Przymierzylem sie dzisiaj do pomiarów instalacji i probie wyobrazenia sobie tego co musze kupic i jakie aby to dzialalo. Mam tu na mysli zakup alarmu.
Zlokalizowalem juz przewody od centralnego i podlaczylem sie pod ten przekaznik i teraz jak dotkne jednym przewodem do masy to zamyka a drugim otwiera centralny – to chyba dobrze zrobilem??? Pytanie: czy mozna wpiac sie wprost w przekaznik czy trzeba gdzies indziej??? nie spale niczego jak tak bezposrednio podlacze??? podobno ten przycisk DOOR LOCK od tego moze sie spalic??
Za to za cholere nie moge zlokalizowac i namierzyc przewodów odpowiadajacych za kierunkowskazy i odciecie zaplonu, no i w zwiazku z tym ciezko mi to sobie wyobrazic jak tym sterowac
Do tego napotkalem kolejny problem...jak przeciagnać kabel przez kabine do przedziału silnikowego?? nie moglem tam znalesc zadnego gotowego przejscia a nie chce czegos uszkodzic robiac cos na sile
Po prostu same problemu i tyle, juz dzis zglupialem i teraz w zasadzie chyba tylko licze na czyjac pomoc bo chwilowo brak mi sil
jesli ktos mial podobne doswiadczenia to bardzo bym prosil o jakas podpowiedz, to mi uratuje zycie i moze nie osiwieje za wczesnie