Witam.
Dzisiaj przypadkiem zauwazylem dziwna rzecz. Znajomy wysiadal przednimi drzwiami pasażera i wcisnal przycisk do blokowania drzwi. Kedy je zamknal ten "cycek" wyskoczyl, czyli drzwi nie zostaly zablokowane. Sprawdzilem pozniej tylne drzwi , po wcisnieciu blokady i zatrzasnieciu drzwi sa one zamkniete, potem sprawdzilem przednie pasazera i oczywiscie byly otwarte.
Normalnie uzywam centralnego zamka wiec nie zauwazylem tego wczesniej.
Czy tak powinno byc czy mam cos skopane z przodu? Moglby ktos sprawdzic u siebie?
Blokada zamka w przednich drzwiach pasażera.
Strona 1 z 1
u mnie też tak jest
to jest dobre zabezpieczenie przed zatrzaśnięciem
spróbuj zamknąć w taki sposób: wciśnij przycisk od blokowania drzwi, i zatrzaśnij z podniesioną klamką (tak jak w pozycji do otwierania)
i powinno się zamknąć
dla mnie to jest plus gdyż chroni mnie przed przypadkowym zatrzaśnięciem kluczyków w aucie
spróbuj zamknąć w taki sposób: wciśnij przycisk od blokowania drzwi, i zatrzaśnij z podniesioną klamką (tak jak w pozycji do otwierania)
dla mnie to jest plus gdyż chroni mnie przed przypadkowym zatrzaśnięciem kluczyków w aucie
- Od: 24 cze 2006, 20:21
- Auto: Toyota Yaris Hybrid '19
Dzieki za odpowiedz
To byla moja pierwsza mysl ze moze chodzi o zabezpieczenie przed przypadkowym zatrzaśnięciem kluczyków ale potem kombinowalem ze przeciez takie zabezpieczenie jest juz w przednich drzwiach kierowcy gdzie blokady przy otwartych drzwiach wcisnac sie nie da. Wiec po co zrobili podobnie przy drzwiach pasazera?
No ale przynajmniej juz wiem ze nie trzeba tego naprawiac.
To byla moja pierwsza mysl ze moze chodzi o zabezpieczenie przed przypadkowym zatrzaśnięciem kluczyków ale potem kombinowalem ze przeciez takie zabezpieczenie jest juz w przednich drzwiach kierowcy gdzie blokady przy otwartych drzwiach wcisnac sie nie da. Wiec po co zrobili podobnie przy drzwiach pasazera?
No ale przynajmniej juz wiem ze nie trzeba tego naprawiac.
- Od: 15 kwi 2007, 23:06
- Auto: Mazda 323f BA Z5 '96
Strona 1 z 1