michauuu napisał(a):auto było do niego przyzwyczajone?? krzywy
he dolaczam sie...
www.mazdaspeed.pl
michauuu napisał(a):auto było do niego przyzwyczajone?? krzywy
Xavier napisał(a):Przykładowo...Texaco ma takie dodatkowe zabezpieczenie.
GofNet napisał(a):Czyli co...? Dzięki zastosowaniu oleju mineralnego silnik jest szczelny i nie ma wycieków? Więc jak się zastosuje syntetyk i nagar naniesiony przez kiepski minerał zejdzie, to nagle pojawią się wycieki? A skąd te dziury, którymi niby ma wypłynąć olej? Zrobił nagar z oleju mineralnego? Może były już wcześniej i olej się wylewał, ale dzieki magicznemu olejowi mineralnemu wszystko się uszczelniło?
Ja? To manipulacja albo nadinterpretacja moich słówwaldek2000 napisał(a):Dzięki stosowaniu oleju mineralnego (jak sam piszesz) silnik będzie miał szansę dłużej przeżyć bez wycieków.
waldek2000 napisał(a):olej z mineralną bazą przyczynia się do zwiększenia elastyczności wszelkich uszczelek i uszczelniaczy na bazie gumy.
A czy nagar nie powoduje twardnienia uszczelek? Bo mnie się wydaje, że chyba właśnie tak. Dlatego uszczelniacze nie lubią oleju mineralnego. Poza tym jeśli olej syntetyczny dba o silnik i lepiej go smaruje, to jego elementy znacznie wolniej się zużywają. Nie mniej jednak mogę spróbować zgodzić się z jedną możliwością. Jest nagar, to przykrywa ten drobny fragment uszczelki i olej nie ma do niej dostępu, a więc i nie jest przepłukiwana/wypłukiwana. Brak nagaru, to brak złudnej "ochrony" ale olej ma dostęp od uszczelek i regularnie je przepłukuje/wypłukuje. Czy jednak tak jest? Tyle aut jeździ na syntetykach i jakoś ich właściciele nie narzekają. Jeszcze nie słyszałem, aby w Mazdzie silnik po zmianie oleju na syntetyk się rozszczelnił. Ktoś słyszał?waldek2000 napisał(a):Oczywiście są wady takiego rozwiązania (tworzenie nagarów i gorsze parametry smarne...)
mirbie napisał(a):
według innych mechanikow Castrol jest do %@$@%... ledwo zalejesz zaraz sie robi czarny..
ravi napisał(a):U mnie 9tyś po ostatniej wymianie castrol magnatec 10w40 jest dopiero ciemnobrązowy...
brii napisał(a):ravi napisał(a):U mnie 9tyś po ostatniej wymianie castrol magnatec 10w40 jest dopiero ciemnobrązowy...
To raczej nie za dobrze – znaczy, że kiepsko myje i mało syfu chwyta
GofNet napisał(a):waldek2000 napisał:
Dzięki stosowaniu oleju mineralnego (jak sam piszesz) silnik będzie miał szansę dłużej przeżyć bez wycieków.
Ja? To manipulacja albo nadinterpretacja moich słów .
GofNet napisał(a):Dlatego uszczelniacze nie lubią oleju mineralnego.
Luki 323F napisał(a):ja juz jeżdze na mineralnym
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości
Moderatorzy Opinie i Poradniki