PS Kontrolka poduszek gaśnie po 5 sekundach od włączenia zapłonu
Lokalizacja czujnika wystrzału poduszki powietrznej
Strona 1 z 1
Gdzie on się znajduje? Ostatnio, żeby zamontować halogeny musiałem zdjąć zderzak i nic takiego tam nie zauważyłem, a myślałem, że właśnie tam będzie się znajdował. Zderzak oryginalny od niej niestety nie jest po spotkaniu pierwszego stopnia z tramwajem – tramwaj okazał się wytrzymalszy
Czyżby lakiernik sobie podarował podłączenie?
- Od: 9 lip 2007, 20:00
- Auto: 323F BA 1.5 Z5 '97
Po wlaczeniu auta elektronika w samochodzie ma sie sama przetestowac i zglosic bledy. Jesli kontrolka gasnie to jest wszystko OK, bo to znaczy ze test sie udal. Tak samo powinna gasnac kontrolka 'check engine' i kontrolka od ABSu. Tak samo gasna tez kontrolki od plynu hamulcowego, od temp oleju, od ładowania, od zarowek STOPu...
Jeszcze ciekawostka z ktorej malo kto sobie zdaje sprawe: po co wlasciwie te lampki w ogole sie zapalaja, skoro i tak gasna?
Ano kierowca w ten sposob upewnia sie, ze zaroweczka w kontrolce jest sprawna i ze jak kiedys zajdzie potrzeba zeby sie zaswiecila to sie zaswieci
Jeszcze ciekawostka z ktorej malo kto sobie zdaje sprawe: po co wlasciwie te lampki w ogole sie zapalaja, skoro i tak gasna?
Ano kierowca w ten sposob upewnia sie, ze zaroweczka w kontrolce jest sprawna i ze jak kiedys zajdzie potrzeba zeby sie zaswiecila to sie zaswieci
Michal
jest: srebrna 323F BJ 2.0 DITD 2002
byla: czerwona 323F BG 1.6 16V 1991
- Od: 10 paź 2005, 14:53
- Auto: 323F BJ DITD '02
frmn89 wszystko jest ok
U mnie też nie ma w zderzaku żadnego czujnika, a zderzak mam ori. Ale na 100% jest gdzieś w karoserii z przodu. Mam w piwnicy całą instalację od 323f w 3 kawałkach, więc nie jestem wstanie określić gdzie dokładnie ten czujnik się znajduje, oprócz tego że z przodu ![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
A czy w BA 1.5 lampka check powinna sie zapalac po przekręceniu kluczyka?Bo u mnie nic takie sie nie dzieje i myślałem że tak ma chyba być
- Od: 13 lip 2007, 18:12
- Auto: 323F BA 96' 1.5 (Z5) LPG-STAG
michael785 napisał(a):lampka check
Masz na mysli "check engine"?
Tak, powinna sie zapalic a po odpaleniu silnika zgasnac. Tak sie dzieje w wiekszosci aut, w BA pewnie tez (instrukcja do BA pewnie o tym pisze, ja zgaduje bo w BG nie mam kontrolki "check engine").
Sprawdz czy nie masz spalonej zaroweczki w kontrolce.
Michal
jest: srebrna 323F BJ 2.0 DITD 2002
byla: czerwona 323F BG 1.6 16V 1991
- Od: 10 paź 2005, 14:53
- Auto: 323F BJ DITD '02
a co to jest check engine?u mnie sie nie świeci kontrolka od rezerwy paliwa i od świateł mijania.może i inne nie świecą też ale niewiem jakie tam jeszcze mam.A mam 323f BA z5.moze ktoś wie czemu nie świecą i jakie jeszce może tam powinny świećić.
- Od: 16 lip 2007, 14:17
- Auto: 323f ba z5 98.
ale jak sie dobrze przypatrze jak przyświeći słońce to widać taką kontrolke a obok niej widać też od rezerwy a zadna nie świeci.chyba że to jest od czegoś innego kontrolka?ale od paliwa powinna swiećić.a z tym CHECK to mi chodziło co to za skrót.
- Od: 16 lip 2007, 14:17
- Auto: 323f ba z5 98.
u mnie też rezerwy brak...
a który to check engine według was
tutaj kontrolki w BA: http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.ph ... =kontrolek
a który to check engine według was
tutaj kontrolki w BA: http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.ph ... =kontrolek

- Od: 11 lip 2006, 19:39
- Auto: Coupe v6 (Już nie 323F BA '97)
Strona 1 z 1