Komputery – kupno/gry/opinie/pytania/internet

Nasze hobby i zainteresowania, sprawy niemotoryzacyjne.

Postprzez tomekrvf » 5 gru 2007, 14:13

MAXX napisał(a):tomekrvf napisał:
Ja kupiłem Modecom i jest bardzo cichy

bardzo dobre zailacze szczegolnie wersje gt

Tak mi powiedzieli na giełdzie żeby zamiast chiefteca w tej cenie wziąć modecom
Full Time 4WD
VTR 1000F
Forumowicz

Od: 9 gru 2003, 19:51
Auto: Galant 2.5V6
VTR1000F
Alfa 147

Postprzez loockas » 5 gru 2007, 16:26

tomekrvf napisał(a):Tak mi powiedzieli na giełdzie żeby zamiast chiefteca w tej cenie wziąć modecom

Slyszalem zeby w modecom'ach od serii "feel" trzymac sie z daleka... z chieftecami mialem doczynienia ze dwa razy i jeszcze mnie nigdy nie zawiodly. Glosne tez raczej nie sa. Do starszych komputerow (bo na takich glownie pracuje) od lat kupuje fortrony. Nigdy sie nie zawiodlem. Nawet 200W potrafily dzialac lepiej niz noname 300W. Swego czasu jak sie przerzucilem na markowe komputery (dell, ibm, compaq) to zapomnialem o zasilaczach. Tam byly bardzo ciche, male i cholernie wytrzymale zasilacze. 125W spokojnie wystarczalo to uciagniecia nie tak starej maszyny. No ale zawsze markowy komputer to nie to samo co skladak. Minusem tego byly dziwne rozwiazania producentow. Nietypowe obudowy, zasilacze o dziwnych ksztaltach i wtykach. Jednak stabilnosc i bezawaryjnosc byla najwiekszym atutem.
Andżeju, jak Ci na imię?
Forumowicz

Od: 6 maja 2007, 00:55
Auto: PaRHaTy
Ajonik
Kupra

Postprzez Maroq » 7 gru 2007, 20:50

a ja bym zaproponowal Corsair mocne i bezszelestne
Forumowicz

Od: 16 sty 2007, 20:48
Auto: 6 GY 2.3

Postprzez Mev » 7 gru 2007, 21:24

Tagan Dual Fan – kupiony za sporo pieniędzy chyba ze 4 lata temu i do dzisiaj śmiga jak marzenie, którego nie słychać <list>

To był jeden z moich najlepszych zakupów jeżeli chodzi o komputer.
f*ck
Forumowicz

Od: 7 sie 2005, 14:16
Auto: Mercedes CLS '18
Range Rover Sport
Fiat 500

Postprzez Sokool » 7 gru 2007, 22:55

Tagany to klasa sama w sobie. Ale i cena odpowiednia.
Forumowicz

Od: 28 sie 2004, 18:10
Auto: na gaz

Postprzez Marcin ( Pycia ) » 4 sty 2008, 16:58

Witam wszystkich w Nowym Roku i pozwole sie podpiąc i odświezyc temat Jarka ..z tym że mój budzet jest mocno okrojony tzn do 1500 max 1700 pln. Generalnie potrzebuje laptopa aby bez problemowo pociagnał Skype z uzytkowaniem kamerki ( kontakt z rodzinką we Włoszech )przydalaby sie tez jakas nagrywarka DVD. Moze cos podpowiecie ...?? Moj informatyk poleca mi Acera jakis jest model do 1500 pln bodajze EXT 5220 ale jak czytalem wczesniej wasze opinie to srednio go polecacie wrecz odradzacie.
Moze ktos z klubu prowadzi jakas sprzedaz wtedy wole dac zarobic komus od nas .. :D
..... " Mazda " szkoda ze tak pozno ja poznalem ...
Forumowicz

Od: 27 maja 2005, 16:49
Auto: Mazda 6 GY Kombi 2,0 PB 2006

Postprzez Czolgista » 4 sty 2008, 17:19

Marcin jeśli Twój informatyk poleca Ci acera – zmień informatyka ;)
może warto pomyśleć nad jakąś "markową" używką? taki np. DELL za 1700zł używany będzie i tak bez porównania trwalszy od tworu zwanego Acer ;)
a tu takie przykłady:
DELL D600
DELL D610
IBM T40
IBM THINKPAD T42
HP nc6000
HP Compaq 6720s
<center>I am the 6th son of the 6th son of the 6th son I am the borged again son of war
Technology's child, daughter of rebellion, son of a bitch blossom of a whore
I am a god-killing virus, destruction with 8 arms, monster with seven severed heads
I am the son of mars, cleansed with infected blood, vile disease walking on 2 legs

