Motocykle

Nasze hobby i zainteresowania, sprawy niemotoryzacyjne.

Postprzez Redoo » 27 cze 2007, 23:03

Juz mam <lol> a pozatym mam reszte kategorii prócz tramwaju Kat.A,B,B+E C,C1E,C+E,D,D+E wszystkie moje i sadze ze skuterkiem moge pomykac a jak nie to zostane przy swojej kawie <lol> <lol> <lol> <lol> <lol> <lol>
Śmierć Jezdzi Szybko!!!My Jezdzimy Jeszcze Szybciej:)
Forumowicz

Od: 29 cze 2004, 12:09
Auto: Mazda 626 GE 2.0 16v.LPG.

Postprzez Gardol » 28 cze 2007, 21:16

Wy tu mówicie o 13-15 latkach, a co powiedzieć o 9-11 latkach którym genialni rodzice kupują zabawki poruszające się z prędkością do 50 km/h!!!

Nie będę ukrywał że każdą taką osobę kupującą swojej pociesze taką "zabawkę" mam w nie najlepszym poważaniu. Nie raz moja cierpliwość i opanowanie zostało nadwyrężone przez takich małolatów którzy nie maja najmniejszego pojęcia o poruszaniu się po drogach, a co dopiero o jakichkolwiek przepisach!

Jeżdżąc nawet rowerem kilka razy ledwo uniknąłem "dzwona" z takimi geniuszami jeżdżącymi na "kiblach" <killer>

A tak na marginesie zachciało mi się czegoś na 2 kółkach, a że studia to nie było czasu... Ale już po obronie, czasu więcej i zapisałem się na prawko :) Szczerze powiem że świetnie sobie znowu przypomnieć młodość :D

Pewnie należę do mniejszości, ale najpierw dostanę papierek a dopiero później kupię moto.

Pozdrawiam resztę jednosladowców <jupi>
Paździocha Made In Japan
Początkujący

Od: 26 kwi 2007, 00:12
Auto: 626 GE 2.0 TD Comprex RF-CX '94 ~300 000km

Postprzez Waluś » 28 cze 2007, 21:30

a ja troszke odbiegne ot tematu :P
dzisiaj pierwsze smary na łapkach z skutera <lol> niezły jestem jeszcze nawet tydzień nie minął hahaha
ale coś mi zaczął strzelać z wydechu. Więc najpierw filtr powietrza, W obudowie było coś co kiedyś było olejem silnikowym i dostało się tam przez odmę hehe. umyłem. Ale nieeee na tym nie mogłem poprzestać bo to nie mogła być przyczyna <lol> więc zdjąłem obudowę membrany gaźnika i co widzę. Ktoś tam zaglądał przede mną i do tego źle ją założył <lol> Poprawiłem. Jazda próbna i żesz [cenzura] mało się na zakręcie nie wyj... jak otworzyłem manetkę na full <lol> nie spodziewałem sie takiego kopa hahaha. teraz już wiem czemu sie bałem wyprzedzić tira jadącego 95 km/h hahaha hahaha
ciekawe ile niespodzianek mnie jeszcze czeka <lol>
Fotorelacje z napraw 626 GD
Gdzie zaczyna się pasja, tam kończy się ekonomia...
Forumowicz

Od: 21 lis 2003, 20:48
Auto: GJ SH01, a rekreacyjnie niebieskie 1300 ccm na dwóch kołach

Postprzez Bimbak » 28 cze 2007, 21:52

Gardol napisał(a):czasu więcej i zapisałem się na prawko

gratki ... ja zdałem prawko w zeszłym tygodniu :D i teraz w końcu nie muszę się obawiać że będą do mnie strzelać hahaha
Waluś napisał(a):i do tego źle ją założył

jak to można źle założyć? do góry nogami chyba tylko hahaha
Pozdrawiam, Tomek

Drinking wine and killing time
Forumowicz
CUP 2017 miejsce 2

Od: 17 maja 2005, 20:55
Auto: ponton i dziadkowóz, Moto: lyter

Postprzez Waluś » 28 cze 2007, 22:45

nie siedziała na swoim miejscu. tam jest taki frezik w który ta gumka musi sie wpasować. a ona tam nie siedziała. Troszke mi zajeło ułożenie tego jak trzeba bo cięgle menda gumowa wyskakiwała <lol> ale za któryms podejściem się udało :D:D
Forumowicz

Postprzez Bimbak » 28 cze 2007, 23:09

mnie zaciekawiło raz co będzie jak wywalę membranki... skończyło sie suszeniem świecy <lol>
Pozdrawiam, Tomek

Drinking wine and killing time
Forumowicz
CUP 2017 miejsce 2

Od: 17 maja 2005, 20:55
Auto: ponton i dziadkowóz, Moto: lyter

Postprzez Waluś » 28 cze 2007, 23:17

hahaha a u mnie nieszczelność powodowała dopalanie mieszanki w tłumiku <lol>
Forumowicz

Postprzez Redoo » 29 cze 2007, 08:27

Waluś napisał(a):jak otworzyłem manetkę na full łoł nie spodziewałem sie takiego kopa

hahaha hahaha hahaha hahaha

Waluś

uważaj bo jak Cie to wciagnie to juz sie nie wyleczysz!Ja nawet po szlifie jak wyszedłem ze spitala to odrazu gazetka i szukałem juz czegos dla siebie :] Dla mnie Zycie bez Motorów,Kobiet,Ciężarówek nie ma sesu!!! hahaha
Forumowicz

Postprzez Waluś » 29 cze 2007, 20:43

hahaha
hmmm ciężarówek poza starem 200 jeszcze nie próbowałem hahaha hahaha
Forumowicz

Postprzez nemi » 29 cze 2007, 20:47

Waluś, a jak reaguje szanowna małżonka na dwie kochanki?
Forumowicz

Od: 21 sie 2004, 14:20

Postprzez Waluś » 29 cze 2007, 22:02

hyhy na magdę sie złościła, ale Zuzię wyraźnie lubi hahaha hahaha
Forumowicz

Postprzez nemi » 29 cze 2007, 22:05

Ciekawe, czy dla zażyłej znajomości z długonogą blondynką też byłaby tolerancyjna <diabełek>
Forumowicz

Od: 21 sie 2004, 14:20

Postprzez Sokool » 29 cze 2007, 23:44

nemi napisał(a):Ciekawe, czy dla zażyłej znajomości z długonogą blondynką też byłaby tolerancyjna

Ty tu śmichy hihy a poczekaj jeszcze te kilka tygodni i żebyś się nie zdziwił jak Ewelina przejdzie na czarną stronę mocy <lol> ;)

A żeby nie było takie całkiem OT to Waluś fajna maszyneria <spoko>
Forumowicz

Od: 28 sie 2004, 18:10
Auto: na gaz

Postprzez Waluś » 30 cze 2007, 06:33

wczoraj znowu walczyłem z nierówna prca silnika <lol> ale chyba sie udoało bo Burgi lata jak marzenie hehe. Wszscy mechanicy jakich pytałem stawiali na gaźniek (przerywał, gasł z wolnych obrotów, ale na wysokich chodził idealnie, problem był z wkręceniem sie do góry i praca nisko). Ale zanim rozbebeszyłem gaźnik postanowiłem sie dokształcić na forum maximaniaków hehe. Doczytałem się o problemach modelu z elektryką, a konkretnie zaśniedziałymi stykami cewki zapłonowej. No to uradowany dawaj do cewki. Otwieram kufer, zdejmuję osłone pod siedzeniem i widzę jest malitka taka, ale żeby ją wyjąć musiałem prawie wszystkie plastiko pozdejmować hahaha zostały tylko przednie owiewki. Szok. Tam nic nie zdejmiesz jak nie zrobisz tego po kolei od góry do dołu. W Simsonku przynajmniej wszystko na wieszku było <lol> ale udało się wykręcam cewkę (pieprzone żółte małe rączki <lol> ciasno gorzej jak w Maździe) i faktycznie aż zielone wszystko od śniedzi. Poskładałem i szok. taka błachostka a tyle kłopotów może narobić.

