Jak sam napisales dodanie tego dzialu to nie jest kłopot, tylko kwestia dwoch minut, wiec problem nie lezy w mojej niecheci. Projekt podzialu warsztatu faktycznie zostal zaproponowany przeze mnie, ale byl przedyskutowany i nikt nie wysunal znacznie innej (zaakceptowanej) propozycji.
Nie rozumiem dlaczego nie mozesz zadac tego pytania na forum 323 z tytulem "Problem z ABSem", albo cos podobnego? To ze problem jest ogolny, nie znaczy, ze nie mozna go umiescic w grupie konkretnego modelu. Rozumiem, ze w samochodach sa wspolne elementy i problemy. Zreszta jest ich tak duzo ze liczba moglaby dorownac lub nawet przekroczyc te, ktore naleza do konkretnego modelu i dlatego "ogolny" faktycznie zostalby zapelniony w 15 minut. Potem roslby coraz szybciej i znow trzebaby go podzielic... tylko jak? Na modele?
Podzial forum byl przeprowadzony po to, aby w jednej grupie nie pojawialo sie zbyt duzo postow i zeby moderatorzy byli w stanie zapanowac nad wszystkim. Dzielic mozna bylo na rozne sposoby, a wybrano wsrod nich podzial na modele.
Jesli teraz stworzymy dzial "ogolny" to powstana dla mnie dwie istotne sprawy: po pierwsze ludzie zaczna miec problemy z wyborem wlasciwego forum, ktorych teraz nie maja, poniewaz kieruja sie z pytaniami od razu do wlasnego dzialu, po drugie powstana problemy dla moderatorow, od ktorego miejsca zaczyna sie element wspolny, a w ktorym przypadku jest on ogolny i co ciekawe moze to dotyczyc nawet tak wspolnych elementow jak dyskutowane silniki serii K.
Ja w dziale "warsztat ogolny" widze tylko zamieszanie, dlatego w tej chwili sytuacja jest patowa twoje zdanie przeciwko mojemu. Rozumiem twoja koncepcje, ale popieram rowniez wlasna

. Nie znaczy to, ze mowie "nie, bo nie". Jesli wiekszosc osob tak uwaza, zrobimy dzial "ogolny"... ktory i tak kiedys przyjdzie podzielic lub watki z niego przestawiac do poszczegolnych modeli.
Co do twojego problemu, to wrzucilbym jeszcze ten czujnik na oscyloskop. A problem wydaje mi sie w tym, ze system nie potrafi sie w ogole wlaczyc. Nie jestem pewien, ale w mazdach jest chyba tak, ze na przestrzeni wlasnie kilku pierwszych metrow ABS dokonuje autotestu i dopiero pozniej sie wlacza.
Pozdrawiam.