VI Konkurs Fotograficzny "Mazda i słońce"

Zapisy, wydarzenia, akcje społeczne i konkursy, czyli społeczność MazdaSpeed w akcji.

Głosuje na zdjęcia numer:

Ankieta wygasła 29 wrz 2007, 19:09

1
55
19%
3
12
4%
4
5
2%
5
4
1%
6
12
4%
7
2
1%
8
8
3%
9
27
9%
10
3
1%
11
3
1%
12
20
7%
13
0
Brak głosów
14
19
7%
15
7
2%
16
2
1%
17
3
1%
18
5
2%
19
8
3%
20
5
2%
21
4
1%
22
6
2%
23
37
13%
24
38
13%

Liczba głosów : 285

Postprzez jacobs » 30 wrz 2007, 09:59

Dudson napisał(a):Waluś +10 do respectu ale Twoje fotki były już publikowane wcześniej tak mi się wydaje

No właśnie jak zobaczyłem ankietę, to zaraz mi się skojażyły. Ale nieważne ;)

Gratki :)
If you’re in control, you’re not going fast enough.
Forumowicz

Od: 20 lis 2005, 13:31

Postprzez AndiCo » 30 wrz 2007, 12:42

Zastanawiam się czy istnieje sens robienia konkursów. Skoro żądza wygrania przewyższa obiektywna ocenę wartości estetycznej zdjęć, i to zarówno pod względem realizacji samego tematu jak i kompozycji zdjęcia. Jak można głosować na samego siebie ? A i takie pojawiają się opcje. Czyżby nagroda była aż takim motorem do nakręcania sobie głosów ... po to by wygrywać za wszelka cenę. Jestem zdegustowany wynikami. Dla mnie to informacja , ze nie warto brać udziału w konkursie, w którym ktoś zgubił istotę konkursu fotograficznego. A więc rozpatrywania czegoś w kategoriach piękna a nie chciwości ... a może sie mylę, prosze o głosy i komentarze
Andi , tel 500168822
Początkujący

Od: 27 maja 2007, 00:55
Auto: Mazda Xedos 9 silnik 2.3Miller

Postprzez Badyl » 30 wrz 2007, 12:57

To nie byl konkurs o zlote gacie, wiec po co te nerwy. Z tego co pamietam, to nagroda nie byla 6 MPS, a chyba smycz – warta z 5 zyla ;)

AndiCo napisał(a):Skoro żądza wygrania przewyższa obiektywna ocenę wartości estetycznej zdjęć, i to zarówno pod względem realizacji samego tematu jak i kompozycji zdjęcia.

No i nie byl to konkurs na portalu zawodowych fotografow tylko zabawa dla fanow marki. No i nie bardzo rozumiem, twierdzisz, ze gdybys Ty wybieral jako jednoosobowe jury, to wynik dopiero wtedy bylby obiektywny??

AndiCo napisał(a):Jak można głosować na samego siebie ?

Nawet jesli ktos zaglosowal na siebie, to sprzedal sobie tylko jeden glos – z jednym glosem sie nie wygrywa.

AndiCo napisał(a):Zastanawiam się czy istnieje sens robienia konkursów.

moim zdaniem istnieje, nie trzeba w nich brac udzialu, nie trzeba glosowac – ale MOZNA!
Obrazek
Obrazek Mazda Premacy 2003 | CP DiTD RF4F | Badylowóz v4.0
| 323f BA 1,5->323f BA 2,0 GT->323f BA 2,5 KL-ZE->Premacy DiTD
Forumowicz

Od: 11 cze 2007, 15:28
Auto: Mazda Premacy CP 2.0DiTD RF4F 2003

Postprzez ravo » 30 wrz 2007, 12:58

Badyl napisał(a): tylko zabawa dla fanow marki

<peace>
italian boy
Zarząd – Vice Prezes

Od: 26 gru 2003, 13:24
Auto: Trophy & F1 R26

Postprzez toomas » 30 wrz 2007, 13:16

Sory że teraz dopiero się odzywam ale niemiałem możliwości looknięcia nawet na fotki.
Dzięki wielkie za oddane na moją fotkę głosy, nawet niemyślałem że uda mi się tak wysoko ulokować.
Forumowicz

