Witam. Lekko ponad dwa tygodnie temu stalem sie posiadaczem Mazdy takiej jak pod avem

To moj pierwszy post na forum, mam nadzieje ze tu zostane i tak w ogole Witam Wszystkich Mazdziarzy

Duzo nasluchalem sie o rzekomej bezawaryjnosci, znajomy mechanik tez "pokierowal" mnie odpowiednio, pozatym w golfie/calibrze/bmw sie nie widzialem od poczatku

Jednak juz przy kupnie widzialem ze chlodnica poklejona jest jakims czerwonym silikonem i ze z niej cieknie. Poprzedni wlasciciel mowil: "zostaw to jak jest nic nie rob". Jednak nie moge tego tak zostawic, zaraz po kupnie zaznaczylem ile bylo plynu w zbiorniczku i wczoraj po ok. 2tyg jezdzenia i 500 km plynu jest mniej o 5-6mm

. Znalazlem dosc pokazny watek na tym forum z ktorego dowiedzialem sie ze niestety gora tych chlodnic wykonana jest z jakiegos dziwnego tworzywa ktorego zaden/klej spawanie na dluzsza mete nie uszczelni. Pogodzilem sie juz z mysla ze trza kupic nowa moje pytanie do was brzmi tylko tak. Jesli bede chcial szukac uzywanej to czy
musi byc ona koniecznie z takiej samej 323F BG 1,6i 16V, czy z innych "trojek" a jesli tak to z jakich chlodnice rowniez pasuja? Czy moze jest jakas szansa i jakis nowy/specjalny srodek ktorym to pokleje? No bo dolewac ciagle plynu to mi sie nie widzi a nie chce jej przegrzac bo jak mi przyjdzie uszczelke pod glowica zmieniac i planowac to juz w ogole

Pozdrawiam Wszystkich Radek
Edit : Trochę poprawiłem Twój temat
– moderator