiętam, chyba że hamowałeś auto a ja nie zauważyłem, swoją drogą mógłbyś to zrobić, bo on chyba jakoś strasznie chla więc mocy może być więcej
Podaję dane z wykresu jakim dysponował gość sprzedający mi samochód..
Było na nim 115,8KM zdaje sie na LPG 2gen. Fakt, mógł to być chłyt matekingody
Ważyłem natomiast swoją.. (niewiem skąd te 1160km) w dowodzie u mnie 1140 i okazuje się ze jest to masa z pełnym bakiem. na pusto poniżej 1100.
Zhamuje ją. jak będzie te 115, będe zadowolony.
może stal zmieniła gęstość poprzez utlenienie ;–) jeśli hamowana to oczywiście zwracam honor. Jest mała szansa że moja się shamuje na zakładaniu gazu, ponoć jest taka opcja w EGP.
Stała pod ścianą prężąc kakao
Gibsong napisał(a):MadziaForever napisał(a): mój 116konny FS zostawia daaaaleko w tyle. prawdopodobnie ze względu na tę wagę o której mowisz.
No właśnie, to niejest temat na to ale potrzebuję wiedzy od bardziej łebskich..
mam zeswapowany silnik z FP na FS, kolektor i komputer zostały od FPka.. auto [tiiit] na LPG (blos) a na benzynie.. tak jakby łapała powietrze z opóźnieniem dodaję gazu a obroty najpierw samochód ksztuszą (wrecz spadają) a dopiero po chwili praca się stabilizuje, przpeływke niedawno zmieniałem -efekt identyczny.
na gazie super.. co to może być?
wczoraj krajowa 8 przed piotrkowem tryb,
podjechała mi pod tyłek 6 MPS, zjechałem na prawo, kierownik miał CB, ja też więc od razu ustawiliśmy się do rolowanego,
kierownik w MPS sam ja z dwoma kumplami czyli balast w granicach 130kg,
poszliśmy z trzeciego biegu... i w sumie.... to..... zmasakrował mnie... nie spodziewałem się tego... nie byłem przygotowany aż na taki killl..... łaaaaaa
na trójce jakoś tam się trzymałem choć odejżdzał sukcesywanie ale na czwórce już miałem łzy w oczach...
jednak różnica między V6 a MPS znaczna jest....
podjechała mi pod tyłek 6 MPS, zjechałem na prawo, kierownik miał CB, ja też więc od razu ustawiliśmy się do rolowanego,
kierownik w MPS sam ja z dwoma kumplami czyli balast w granicach 130kg,
poszliśmy z trzeciego biegu... i w sumie.... to..... zmasakrował mnie... nie spodziewałem się tego... nie byłem przygotowany aż na taki killl..... łaaaaaa
na trójce jakoś tam się trzymałem choć odejżdzał sukcesywanie ale na czwórce już miałem łzy w oczach...
jednak różnica między V6 a MPS znaczna jest....
- Od: 7 kwi 2007, 23:13
- Auto: Mazda 6, 3.0 V6 (05), 6 MPS