Od: 23 mar 2007, 00:34
Auto: MPV LW 2,5v6
626 GE 1,8

Postprzez Italiano » 30 wrz 2007, 18:00

AndiCo napisał(a):Zastanawiam się czy istnieje sens robienia konkursów. Skoro żądza wygrania

AndiCo napisał(a):Czyżby nagroda była aż takim motorem do nakręcania sobie głosów

Masz jakieś dowody na to....bezpodstawne oczernianie kogoś...wstyd :| .Brak słów....

PS. Sam głosowałem na fotke nr.1 bo naprawde jest ładna. <spoko>
W oczekiwaniu na nowy podpis...
Forumowicz

Od: 27 mar 2005, 00:40
Auto: Renault scenic 1.6 B
Ford Galaxy 2.0 170 KM
Renault Express 1.5 dci

Postprzez Waluś » 30 wrz 2007, 18:37

AndiCo dziwny z ciebie człowiek
Panowie organizatorzy w imieniu własnym :] proszę o przekazanie mojej nagrody jeśli taka istnieje hahaha koledze AndiCo. Kolega poczuł sie jak widzę strasznie niedowartościowany.
Dla mnie istotą tego konkursu była wyłącznie zabawa, a że i załapałem sie na 3 miejsce to fajnie. Pozatym proszę mnie zdyskwalifikować bo rzeczywiście moje zdjęcie było w Nazsych Mazdach, zapomniałem :P

AndiCo gwoli twojej informacji nie głosowałem na siebie, a szkoda, byłbym drugi hahaha. A jeśli wylewamy szczerości to niestety twoje zdjęcie wogóle mi się nie podobało i nawet nie brałem go pod uwagę, choć powiem że auto jest cudne <spoko> Natomiast moja furka to stary złom, ale na zdjęciach wygląda ładnie <lol>

To jest tylko zabawa do licha !!!!
Fotorelacje z napraw 626 GD
Gdzie zaczyna się pasja, tam kończy się ekonomia...
Forumowicz

Od: 21 lis 2003, 20:48
Auto: GJ SH01, a rekreacyjnie niebieskie 1300 ccm na dwóch kołach

Postprzez Italiano » 30 wrz 2007, 18:47

Waluś napisał(a):Pozatym proszę mnie zdyskwalifikować bo rzeczywiście moje zdjęcie było w Nazsych Mazdach, zapomniałem język

O kurcze....tu i moje niedopatrzenie, zawsze kontroluje fotki w dziale NM. Nie wiem jakim cudem ją przeoczyłem. Niestety Willy musze cie ....
Waluś napisał(a):zdyskwalifikować
:|
W oczekiwaniu na nowy podpis...
Forumowicz

Od: 27 mar 2005, 00:40
Auto: Renault scenic 1.6 B
Ford Galaxy 2.0 170 KM
Renault Express 1.5 dci

Postprzez nemi » 30 wrz 2007, 18:47

AndiCo napisał(a):Jak można głosować na samego siebie ?

Umiesz to sprawdzić nie będąc administratorem?

AndiCo napisał(a):pod względem realizacji samego tematu

Mówisz o tym lichym odblasku na Twoim pięknym aucie? Ciekaw jestem, gdzie jest to słońce :P

AndiCo napisał(a):a może sie mylę

Z pewnością ;)

To konkurs dla amatorów oceniany przez amatorów, którzy w zdecydowanej większości nie znają się na fotografii, a głosują na fotkę, która im się po prostu podoba. I na pewno wyniki byłby inne, gdyby oceny dokonywał specjalista...

A tak w ogóle, to niektóre fotki zrobione profesjonalną ręką i profesjonalnym sprzętem byłyby boskie <spoko>. Inne natomiast dziwią interpretacją tematu – patrząc na niektóre fotki i ilość oddanych na nie głosów, to nawet ja bym ze dwa pewnie zdobył z takim goownem hahaha

Obrazek
Forumowicz

Od: 21 sie 2004, 14:20

Postprzez kano1975 » 30 wrz 2007, 19:52

Zartujesz! Z tą rysą długości 2 cm przy lewym przednim błotniku? Bez szans!!!

:P
Karol "kano1975"
kano1975@gmail.com
gg 4260217
tlen: ka-no

>> Moja Mazda<<
Forumowicz

Od: 7 lut 2007, 13:41
Auto: Mazda 121 LX DA 1.3 1988r.

Postprzez Badyl » 30 wrz 2007, 22:39

ode mnie Walus masz browara w nagrode fair-play
Obrazek
Forumowicz

Postprzez AndiCo » 1 paź 2007, 02:01

Waluś napisał(a):AndiCo dziwny z ciebie człowiek
Panowie organizatorzy w imieniu własnym :] proszę o przekazanie mojej nagrody jeśli taka istnieje hahaha koledze AndiCo. Kolega poczuł sie jak widzę strasznie niedowartościowany.
Dla mnie istotą tego konkursu była wyłącznie zabawa, a że i załapałem sie na 3 miejsce to fajnie. Pozatym proszę mnie zdyskwalifikować bo rzeczywiście moje zdjęcie było w Nazsych Mazdach, zapomniałem :P

AndiCo gwoli twojej informacji nie głosowałem na siebie, a szkoda, byłbym drugi hahaha. A jeśli wylewamy szczerości to niestety twoje zdjęcie wogóle mi się nie podobało i nawet nie brałem go pod uwagę, choć powiem że auto jest cudne <spoko> Natomiast moja furka to stary złom, ale na zdjęciach wygląda ładnie <lol>

Może z gustami sie nie dyskutuje, nie chodzi o model samochodu , ale o temat zdjecia. i jego kompozycję ...sorry ... jakieś kryteria estetyczne wynikajace z kompozycji zdjęcia oraz wiernosci trzymania sie tematu powinny byc , prawda?
Co do niedowartosciowania ... hehehe ... zapytajcie fotografików AMATORÓW !!!! ...co powiedza o zdjeciach ...
– słaba kompozycja zdjecia
– oraz kicz

no i jeszcze jedno ... mazda to mazda --- jesli ze zdjecia nie wynika że samochód to mazda ( bryła, logo itp) i jesli nie widac by było tam słońce – ... to po cholere robic konkurs tematyczny ....

Zostawiam pod rozwagę ...
Jak również to ... że kolesiostwo głosuje pod namową a nie obiektywnie

Nie domagam sie głosów tylko obiektywnej oceny ...

Pozdrawiam

i bez urazy
Andi , tel 500168822
Początkujący

Postprzez AndiCo » 1 paź 2007, 02:14

Waluś napisał(a):AndiCo dziwny z ciebie człowiek

A i jeszcze jedno ...fajnie, ze sie bawimy ... i mam szacunek dla kazdego kto ma serce do swojej "madzi" ... ale konkurs to konkurs ...
i namawiam "kolesiostwo" by umialo sobie mówic prawde :–)
Wszystkim mazdowiczom natomiast dobrze życze
bo pomagamy tu sobie nawzajem ... i łaczy nas wspólne zainteresowanie

mazda w słońcu to dla mnie temat: samochodu , w którym odbijaja sie promienie słońca
gdzie słońce i samochód – pozostaja w związku ...

chyba , że ktos inaczej to pojmuje
ale jakoś nie sądze , ze kontekst nie jest jasny ,,, to tak jakby w
Mc Donadls "bułka z kurczakiem" sprzedawca podal nam sucha bułke i żywego kurczaka...

pozdrawiam
i gratuluje wygranej – chociaz jej nie podzielam
Andi , tel 500168822
Początkujący

Postprzez Badyl » 1 paź 2007, 06:39

AndiCo napisał(a):Jak również to ... że kolesiostwo głosuje pod namową a nie obiektywnie

chcialem z tego miejsca serdecznie podziekowac wszystkim kolesiom, ze zgodnie z tym jak sie umowilismy, glosowali tylko i wylacznie na mnie, oraz prosilbym wszystki glosujacych o podanie numerow kont – tez zgodnie z ustaleniami. Niedlugo zlicituje wygrana smycz i rowno podziele ten majatek <lol>

ps – moze zamknac juz ten temat, bo kolega AndiCo wrzodow dostanie?
Obrazek
Forumowicz

Postprzez AndiCo » 1 paź 2007, 09:13

Badyl napisał(a):
AndiCo napisał(a):Jak również to ... że kolesiostwo głosuje pod namową a nie obiektywnie

chcialem z tego miejsca serdecznie podziekowac wszystkim kolesiom, ze zgodnie z tym jak sie umowilismy, glosowali tylko i wylacznie na mnie, oraz prosilbym wszystki glosujacych o podanie numerow kont – tez zgodnie z ustaleniami. Niedlugo zlicituje wygrana smycz i rowno podziele ten majatek <lol>

ps – moze zamknac juz ten temat, bo kolega AndiCo wrzodow dostanie?

Dziekuje za zrozumienie mojej wrazliwości ... faktycznie zamknijmy temat bo dostane wrzodów ... mam wrażliwą artystyczna dusze i pewne zjawiska moga mnie porazić ... jak w bajce o Bazyliszku.

Pozdrawiam Zwycięskich rycerzy, co zabili smoka
Andi , tel 500168822
Początkujący

Postprzez AndiCo » 1 paź 2007, 10:01

Dziekuje za żywe komentarze i poczucie humoru. Na koniec – dołaczam fotke, "pozakonkursową" ale teraz żałuje, że nie wysłałem.

(gdybym jeszcze wiedzial jak ja tu załaczyc ... )
Andi , tel 500168822
Początkujący

Postprzez pawelMX6 » 1 paź 2007, 11:49

To wszystko przez UKŁAD! <killer> <lol>

Gratki dla wygranych, szkoda, ze nie wygrala MX-6 nr. 12 :P

Kiedy nastepny konkurs? Moze teraz w barwach jesieni?
Forumowicz

Od: 12 sie 2007, 22:10

Postprzez Adaś » 1 paź 2007, 13:19

AndiCo napisał(a):Skoro żądza wygrania przewyższa obiektywna ocenę wartości estetycznej zdjęć, i to zarówno pod względem realizacji samego tematu jak i kompozycji zdjęcia.

Sorry AndiCO ale Twoja fotka akurat wg mnie nie powinno wziąć udziału w Konkursie z protego powodu – gdzie jest na niej słońce?
Forumowicz

Od: 8 paź 2004, 16:11
Auto: 323F BA Japan Muscle V6

Postprzez Grzyby » 1 paź 2007, 13:26

Panowie – wystarczy tego przekomarzania się.

O tym jaka fotka podobała się większości zdecydowało 189 osób.
Nie specjalne jury czy grupa speców ale normalni użytkownicy tego forum.
Takie były założenia konkursu od jego początków i tak też zostanie.

END
Obrazek
d.pa
Forumowicz

Od: 3 paź 2004, 23:09
Auto: Peugeot 508 Hybrid4 '13
Suzuki Aerio 2.3l LPG '06
Renault Trafic 1.6 TT '16
Fiat Doblo 1.6 16V '01
Dacia DV 1.6 LPG '14
Fiat Ducato Pilote First 62A, 2.5TDI, '98
Burstner Amara 535TK

Postprzez Dudson » 1 paź 2007, 16:35

To wygrał Badyl ????? hahaha To on wysłał zdjęcie auta Bandyty a ja cały czas sądziłem ze to Bandyta ... i tak sobie myśle co ten Badyl wypisuje jakies głupoty ... tak jakby to on wygrał ...
Nie popatrzyłem na zestawienie wyników tylko widziałem, że wygrała fotka nr 1 i wiedziałem czyje to auto hahaha
nieźle <glupek2>
<<<<Nie ma ludzi niezastąpionych... ... ale są niezastąpione samochody!!:)>>>>
Obrazek
Forumowicz

Od: 21 gru 2005, 12:50
Auto: 323F BA KF ;)