Przełożenia skrzyni biegów – czy da się skrócić (długość poszczególnych biegów)?
Strona 1 z 1
krótkie w zasadzie pytanie bo nie znalazłem nic na ten temat – czy długość poszczególnych biegów jest do skrócenia (przyśpieszenie kosztem Vmax) metodą bezinwazyjną (żadnych wymian w skrzyni itp), czy też niespecjalnie? jest to kwestia przeprogramowania komputera czy jak to działa?
- Od: 14 maja 2007, 23:13
Bodek napisał(a):Ja bym raczej fabryki nie poprawiał ...
Pozdrawiam
może nie tyle poprawiał, ile jest to chęć zmiany trochę "charakterystyki samochodu"
- Od: 14 maja 2007, 23:13
Zalezy też jeszcze jakie miasto. Jesli mam gonić na złamanie karku, ruszać ze świateł ile fabryka daje a zachwile chamować na całego bo kolejne światła mnie trzymają to jaki jest sens. To jest moje zdanie. Oczywiście kazdy dopasowuje samochód pod siebie. Ja np. większość czasu jeżdże po miastach a tam świetnie spisuje się automat.
Pozdrawiam
Pozdrawiam

- Od: 11 wrz 2005, 01:09
- Auto: 626 GE 2.0 CRONOS M/T 1994 LPG
panowie czy wy nie wiecie o co koledze chodzi poprostu ma czeste "starcia" w miescie albo na jakims zamknietym odcinku i chce sobie poprawic przyspieszenie
a co do skrzyni to zeby sie zabawic w wymiane jkis zebatek to juz trzeba troszke sie na tym fachu znac nie chodzi mi tu o samoa wymiane ale o rodzaj zebatki na dany bieg
a co do skrzyni to zeby sie zabawic w wymiane jkis zebatek to juz trzeba troszke sie na tym fachu znac nie chodzi mi tu o samoa wymiane ale o rodzaj zebatki na dany bieg
- Od: 8 paź 2006, 14:29
Strona 1 z 1