Potrzebuję mieć mocniejsze sprężyny z tyłu bo jak siędzie cztery osoby to tył 'dobja" na nierównościach.
Przed złożeniem lpg tego nie był.
Teraz doszło 50 kg i to na sam tył.
Jeżeli jest ktoś zorientowany w temacie to poproszę o informację.
Ewentualnie proszę o info: gdzie mogę kupic takie sprężyny.
Z góry dziękuję.
Sprężyny tylne czy wystepują mocniejsze?
Strona 1 z 1
emmarek jesteś pewien, że masz sprawne amorki z tyłu?
Miałem ten sam problem co Ty i wymieniłem razem z amorkami sprężyny, ale na standardowe.
Myślałem, że stare są po porostu przepracowane, bardziej miękkie i dlatego dobija.
Po wymianie tył się nie podniósł ani o cm, przy obciążeniu tak samo siada, ale o dobiciu już nie ma mowy!
Uważam, że sprężynki wymieniłem niepotrzebnie, a sprawne amorki po prostu przyhamowują zbyt szybkie ruchy zawieszenia.
(stare amorki wyszły na diagnostyce 75% i 55%, a na nowych zupełnie inna jazda)
Miałem ten sam problem co Ty i wymieniłem razem z amorkami sprężyny, ale na standardowe.
Myślałem, że stare są po porostu przepracowane, bardziej miękkie i dlatego dobija.
Po wymianie tył się nie podniósł ani o cm, przy obciążeniu tak samo siada, ale o dobiciu już nie ma mowy!
Uważam, że sprężynki wymieniłem niepotrzebnie, a sprawne amorki po prostu przyhamowują zbyt szybkie ruchy zawieszenia.
(stare amorki wyszły na diagnostyce 75% i 55%, a na nowych zupełnie inna jazda)
- Od: 10 cze 2004, 16:10
- Auto: 626 GE FS sedan
Amortyzatory tylne mają po 80% sprawności.
Tak jak pisałem przed założeniem lpg tego nie było.
Kiedyś widzałem taki katalog sprężyn i wiem że sprężyny w xedosie są inne niż sprężyny w GE a jeszcze inne są w GE KL tylko na czym polegają różnice???
Tak jak pisałem przed założeniem lpg tego nie było.
Kiedyś widzałem taki katalog sprężyn i wiem że sprężyny w xedosie są inne niż sprężyny w GE a jeszcze inne są w GE KL tylko na czym polegają różnice???
Strona 1 z 1