Mocniejsze wciśnięcie gazu przy 120km/h na 4 biegu powoduje zrywanie przyczepności przednich kół.
To potrafi być zaskakujące.
A frajda z jazdy jest nieprawdopodobna.
Nie ma się z kim ścigać...
www.mazdaspeed.pl

Yoshi323 napisał(a):Ja moim zrobiłem już 2000km i coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że to nie jest GTI dla początkującego
Mocniejsze wciśnięcie gazu przy 120km/h na 4 biegu powoduje zrywanie przyczepności przednich kół.
To potrafi być zaskakujące.
A frajda z jazdy jest nieprawdopodobna.
Nie ma się z kim ścigać...

misiekwaw napisał(a):bo zalozyles za waskie oponki
Globy napisał(a):PS. Szal z tym uslizgiem, marzenie

Yoshi323 napisał(a):Mocniejsze wciśnięcie gazu przy 120km/h na 4 biegu powoduje zrywanie przyczepności przednich kół.
The_Man napisał(a):Przeciążenia wciskają w fotel...a autko jest póki co kręcone tylko do 4tys., coby sie dobrze turbina "ułożyła".

Puhcio napisał(a):To za sprawą momentu. Wyżej już nie będzie takie "kopa" odczuwalnego – taki efekt daje nagły przyrost niutonometrów.

misiekwaw napisał(a):nie wiem co technicznego może być we wrażeniach
Yoshi323 napisał(a):Mocniejsze wciśnięcie gazu przy 120km/h na 4 biegu powoduje zrywanie przyczepności przednich kół
Puhcio napisał(a):Taki urok mocnych FWD. Wystarczy lekko wilgotna droga, i na zimowych 205 volvo mieli kołami

Adaś napisał(a):chyba w piątek widziałem w Warszawie na Modlińskiej 3 MPS srebrną:)

Yoshi323 napisał(a):misiekwaw napisał(a):bo zalozyles za waskie oponki
Są o centymetr węższe od letnich.
Ale na wilgotnej nawierzchni na seryjnych oponach było to samo...
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif) a dzisiaj np byla super przyczepnosc w porownaniu z poprzednimi dniami
 a dzisiaj np byla super przyczepnosc w porownaniu z poprzednimi dniamiPuhcio napisał(a):Tak z ciekawości ... do ilu rpm kręcą się MPSy ?
Volviak chyba gdzieś 6700 ma odcięcie.
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif) czerwone pole zaczyna sie 6500, odciecie jest wyzej ale dokladnie gdzie... powiem pozniej
 czerwone pole zaczyna sie 6500, odciecie jest wyzej ale dokladnie gdzie... powiem pozniej 
misiekwaw napisał(a):Adaś napisał(a):chyba w piątek widziałem w Warszawie na Modlińskiej 3 MPS srebrną:)
to najprawdopodobniej mnie
Adaś napisał(a):misiekwaw napisał(a):Adaś napisał(a):chyba w piątek widziałem w Warszawie na Modlińskiej 3 MPS srebrną:)
to najprawdopodobniej mnie
bardzo szybko przemknąłeś obok Auchan, ja czekałem na lewoskręt;)
 prawdopodobienstwo ze to była inna srebrna 3ka MPS jest dążące ku zeru więc co się będe wypierał
 prawdopodobienstwo ze to była inna srebrna 3ka MPS jest dążące ku zeru więc co się będe wypierał ![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
The_Man napisał(a):Hmmm...a mi sie wydaje że to w duzej mierze kwestia doboru opon. Ojciec na zimę nabył drogą kupna Dunlopy WinterSport 3D w słusznym rozmiarze 225/50/R17 i naprawde dużą sztuką było zerwać przyczepność

Yoshi323 napisał(a):The_Man napisał(a):Hmmm...a mi sie wydaje że to w duzej mierze kwestia doboru opon. Ojciec na zimę nabył drogą kupna Dunlopy WinterSport 3D w słusznym rozmiarze 225/50/R17 i naprawde dużą sztuką było zerwać przyczepność
No właśnie...
Ja mam 205/55 R16 i...czekam na śnieg, żeby doświadczyć wyższości węższej opony nad szerszą:):)
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości