Witek-P jak Ci dziala to po co kombinowac. Zostaw tak. Jak chcesz jednak sie pomeczyc to... wczoraj znalazlem na necie post dotyczacy napiec jakie wystawia przeplywka przy konkretnych obrotach:
– 800 obr 2,9 do 3,2V
– 1300 obr 2,2 do 2,5V
– 2000 obr 1,7 do 1,9V
– 3000 obr 1,3 do 1,6V
– 4000 obr 1,1 do 1,3V.
Mysle, ze powinienes celowac w okolice wartosci z 1300 obrotow.
k.kierownik napisał(a):SHY
a robiłeś to kiedyś?
Powiedzmy tak, ze dosc mocno sie zaglebilem w ten temat i mam wystarczajace oprzyrzadwanie (badz dostep do niego) zeby cos tam wiedziec

k.kierownik napisał(a):skąd wiesz jaką ma charakterystykę ori czujnik?
To sie robi tak. Bierzesz dzialajacy przeplywomierz i sciagasz jego charakterystyke. Poniewaz takie elementy jak ten czujnik sa sparametryzowane (wspolczynniki temp, material, wartosc R) mozna cos tam wywnioskowac. Pozatym dla osob, ktore sie tym zajmuja (wytwarzaja hot film) wystarczy podac wymiary, material i rezystancje. Takie rzeczy sie projektuje podobnie jak telewizory, komorki i takie tam. Strzelanie z palki napewno nic nie da.
k.kierownik napisał(a):SHY napisał:
To powinno zalatwic Ci odpalanie
sprawdzałeś to? przecież komputer będzie miał dalej błędy, więc dalej będzie zapalał dopiero za drugim razem.. chyba, że się mylę...
Nie mialem nigdy w samochodzie walnietej przeplywki wiec nie wiem co sie dzieje. Mam tylko dwie uszkodzone na stanie ktorymi sie pobawilem troche. Jak mi sie kiedys zepsuje to zapewne bede chcial sobie sam taka zrobic
Osobiscie uwazam, ze jezeli przeplywka jest dostepna za powiedzmy 200pln to nie watro sie chyba w to bawic. Nigdy nie bedzie tak, ze przeplywomierze B577 beda schodzily jak bulki w sklepie wiec ciezko komus kto bedzie robil tylko to uzyskac dobre ceny na elementy. W zwiazku z tym jezeli zysk z operacji wyniesie 20pln na przeplywce to szkoda czasu. To logiczne ze chyba nikt nie zaryzykuje oszczednosci 50 pln zeby zyc w niepewnosci. Tak przynajmniej ja uwazam.