The devil made me do it</center>

<center>Moja "Twarzowa Książka"
Forumowicz

Od: 8 kwi 2006, 00:04
Auto: Mondeo 1.8 Zetec '99

Postprzez loockas » 4 sty 2008, 17:31

W dellu trzeba uważać na matryce. W tych modelach notorycznie występował problem z odciskiem klawiszy na matrycy. Reszta bez zarzutów. Miałem C600 i C610, ten drugi był świetny. IBM nic do zarzucenia. No może ten spartański design, ale dla mnie to atut :) IBM'y słyną z niezniszczalności. Miałem kiedyś T40 w pracy. Super był. Z używek polecam jeszcze Sony Vaio. Ten model który kiedyś testowałem (nie pamiętam modelu) nie należał do najnowszych ale matryca w nim biła niejednego nowego notebooka. Coś cudownego, jednak teraz trudno na allegro kupić vaio za przyzwoite pieniądze. Mając 1700zł kupiłbym chyba IBM'a. Acer? Mam teraz w pracy. Pod względem funkcjonalności nie mam mu nic do zarzucenia. Działa jak należy. Wykonanie? Tu już jest gorzej. Delikatny plastyk , który łatwo się rysuje. Coś za coś. Przy dobrych wiatrach za 1700zł już można kupić nowego acera :) Osobiście jednak polecam coś markowego i bardziej trwałego.
Andżeju, jak Ci na imię?
Forumowicz

Od: 6 maja 2007, 00:55
Auto: PaRHaTy
Ajonik
Kupra

Postprzez jazzzy » 4 sty 2008, 18:47

Dell spoko jednak IBM'a tez mozna zajechac w kwestii klawiszy odbitych na matrycy i wyslizganego touchpada na max

poza tym to jest Mazdowe forum zatem dla obiektywnej opinii zerknij sobie na komputerowe takie jak np.: pclab czy purepc tam ludzie caly czas walkuja takie tematy
Forumowicz

Od: 31 sty 2006, 00:43

Postprzez brii » 4 sty 2008, 19:41

jazzzy napisał(a):jednak IBM'a tez mozna zajechac w kwestii klawiszy odbitych na matrycy i wyslizganego touchpada na max

hahaha – jakim sposobem – jedyna opcja na odbicie klawiszy na ekranie IBMa to strasznie mocny dzwon połączony z pęknięciem zawiasów...
Wyślizgany touchpad – brednie – jak ktoś używał IBMa przez dłużej niż tydzień to nie dotyka touchpada – IBMowskie trackpointy są od touchpada znacznie wygodniejsze, bardziej dokładne i szybsze :)
Trusted computing – Yes or No?

Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Forumowicz

Od: 9 sty 2005, 23:46
Auto: Endek / Kupisiontes / Smark EV / iczy

Postprzez Jaksa » 4 sty 2008, 19:59

Czolgista napisał(a):Marcin jeśli Twój informatyk poleca Ci acera – zmień informatyka
Nie jestem fachowcem od komputerów ale słyszałem od ludzi ze w obecnych czasach na rynku liczy sie HP i Toshiba , ja mam HP nc8230 pracuje na nim 2 latka ( HP ma 3 letnią gwarancje ). Dlaczego te sprzęty tak szybko sie starzeją ? Byłem ostatnio w jakims sklepie z kompami , przeczytałem parametry nowszych modeli i...... stwierdziłem ze czas na zmiany <lol>
Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
Forumowicz

Od: 10 mar 2004, 23:46
Auto: Mazda 6 2023 Anniversary /6 2.5 BP 2019 / Mazda 3 BP 2019 .2.0 122KM

Postprzez Czolgista » 4 sty 2008, 20:45

Jaksa napisał(a):
Czolgista napisał(a):Marcin jeśli Twój informatyk poleca Ci acera – zmień informatyka
Nie jestem fachowcem od komputerów ale słyszałem od ludzi ze w obecnych czasach na rynku liczy sie HP i Toshiba , ja mam HP nc8230 pracuje na nim 2 latka ( HP ma 3 letnią gwarancje ). Dlaczego te sprzęty tak szybko sie starzeją ? Byłem ostatnio w jakims sklepie z kompami , przeczytałem parametry nowszych modeli i...... stwierdziłem ze czas na zmiany <lol>

wydaje mi się, że w przypadku laptopa te parametry nie są aż tak ważne jak przy komputerze stacjonarnym – lapka rzadko do gier się używa a raczej pracy/internetu/filmów, za to ważniejsza jest trwałość ;) a jak loockas pisał już np. w takim Acerze plastiki są bardzo tandetne i sprawiają wrażenie, jakby mogły się połamać od najmniejszego uderzenia :P
<center>I am the 6th son of the 6th son of the 6th son I am the borged again son of war
I am a god-killing virus, destruction with 8 arms, monster with seven severed heads
I am the son of mars, cleansed with infected blood, vile disease walking on 2 legs

Forumowicz

Postprzez Xionc » 4 sty 2008, 20:47

Nikt widzę nie docenia fujitsu-siemens, a na prawde dobre laptopiki. Za to zawiodłem się na asusie, a serwis asusa to już jest w ogole do... (3 bite miesiace czekalem na wymiene matrycy!)
Pozdrawiam,
Xionc Krzysztof :)

Moje byłe: 2 x 323BG | 2 x 323BA | 1 x Xedos6 CA | 1 x Mazda6 GG | 1 x Mazda6 GH
statusTest
Forumowicz

Od: 2 cze 2004, 23:25
Auto: Mazda CX-7 2.3T AT AWD '08

Postprzez Czolgista » 4 sty 2008, 20:49

Xionc napisał(a):Nikt widzę nie docenia fujitsu-siemens, a na prawde dobre laptopiki. Za to zawiodłem się na asusie, a serwis asusa to już jest w ogole do... (3 bite miesiace czekalem na wymiene matrycy!)

u mnie w domu są dwa FS ale raz, że granica to 1700zł a za tyle FS nowego nie dostaniesz chyba, a używkę lepiej kupić jak już wyżej jest napisane ;)

Forumowicz

Postprzez Marcin ( Pycia ) » 4 sty 2008, 22:31

Dzieki za odpowiedzi panowie .....
A to jak oceniacie
http://allegro.pl/item290980234_ideal_h ... m_vat.html
..... " Mazda " szkoda ze tak pozno ja poznalem ...
Forumowicz

Od: 27 maja 2005, 16:49
Auto: Mazda 6 GY Kombi 2,0 PB 2006

Postprzez jazzzy » 4 sty 2008, 23:13

mowie co znam z rzeczywistosci, ojciec ma od lat T40 i uzywa go prawie non stop (taki juz jest ze preferuje touchpad) bez rzucania i gniecenia

co do Fujitsu to sam mam i uzywam top endowego Lifebooka i bardzo sobie chwale natomiast Amilo to straszny badziew
Forumowicz

Od: 31 sty 2006, 00:43

Postprzez brii » 4 sty 2008, 23:39

jazzzy napisał(a):mowie co znam z rzeczywistosci, ojciec ma od lat T40 i uzywa go prawie non stop (taki juz jest ze preferuje touchpad) bez rzucania i gniecenia

Sam miałem 4 własne Tetki a sprzedać sprzedałem ich ponad 20 sztuk i z żadną nie było takich problemów mimo użytkowania ekstremalnego kilku sztuk w tym jednej mojej (nawet na niej stawałem a ważę 106kg i się klawisze na matrycy nie odgniotły)...
Trusted computing – Yes or No?

Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Forumowicz

Od: 9 sty 2005, 23:46
Auto: Endek / Kupisiontes / Smark EV / iczy

Postprzez Jaksa » 6 sty 2008, 13:04

Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
Forumowicz

Od: 10 mar 2004, 23:46
Auto: Mazda 6 2023 Anniversary /6 2.5 BP 2019 / Mazda 3 BP 2019 .2.0 122KM

Postprzez cob_ra » 7 sty 2008, 00:27

Jaksa hmmm to zależy do czego miałby Ci służyć, ogólnie toshiba jest dobra marką za którą płacisz, kadłubki rówież sa wykonane z dobrego materiału, ale jeśli zależy Ci na wydajności to polecam złożenia laptopka z poszczególnych elementów, w tej cenie będziesz miał naprawdę wypasa z 4gb ram 8600gt itp. ale nie wiem jak kadłubek (VBI)....nie miałem okazji mieć go w ręku.
Forumowicz

Od: 6 gru 2006, 16:18
Auto: Była 323c
Honda Accord VI 1,8
Honda Accord VIII 2.0

Postprzez cob_ra » 7 sty 2008, 00:33

Czolgista napisał(a):wydaje mi się, że w przypadku laptopa te parametry nie są aż tak ważne jak przy komputerze stacjonarnym – lapka rzadko do gier się używa a raczej pracy/internetu/filmów, za to ważniejsza jest trwałość oczko a jak loockas pisał już np. w takim Acerze plastiki są bardzo tandetne i sprawiają wrażenie, jakby mogły się połamać od najmniejszego uderzenia język

hmmm ACER....tu się wtrące i powiem tak miał tandetne obudowy ale od kilku miesięcy naprawdę sie poprawiły i są o niebo lepsze

Xionc napisał(a):Nikt widzę nie docenia fujitsu-siemens, a na prawde dobre laptopiki.

ojjj to chyba miałeś szczęście niestety mieliśmy z nimi przejścia...chodzi o serwis, a i nie najlepiej sprawowała sie klawiatura więc dla mnie są daleko odstawiane

jazzzy napisał(a):Amilo to straszny badziew

potwierdzam
Xionc napisał(a):Za to zawiodłem się na asusie, a serwis asusa to już jest w ogole do... (3 bite miesiace czekalem na wymiene matrycy!)

zdecydowanie przesada z ich strony, aczkolwiek ja czekałem na obudowe matrycy i ramke do acera (stara obudowa) prawie 2 miesiące
Forumowicz

Od: 6 gru 2006, 16:18
Auto: Była 323c
Honda Accord VI 1,8
Honda Accord VIII 2.0