Podświetlenie przycisków od szyb
ja mam GE z 95r i ani szybki,ani lustereczka się nie świecą.
- Od: 22 gru 2007, 22:09
- Auto: Mazda 626 2.0 16v GE 95r
Mam pytanie pośrednio związane z tematem:
Czy po wciśnięciu przycisku Lock, powinna być możliwość sterowania szybami innymi niż ta od kierowcy? Bo u mnie po wciśnięciu Lock można sterować tylko szybą kierowcy.
Czy po wciśnięciu przycisku Lock, powinna być możliwość sterowania szybami innymi niż ta od kierowcy? Bo u mnie po wciśnięciu Lock można sterować tylko szybą kierowcy.
- Od: 9 lis 2007, 11:41
- Auto: Mazda Xedos 6 CA KF '99 Back to Black
Chodzi mi dokładnie o to czy z konsoli kierowcy po naciśnięciu przycisku Lock, można sterować innymi szybami oprócz tej od strony kierowcy? Bo to, że inni nie mogą sterować swoimi to wiem 
Dzięki za odpowiedź, rozwiałeś moje wątpliwości – myślałem że coś się popsuło
Jeździłem wcześniej Audi 80 B4 i tam po zablokowaniu Lock, pasażerowie nie mogli sterować swoimi szybami, ale ja z konsoli kierowcy mogłem

Jeździłem wcześniej Audi 80 B4 i tam po zablokowaniu Lock, pasażerowie nie mogli sterować swoimi szybami, ale ja z konsoli kierowcy mogłem
Barthek1983 napisał(a):Jeździłem wcześniej Audi 80 B4 i tam po zablokowaniu Lock, pasażerowie nie mogli sterować swoimi szybami, ale ja z konsoli kierowcy mogłem
IMO to o wiele logiczniejsze rozwiązanie niż to stosowane w xedosach

XsiX napisał(a):Barthek1983 napisał(a):Jeździłem wcześniej Audi 80 B4 i tam po zablokowaniu Lock, pasażerowie nie mogli sterować swoimi szybami, ale ja z konsoli kierowcy mogłem
IMO to o wiele logiczniejsze rozwiązanie niż to stosowane w xedosach
A to mnie Panowie zbiliście z tropu. u mnie w 323F BG po wciśnięciu LOCK blokuje się możliwość otwierania/zamykania szyby pasażera i szyb z tyłu z panelu innego niż kierowcy, kierowca nadal może otwierać/zamykać wszystkie inne szyby. Ideą tego rozwiązania z tego co wiem jest to, żeby np. dziecko samo nie mogło sobie otworzyć tylnej szyby. W 626GD na pewno jest tak samo. Szczerze mówiąc myślę że zaszło tutaj jakieś nieporozumienie i w Xedosach jest też podobnie.
po wciśnięciu LOCK blokuje się możliwość otwierania/zamykania szyby pasażera i szyb z tyłu z panelu innego niż kierowcy, kierowca nadal może otwierać/zamykać wszystkie inne szyby.
Popieram opinię kolegi wyżej – też wydawało mi się, że tak powinno być – również w Mazdach
XsiX napisał(a):IMO to o wiele logiczniejsze rozwiązanie niż to stosowane w xedosach
ciekawe bo w 626 GE działa inaczej – tzn. po zablokowaniu szyb przyciskiem kierowca (i tylko on) może nimi sterować. Przyciski pasażerów nie działają.
Dziwny ktoś miał pomysł na tą opcję w Xedzie
XsiX napisał(a):i dokładnia taka jest rola tego przycisku
no właśnie chyba niezbyt
Niech ktoś z właścicieli Xeda napisze, bo zaczynam się zastanawiać czy wszystko u mnie działa w porządku?
Podsumowując:
Czy w Xedosie 6 po naciśnięciu LOCK można sterować szybami pasażerów z konsoli kierowcy czy nie?
Podsumowując:
Czy w Xedosie 6 po naciśnięciu LOCK można sterować szybami pasażerów z konsoli kierowcy czy nie?
https://www.facebook.com/2become1photo – FOTOGRAFIA ŚLUBNA
a może książka od auta Ci podpowie? Biorąc pod uwagę że pewnie prawie cała elektronika jest ta sama co w 323F BA nie sądzę żeby było inaczej niż napisałem
Barthek1983 napisał(a):Niech ktoś z właścicieli Xeda napisze
no przecież już pisało kilku stronę wcześniej – i wychodzi na to że sposób sterowania/blokowania szyb w Xedzie6 jest inny/dziwny/bezsensowny/absurdalny/nielogiczny/głupi
Grzyby napisał(a):Barthek1983 napisał(a):Niech ktoś z właścicieli Xeda napisze
no przecież już pisało kilku stronę wcześniej – i wychodzi na to że sposób sterowania/blokowania szyb w Xedzie6 jest inny/dziwny/bezsensowny/absurdalny/nielogiczny/głupi
Potwierdzam niestety... nie wiem co za

Pozdrawiam...
Lukka
Czym się różnią mężczyźni od chłopców?
Mężczyźni maja droższe zabawki...
Mężczyźni maja droższe zabawki...
- Od: 3 lis 2005, 10:02
- Auto: Xedos CA KF '95
Faktycznie z ciekawości zajrzałem do książki od Xeda a tu zaskoczenie:
"With the power lock switch in the LOCK position, only the driver's window can be operated."
absurdalne rozwiązanie.
"With the power lock switch in the LOCK position, only the driver's window can be operated."
absurdalne rozwiązanie.