Mocniejsze wciśnięcie gazu przy 120km/h na 4 biegu powoduje zrywanie przyczepności przednich kół.
To potrafi być zaskakujące.
A frajda z jazdy jest nieprawdopodobna.
Nie ma się z kim ścigać...
www.mazdaspeed.pl
Yoshi323 napisał(a):Ja moim zrobiłem już 2000km i coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że to nie jest GTI dla początkującego
Mocniejsze wciśnięcie gazu przy 120km/h na 4 biegu powoduje zrywanie przyczepności przednich kół.
To potrafi być zaskakujące.
A frajda z jazdy jest nieprawdopodobna.
Nie ma się z kim ścigać...
misiekwaw napisał(a):bo zalozyles za waskie oponki
Globy napisał(a):PS. Szal z tym uslizgiem, marzenie
Yoshi323 napisał(a):Mocniejsze wciśnięcie gazu przy 120km/h na 4 biegu powoduje zrywanie przyczepności przednich kół.
The_Man napisał(a):Przeciążenia wciskają w fotel...a autko jest póki co kręcone tylko do 4tys., coby sie dobrze turbina "ułożyła".
Puhcio napisał(a):To za sprawą momentu. Wyżej już nie będzie takie "kopa" odczuwalnego – taki efekt daje nagły przyrost niutonometrów.
misiekwaw napisał(a):nie wiem co technicznego może być we wrażeniach
Yoshi323 napisał(a):Mocniejsze wciśnięcie gazu przy 120km/h na 4 biegu powoduje zrywanie przyczepności przednich kół
Puhcio napisał(a):Taki urok mocnych FWD. Wystarczy lekko wilgotna droga, i na zimowych 205 volvo mieli kołami
Adaś napisał(a):chyba w piątek widziałem w Warszawie na Modlińskiej 3 MPS srebrną:)
Yoshi323 napisał(a):misiekwaw napisał(a):bo zalozyles za waskie oponki
Są o centymetr węższe od letnich.
Ale na wilgotnej nawierzchni na seryjnych oponach było to samo...
Puhcio napisał(a):Tak z ciekawości ... do ilu rpm kręcą się MPSy ?
Volviak chyba gdzieś 6700 ma odcięcie.
misiekwaw napisał(a):Adaś napisał(a):chyba w piątek widziałem w Warszawie na Modlińskiej 3 MPS srebrną:)
to najprawdopodobniej mnie
Adaś napisał(a):misiekwaw napisał(a):Adaś napisał(a):chyba w piątek widziałem w Warszawie na Modlińskiej 3 MPS srebrną:)
to najprawdopodobniej mnie
bardzo szybko przemknąłeś obok Auchan, ja czekałem na lewoskręt;)
The_Man napisał(a):Hmmm...a mi sie wydaje że to w duzej mierze kwestia doboru opon. Ojciec na zimę nabył drogą kupna Dunlopy WinterSport 3D w słusznym rozmiarze 225/50/R17 i naprawde dużą sztuką było zerwać przyczepność
Yoshi323 napisał(a):The_Man napisał(a):Hmmm...a mi sie wydaje że to w duzej mierze kwestia doboru opon. Ojciec na zimę nabył drogą kupna Dunlopy WinterSport 3D w słusznym rozmiarze 225/50/R17 i naprawde dużą sztuką było zerwać przyczepność
No właśnie...
Ja mam 205/55 R16 i...czekam na śnieg, żeby doświadczyć wyższości węższej opony nad szerszą:):)
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość