przy tych cenach Pb, biorę pod uwagę również montaż SGI...
P.S. Dochodzimy tu (jak wszyscy kupujący niepospolite auto) do wspólnego wniosku... Wszystko super... "Jeśli nie kupisz szrota"
www.mazdaspeed.pl
Kamil T napisał(a):martwi mnie zawieszenie w MX (Polskie drogi to poligon
Kamil T napisał(a):zakładałem, że jeśli się posypie to może przeszczepię zwykłego 2.5 V6 Kla z jakiejś 626, oile to wykonalne...
ToMeKKoWaL napisał(a):Witam jestem Nowy zamierzam kupić w najbliższej przyszłości ten wóz i dlatego od 2 dni czytam o nim jak najwięcej.
Napaliłem się na niego maxymalnie![]()
![]()
ToMeKKoWaL napisał(a):Małe pytanko dlaczego na głównej stronie w danych technicznych
1991-1994 1.6i 88 KM 16V ten jest sohc – jeden wałek
1994-1998 1.6i 107 KM 16V ten jest dohc -dwa wałki
to o co chodzi z V6
Ten drugi ma oznaczenie V6 bo ma dwa wałki![]()
ToMeKKoWaL napisał(a):to o co chodzi z V6
ToMeKKoWaL napisał(a):czyli mam rozumieć że V6 to tak naprawde największy silnik tej mazdy
ToMeKKoWaL napisał(a):czyli mam rozumieć że 1.8 V6 to tak naprawde największy silnik tej mazdy
ToMeKKoWaL napisał(a):ok ale jeśli dobrze wiem to silnik 1,6 też ma opcje V6 więc twoja odpowiedz nie zgadzała by się bo to silnik 1,8 tak
michasiek napisał(a):Tylko nie kup trupa, bo to zabije ci frajdę z posiadania MX'a. Wiem co mówie![]()
Dobry mechanik – a nawet lepiej – auto na warsztat zabrać do oględzin. Niska cena nie oznacza, że wszystkie MXy są w stanie do użycia. Dla przykładu swojego kupiłem za 7tyś, po tygodniu potrzebny był remont silnika 3tyś w plecy. Do dziś w auto włożyłem drugie tyle... i nie żartuje
ToMeKKoWaL napisał(a):Jak można poznać MX-3 że jest w stanie użytkowania (Nie trup) tak jak mówiłeś
Po czym można poznać że to jest trup
brii napisał(a):Najlepiej zabrać samochód do dobrego warsztatu i niech go prześwietlą, jeśli idzie o silnik to wyjdzie dopiero po kilku tysiącach km.
loockas napisał(a):znalezienie dobrego mechanika do mazdy to niezła sztuka.
Lukano napisał(a):Popieram w 100% ja się odbijam od mechanika do mechanika, a mazda chodzi coraz gorzej
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości