Czy przy otwarciu bagaznika lub maski powinno zaswiecic sie swiatlo?

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez migug » 2 wrz 2007, 01:25

Witam.
Dopiero teraz zwrocilem uwage ze po otworzeniu klapy bagaznika lub maski nie swieci mi sie swiatlo na suficie a chyba powinno? Autko juz troche mam a dopiero zauwazylem i nie wiem czy nie skopali mi czegos przy podlaczaniu alarmu. Jak to powinno byc?
Początkujący

Od: 15 kwi 2007, 23:06
Auto: Mazda 323f BA Z5 '96

Postprzez michasiek » 2 wrz 2007, 06:26

nie wiem jak przy masce, ale przy bagażniku powinno... przynajamniej w MX3 tak jeest :) u mnie to w ogole nie działało – przełącznik w zamku bagażnika dolnym był brudny + z tego brudu niemiał styku z masą również. Wyczyściłęm i zaczęło pipczeć:]

Co do maski, to jakiś czujnik mam na masce, ale umnie nie działa..
Forumowicz

Od: 7 mar 2007, 02:09
Auto: 3MPS BL
RX7 FD

Postprzez Adaś » 2 wrz 2007, 10:03

ja nie wiem bo u mnie czasem niedziała jak sie drzwi otworzy a co dopiero bagażnik:)
Forumowicz

Od: 8 paź 2004, 16:11
Auto: 323F BA Japan Muscle V6

Postprzez Pioteq25 » 2 wrz 2007, 11:13

– po otwarciu drzwi obojętnie czy z przodu, czy z tyłu zapalają się lampki w drzwiach i suficie ( na suficie można to wyłączyć przy lampce)
– po otwarciu tylniej klapy zapala się wyłącznie lampka w bagażniku  (można to wyłączyć przy lampce)
– po otwarciu maski pali się lampka w schowku – żartowałem :) nie pali się, bo płyn spryskiwacza wymienia się w  dzień, a mazdy się nie psują w nocy ;)

Adaś trzeba wyczyścić wszystkie wyłączniki drzwiowe, bo śniedzieją styki i takie są objawy. Zajmie Ci to z 10min na wszystkie drzwi. Przed robotą kup arkusz drobnego papieru ściernego, kontakt 60 i kontakt 61.

P.S> Po myciu silnika zadałem sobie trudu w oczyszczenie wszystkich złączek pod maską. Opłaciło się, bo nie które były na skraju kontaktu i zniknęło mrużenie świateł postojowych :)

http://www.tme.pl/spray-kontakt-wl-zmyw ... hem01.html

http://www.tme.pl/spray-kontakt-wl-zmyw ... hem25.html
Forumowicz

Od: 8 lut 2006, 19:26
Auto: UFO 1.8