Ceramizery

Postprzez Sebas » 20 gru 2007, 22:49

bkapust napisał(a):chcialem poglaskac i drzazga mi weszla

Dobrze że nie polizać hahaha
Zdobywca strony 911 nie mylić z nr. informacji i 156
http://nasza-klasa.pl/school/179242/2
Forumowicz

Od: 23 gru 2006, 21:31
Auto: carisma

Postprzez mod » 21 gru 2007, 03:20

Witam. Dalej mam olej z ceramizeram .. a raczej mialme – przez uskzodzana uszcelka zgubilem polowe. Wiec zamias wymiany w tym roku bedzie dolewka. Autko miesiecnzie jezdzi na tej samen trasie z tym samym obciazeniem 900 km .. nie wiele :) bo to auto do szkoly tylko jezwi co dwa weekendy. Spalanie – zauwazylem maly spadek caly czas a ostanio naet mnie zaskoczyl. Zazyczja jezdzilme 100 -110 a teraz do 100 max . I kozazalo sie ze nie pale ponad 7 litwo na 100 a kolo 6 costam. Auto bardzo obciazaone – kielichy z tyly pozdrawia opone. Zapalanie po 2 tyg stania – udezenie doslownie udezenie kluczykiem, nawet nie czekam az uzlysze ze zaskoczyl bo wiem ze on to zrobi. Co do pomiarow warst ceramicznych ktore sie tworza. Pracuje w firmie w ktorej obsluguje maszyne pomiarowa gdzie pomiar moge wykonac z z dokladoscia 0.001 mm . W nowym roku moja maszyne bedzie wypozazona w nowa glowice pomiarowa. Jesli ktos jest chetny to moge wykonac DARMOWO pomiar elementu silnika ktory mi dostarczy ( taki co maks do plecaka by sie zmiescil bo wiekszego nei ma zamiaru targac na grzbiecie – do pracy jezdze caly rok rowerem :) ) . Niestery nie wykonam pomiaru chropowatosci. Po zalaniu cerkiem i eksploatacji mozna pomiar powtorzyc – wedlug tej samej procedury – po pierwszym po zostanie mi porogram pomiarow ktory mozna powtorzyc. A co do mozliwosci ceramizacji i wygladzania o takim zjawisku wpominano w szkole srednej na silowniach i loaboratorach okretowych . Bylo to kilka lat temu i bodajze to dodatek Molibdenu ( moge sie mylic bo niepamietam) ma za zadanie w miejscu tarcia "wyrownywać" ostre krawedzie. Jestna prawdee tarcie w małych punktach i tam temp na prawde może być wysoka. A co do jakosci i chropowatości mateli po obrobce to hmm wiecie jako kontroler jakosci czasami mam polecenie zamknac oczy i dac szanse produktowi ... kasa. Sumujac – jestem zadowolny i kupuje kolejna dawke ceramizerow nie z allego ale z strony poducenta – teraz po podaniu hasla "wysylka swiateczna" do dzis wysylaja gratis :) I jedna subkektrywna rzecz wzrosla mi predkosc max z okolo 154 km do 160, a do 140 auto rozpedza sie zywo ( obciazone 5 osobami. Jak ktos nie chce niech nie kupuje, przeciez nie zmuszają dla mnie koszta sa warte tego co odczulem w eskploatacji. Aha od 2 lat taknuje sie w tej samej stacji przy tym samym dystrybutorze
Naczynia na kuchnie indukcyjne http://www.averkom.pl ;
SPAWANIE PLASTIKU – PW
Forumowicz

Od: 13 lut 2006, 21:49
Auto: była 323F 1.6 GB, 626GF 1.8 1997, została 626GF 2.0 1999, Citroen Xsara II 2002 16v

Postprzez Lesiu » 23 gru 2007, 13:15

ta predkości max to troche malo ale to poza tematem :P

ja jeszcze nie "dotarłem" ceramizera ale według mnie: silnik pracuje ciszej, łatwiej zapala i hmmm auto ma jakby powera, nigdy nie bylo mułowate ale teraz jakos lepiej sobie radzi.

wydaje mi sie że za te pieniądze opłaca sie to zaaplikować według mnie.
Forumowicz

Od: 1 gru 2005, 12:29
Auto: 323F BA Z5 :] '96

Postprzez marcinkosky » 23 gru 2007, 14:33

ja mam tylko takie jedno pytanie: jaskiej firmy ceramizery stosujecie??
V40 dCi – TATUSIOWOZ :) – było
Mondeo mk IV TDCI KOMBI :) – było
Focus mk2 TDCI sedan :) – było
Auris TS HSD :)
Forumowicz

Od: 26 paź 2005, 15:14
Auto: Prius P2

Postprzez mod » 23 gru 2007, 18:47

brakuje mu conajmniej 30 km ... do pelni szczcia ale przy 150 spalam tyle ze cysterne powinienem miec zamiast baku. Ceramizer zamawialem na stronie ceramizer.pl roznice miedzy strona a allelgro zlotowkowe byly wiec wolem miec pewnosc ze nie kupie jakiejs sciemy.Ktos tu poruszyl temat wtrysku i ceramizera/oczyszcza dodawanego do paliwa. Wtrysk to nic innego jak para precyzyjna, czyli tak dokladnie dobrana wzgledme siebie elementy w wymiarach ze wziecie np tloczka z innego jest niedozwolone/niewskazane bo moze zakonczyc sie awaria jak przeciek czy zatarcie.Na jego koncowce czy w innych miejscach (kanaliki) moga odkladac sie osady z paliwa jak powstale przy spalaniu. MYsle ze on dziala na nie na zasdzie wspomagania procesu mycia czy wypalenia ich – a jak to nie wiem :) zastosowalem i nic nie odpadlo ;) wszystko dziala jak trzeba
Forumowicz

Auto: była 323F 1.6 GB, 626GF 1.8 1997, została 626GF 2.0 1999, Citroen Xsara II 2002 16v

Postprzez MadziaForever » 25 gru 2007, 23:16

Nieużywałem tych ceramizerów do wtryskiwaczy itd, bo to już dla mnie kompletna głupota.. za 10zł można na każdej stacji benzynowej kupić środek moge się założyć o identycznych właściwościach i z ceramizacją niema to nic wspólnego.
Też kupywałem ten Ceramizer.pl i po przejechaniu 9000 stwierdzam ze samochód już nieodpala jak po zalaniu tego szitu, a za 2.. 3 razem po ostrym pilowaniu.. słowem niedziała tyle ile działać miało.
Dla pewności najpierw zrobię wymianę oleju i na świerzym bez ceramizera sprawdzę czy niebędzie lepiej.. jeśli nie po 1000 doleje to znowu :| aż sam się sobie dziwie, ale tak zrobie.
Forumowicz

Od: 10 mar 2007, 17:55
Auto: 626 GEA 2,0 DOHC

Postprzez mod » 26 gru 2007, 17:14

Od pierwszej dawki cerka mam już przejechane 14 tys a od drugiej dawki jakieś 13,5 tys km. W tym okresie zapodałem mu tez dodatek do paliwa i miałem do skrzyni biegów ale zapomniałem o uszczelniaczu wokoło linki i dobrze przesmarowałem tylko połączenie pancerza z obudowa skrzyni : <glupek2> . Efekt łatwego zapłonu jest cały czas obecny :) a spalanie to oscyluje mi od !! wow ~6 litrów trasa 347km / 21 litrów z tego 1/4 miasto i to nie jednym ciągiem – nocne postoje w mieście (puste auto, kola 15" szerokie 65 ). Prędkość od 60 do 120 w porywie. Przed cerkami to radością było mieć spalanie w okolicy 7 przy ekonomiczniejszej jeździe. Dalej jestem zadowolony z ich zastosowania. Po wstrzyknięciu cerka przestrzegałem dokładnie ograniczenia maks prędkości obrotowej silnika.
Naczynia na kuchnie indukcyjne http://www.averkom.pl ;
SPAWANIE PLASTIKU – PW
Forumowicz

Postprzez qbass » 30 gru 2007, 19:32

MadziaForever napisał(a):A ja wam powiem że u mnie nawet natężenie prądu w instalacji elektrycznej ma niebagatelne znaczenie tzn.. wyłanczam światła- silnik zwiększa obroty, mam kiepsko naładowany akumulator- obroty są bardzo niskie.. i jak się ma w tym miejscu ta cała teoria osób wszechwiedzących ? Upada.

A wiesz w jaki sposób działa "silniczek krokowy"? To nie jest żaden silniczek jak można sobie wyobrazić, tylko zawór dodatkowych obrotów. włączeniu świateł i innych odbiorników prądu silnik musi utzymać obroty na takim samym poziomie...
bkapust napisał(a): Zamiast teamu rajdowego BP Ford nie ma Ceramizer Polonez?

hahaha hahaha hahaha hahaha
brii napisał(a):Tak samo ludzie po zalaniu benzyny 98 zamiast 95 twierdzą, że samochód jest silniejszy, ale hamownia mówi coż zupełnie innego...

Po umyciu samochód też wydaje się być szybszy :)
marcinkosky napisał(a):ja mam tylko takie jedno pytanie: jaskiej firmy ceramizery stosujecie??

Pewnie firmy Ceramizer <lol>
Forumowicz

Od: 27 kwi 2007, 10:39
Auto: MX-6 GE KL

Postprzez MadziaForever » 30 gru 2007, 19:48

qbass napisał(a):
MadziaForever napisał(a):A ja wam powiem że u mnie nawet natężenie prądu w instalacji elektrycznej ma niebagatelne znaczenie tzn.. wyłanczam światła- silnik zwiększa obroty, mam kiepsko naładowany akumulator- obroty są bardzo niskie.. i jak się ma w tym miejscu ta cała teoria osób wszechwiedzących ? Upada.

A wiesz w jaki sposób działa "silniczek krokowy"? To nie jest żaden silniczek jak można sobie wyobrazić, tylko zawór dodatkowych obrotów. włączeniu świateł i innych odbiorników prądu silnik musi utzymać obroty na takim samym poziomie...

hahaha
jestes mistrzem :]
Forumowicz

Postprzez MadziaForever » 30 gru 2007, 20:20

Obrazek

Widzisz ten element po środku foty (tak sie sklada ze to całe serce krokowca LPG) wymontowane bo krokowiec potrzebny mi pusty dla lipy- Blos. <diabełek>
Gdybyś słabo widział to.. sruba ze sprężynką.. eku daje sygnał a ona wykręca się i wkręca wedle potrzeby regulując dopływ paliwa :) a nie wysokość obrotów od strony elektrycznej :|
Bo przyznasz że włączenie świateł niema nic wspólnego ze strumieniem paliwa.. a energi w układzie! <lol>
Na tamto pytanie odpowiedź znam jak każdy, a przykład był rzucony jako coś co miało pohamować zapędy proroków teoretyków ..jak widać bezskutecznie :]
Forumowicz

Postprzez qbass » 31 gru 2007, 01:27

Oczywiście masz rację, ale wydaje mi się, że mówimy o dwóch różnych rzeczach ;)
Forumowicz

Od: 27 kwi 2007, 10:39
Auto: MX-6 GE KL

Postprzez Fiveopac » 31 gru 2007, 14:26

MadziaForever nie poddawaj sie, dzieki tobie ten temat zyje <głaszcze> LoL
buahhaha
Less roof, more fun
Obrazek
Forumowicz
CUP 2017 miejsce 3
CUP 2018 miejsce 3

Od: 25 kwi 2005, 20:07
Auto: MX5 NC 2.5T
RX8 R3

Postprzez MadziaForever » 2 sty 2008, 00:01

:P ten temat już dawno umarł i dobrze o tym wiesz :]
zresztą widać ze z deka już posty odbiegają od wątku ..no bo o czym tu więcej gadać fakty się liczą a ich brak.
Forumowicz

Postprzez Fiveopac » 2 sty 2008, 10:59

MadziaForever napisał(a):język ten temat już dawno umarł i dobrze o tym wiesz krzywy

...tak wiec nie ruszajmy juz trupa, 21 stron juz chyba styknie ;) szkoda juz gumek w klawiaturze.
Less roof, more fun
Obrazek
Forumowicz
CUP 2017 miejsce 3
CUP 2018 miejsce 3

Od: 25 kwi 2005, 20:07
Auto: MX5 NC 2.5T
RX8 R3

Postprzez slav » 2 sty 2008, 16:38

wiec aby go zakonczyc ;)
po uzyciu i odpowiednim przebiegu(wedlug instrukcji,osobiscie to zrobilem) ,w clio :
1)niezaprzeczalne jest ze auto odpala szybciej,jest lepiej :) , czyli ten jeden efekt dziala.
2) auto niekopcilo przed uzyciem ,ani nie bralo oleju, wiec tu zmian nie widze .
3) najdziwniejszy efekt,pojemnosc 1.2 , a auto wiecej pali niz moja KL?? chociaz fakt ze teraz ma same krotkie przebiegi i pewnie wiekszosc jezdzi na ssaniu,bo kobita jezdzi tylko po miescie. ale troche tego nie rozumiem . mialo byc lepiej a nie jest .

podsumowujac , auto lepiej odpala , zmiany obrotow na biegu jalowym nie jestem w stanie stwierdzic bo brak jest obrotomierza , na ucho slychac tak samo. innych efektow nie stwierdzielm ,ale clio w koncu jakas super padaka tez nie bylo.

wiem jedno do KL bym tego nie wlal , albo innaczej ,bedac pewnym stanu auta (byle jakiego),czyli sprawnego , tez bym tego nie uzyl.
byc moze w "zajechanych" silnikach efekty sa wieksze , ja nie jestem tego w stanie mimo dobrych checi sprawdzic.
pzdr.
Forumowicz

Od: 29 maja 2005, 23:38
Auto: rozne

Postprzez Waluś » 2 sty 2008, 21:46

Fiveopac napisał(a):21 stron juz chyba styknie

będzie czas to cos się z tym zrobi <lol>
Fotorelacje z napraw 626 GD
Gdzie zaczyna się pasja, tam kończy się ekonomia...
Forumowicz

Od: 21 lis 2003, 20:48
Auto: GJ SH01, a rekreacyjnie niebieskie 1300 ccm na dwóch kołach

Postprzez brii » 2 sty 2008, 21:54

Waluś – złoooo – puknąłeś 22 :P ;)
Trusted computing – Yes or No?

Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Forumowicz

Od: 9 sty 2005, 23:46
Auto: Endek / Kupisiontes / Smark EV / iczy

Postprzez Kenichi » 8 sty 2008, 18:39

Temat dalej nie tonie :D ale do rzeczy http://www.motokibic.tv/?s=wideo&g=bez_oleju i tak w sumie pomysleć i zreasumując to wszystko to niema dowodów na to że jest to handlowy kit, w przypadku magnetyzerów udowodniono że nic nie dają , udowodniono że szeroka gama dodatków do olejów szkodzą a nie pomagają, w przypadku ceramizera brak jest doniesien żeby zaszkodził więc w sumie chyba to nie jest taki zły srodek jak go malują no nie ??
Obrazek
Forumowicz

Od: 28 wrz 2007, 17:16

Postprzez brii » 8 sty 2008, 18:44

Ja się już w temacie wypowiedziałem, jak ktoś chce to niech i gips wsypuje do oleju ;)
Trusted computing – Yes or No?

Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Forumowicz

Od: 9 sty 2005, 23:46
Auto: Endek / Kupisiontes / Smark EV / iczy

Postprzez bkapust » 8 sty 2008, 19:20

Kenichi napisał(a):Temat dalej nie tonie :D ale do rzeczy http://www.motokibic.tv/?s=wideo&g=bez_oleju i tak w sumie pomysleć i zreasumując to wszystko to niema dowodów na to że jest to handlowy kit, w przypadku magnetyzerów udowodniono że nic nie dają , udowodniono że szeroka gama dodatków do olejów szkodzą a nie pomagają, w przypadku ceramizera brak jest doniesien żeby zaszkodził więc w sumie chyba to nie jest taki zły srodek jak go malują no nie ??

brii ma racje: robta co chceta. Tylko pamietajcie, ze 20zl na ceramizer nie zastapi odpowiedniej eksploatacji i serwisowania.
Beztroskich, drwiących, gwałtowników – takimi chce nas mieć mądrość. Jest niewiastą, kocha zawsze tylko wojownika.

Miala byc Mazda a jest Ford :P
Forumowicz

Od: 5 maja 2006, 16:23
Auto: Ford Mondeo'04 2.0 TDCI