Blokada zamka w przednich drzwiach pasażera.

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez migug » 15 paź 2007, 17:55

Witam.
Dzisiaj przypadkiem zauwazylem dziwna rzecz. Znajomy wysiadal przednimi drzwiami pasażera i wcisnal przycisk do blokowania drzwi. Kedy je zamknal ten "cycek" wyskoczyl, czyli drzwi nie zostaly zablokowane. Sprawdzilem pozniej tylne drzwi , po wcisnieciu blokady i zatrzasnieciu drzwi sa one zamkniete, potem sprawdzilem przednie pasazera i oczywiscie byly otwarte.
Normalnie uzywam centralnego zamka wiec nie zauwazylem tego wczesniej.
Czy tak powinno byc czy mam cos skopane z przodu? Moglby ktos sprawdzic u siebie?
Początkujący

Od: 15 kwi 2007, 23:06
Auto: Mazda 323f BA Z5 '96

Postprzez BratCukierka » 15 paź 2007, 17:59

u mnie też tak jest :) to jest dobre zabezpieczenie przed zatrzaśnięciem :)
spróbuj zamknąć w taki sposób: wciśnij przycisk od blokowania drzwi, i zatrzaśnij z podniesioną klamką (tak jak w pozycji do otwierania) :) i powinno się zamknąć :)
dla mnie to jest plus gdyż chroni mnie przed przypadkowym zatrzaśnięciem kluczyków w aucie :)
Forumowicz

Od: 24 cze 2006, 20:21
Auto: Toyota Yaris Hybrid '19

Postprzez migug » 15 paź 2007, 18:06

Dzieki za odpowiedz :)
To byla moja pierwsza mysl ze moze chodzi o zabezpieczenie przed przypadkowym zatrzaśnięciem kluczyków ale potem kombinowalem ze przeciez takie zabezpieczenie jest juz w przednich drzwiach kierowcy gdzie blokady przy otwartych drzwiach wcisnac sie nie da. Wiec po co zrobili podobnie przy drzwiach pasazera?
No ale przynajmniej juz wiem ze nie trzeba tego naprawiac.
Początkujący

Od: 15 kwi 2007, 23:06
Auto: Mazda 323f BA Z5 '96