Brak Iskry, Cewka czy moze cos jeszcze??
Strona 1 z 1
Witam mój problem polega na tym iz po rozgrzaniu silnika nagle gasnie i nie odpala po odczekaniu 20 sek czasem dłuzej jest znów OK zdarza sie to czasem podczas pracy na wolnych obrotach albo jak przegazuje do ok 5,5 tys obr lub podczas jazdy czy ktos miał cos podobnego w xedosie 6 z silnikiem 1,6 16v DOHC czy jest to spowodowane uszkodzonym modułem zapłonowym
, czy szukac gdzies indziej
moze sprawdzic błedy w kompie tylko jak to zrobic samemu czy trzeba podjechac gdzies na komputer itp jest to xedos6 1,6 16v DOHC 94r PS: zauwazyłem ze problem staje sie mniej widoczny przy wiekszej wilgotnosci powietrza
?
Ostatnio edytowano 9 lip 2007, 23:16 przez dominik_bb, łącznie edytowano 4 razy
- Od: 28 cze 2007, 20:11
dominik_bb napisał(a):moze sprawdzic błedy w kompie tylko jak to zrobic samemu czy trzeba podjechac gdzies na komputer itp
najlepiej jechac gdzies do mechanika by sprawdził błedy bo samemu to trochu lipa
Śmierć Jezdzi Szybko!!!My Jezdzimy Jeszcze Szybciej:)
- Od: 29 cze 2004, 12:09
- Auto: Mazda 626 GE 2.0 16v.LPG.
Witam sprawdziłem Iskre na swiecach w momencie jak silnik gasnie i nie odpala iskra jest OK gdzie szukac przyczyny co jest nie tak
czy jest to mozliwe ze iskra ma nie odpowiednia wartosc i dlatego nie odpala mimo ze iskra jest 
dominik_bb napisał(a):czy jest to mozliwe ze iskra ma nie odpowiednia wartosc i dlatego nie odpala mimo ze iskra jest pytajnik
raczej nie iskra to iskra to tak jak byś przyłozył płomień do bezyny!!!
Śmierć Jezdzi Szybko!!!My Jezdzimy Jeszcze Szybciej:)
- Od: 29 cze 2004, 12:09
- Auto: Mazda 626 GE 2.0 16v.LPG.
Redoo napisał(a):raczej nie iskra to iskra
nieprawda – iskra może być natomiast może być za słaba podczas sprężania.
Jeśli paliwo dochodzi to raczej jest problem z aparatem zapłonowym.
dominik_bb – nazwij temat poprawnie. W regulaminie masz przykłady.
Witam.
Ja bym jeszcze zajrzał pod **** od ******** czy czasem nie ******.
Mialem bardzo podobne objawy jak mi sie ****** ***z *******od *******.
Mialem identycznie.
Wtedy gwiazdki zmienie w literki.Hiehiehie
Pozdrawiam.
Ja bym jeszcze zajrzał pod **** od ******** czy czasem nie ******.
Mialem bardzo podobne objawy jak mi sie ****** ***z *******od *******.
dominik_bb napisał(a):po rozgrzaniu silnika nagle gasnie i nie odpala po odczekaniu 20 sek czasem dłuzej jest znów OK zdarza sie to podczas pracy na wolnych obrotach
Mialem identycznie.
Grzyby napisał(a):nazwij temat poprawnie
Wtedy gwiazdki zmienie w literki.Hiehiehie

Pozdrawiam.
Witam po czesci znalazłem przyczyne brak iskry na 2 i 3 cylindrze ( wspólna cewka)
i teraz moje pytanie brzmi czy to tylko cewka jest winna całemu zamieszaniu czy jakies inne urzadzenie
moduł,aparat zapłonowy itp
na pozostałych 2 cylindrach iskra jest OK nie pozostało mi nic innego jak wymienic cewki i robic próbe Zastanawia mnie dlaczego silnik gasnie całkowice mimo iskry na pozostałych 2 cylindrach
i teraz moje pytanie brzmi czy to tylko cewka jest winna całemu zamieszaniu czy jakies inne urzadzenie
na pozostałych 2 cylindrach iskra jest OK nie pozostało mi nic innego jak wymienic cewki i robic próbe Zastanawia mnie dlaczego silnik gasnie całkowice mimo iskry na pozostałych 2 cylindrach
Ostatnio edytowano 9 lip 2007, 23:17 przez dominik_bb, łącznie edytowano 2 razy
dominik_bb napisał(a):nie pozostało mi nic innego jak wymienic cewki
To w Xedzie są osobne cewki
Jeśli to nie wina kabli WN to padł aparat zapłonowy.
dominik_bb napisał(a):No dokladnie podwójne cewki do których wkładasz kable WN
oooo, nie wiedziałem
Jeżeli przewody są ok to jednak cewka
ale cos jeszcze daje impuls do cewki aparat i moduł pewnie i zastanawiam sie czy da sie to jakos sprawdzic zanim zaczne wymieniac cewki
Przecież możesz się łatwo upewnić
– zamień cewki i zobaczysz czy na 1 i 4 cylindrze nie będzie iskry
Strona 1 z 1