No to po pierwszych perturbacjach nareszcie cieszę się jazdą. Jeszcze tydzień nie minął i nawet nie przerejestrowałem a tu już półmoto rozkręciłem <lol>

A wiecie ile to cudo jest wycenione w Eurotaxie ?? 8750 <lol> jaja sobie robią. za taką cene to można już dwa lata młodszego kupić w przyzwoitym stanie.
Forumowicz

Postprzez Waluś » 30 cze 2007, 21:32

Pilne pytanie ! Proszę o pomoc ! Potrzebuję wyczerpującej odpowiedzi i to jak najszybciej
Z góry dziękuję... no więc...
Jakis czas temu zacząłem podejrzewać swoją dziewczynę o zdradę. Skąd się dowiedziałem?
No bo zachowywała się typowo dla takich sytuacji. Gdy odbierałem telefon w domu, po drugiej stronie odkładano słuchawkę.
Miała często spotkania z koleżankami, niespodziewane wyjscia na kawę (z mleczkiem ), do zoologika po żarcie dla rybek, do sklepu metalowego, do kiosku kupić zdrapkę Popa albo odebrać paszport Polsatu czy takie tam kwasy
Na pytanie: "z kim z naszych wspólnych znajomych się spotyka?" odpowiadała, że są to nowe przyjaciółki i że ja ich nie znam
Zazwyczaj czekam cierpliwie w oknie na taksówkę, którą moja ukochana Myszka wraca do domu, jednak ona wysiada teraz kilkaset metrów wczesniej i resztę drogi idzie na nogach, tak że nigdy nie widzę jakim samochodem przyjeżdża i z kim
Kiedys wziąłem jej komórkę, tylko aby zobaczyć która godzina... Wtedy ona po prostu dostała szału i zakazała dotykać jej telefonu
Przez cały ten czas nie mogłem się zdecydować, by porozmawiać z nią o tym wszystkim (nie chciałem mojej Myszki denerwować) i pewnie nie dowiedziałbym się prawdy, gdyby nie przypadek.
Pewnej nocy moja dziewczyna niespodziewanie gdzieś wyszła. Odrazu się zainteresowałem, że cos jest nie tak, więc poszedłem niepostrzeżenie do garażu i uchyliłem bramę. Postanowiłem podglądać wszystko przez szczelinkę tuż obok zaparkowanego w garażu skutera, skąd był doskonały widok na całą ulice, co pozwoliłoby mi zobaczyć, do jakiego samochodu wsiądzie.
Kucnąłem więc przy swoim maxi i nagle z niepokojem zauważyłem, że tarcze hamulcowe przy przednim kole mają jakieś dziwne, bardzo głębokie rysy
Proszę mi odpowiedzieć, czy ja mogę jezdzić z takimi tarczami hamulcowymi, czy może trzeba je np. przetoczyć?
Jeżeli natomiast trzeba je wymienić, to czy można zamontować tańszy nie oryginalny zamiennik a jeżeli tak to której firmy?

Jeszcze raz z góry dziękuje Wam za pomoc.

hahaha hahaha hahaha
Forumowicz

Postprzez brii » 1 lip 2007, 10:15

<glupek2> hahaha hahaha <glupek2> <lol>
Trusted computing – Yes or No?

Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Forumowicz

Od: 9 sty 2005, 23:46
Auto: Endek / Kupisiontes / Smark EV / iczy

Postprzez Redoo » 1 lip 2007, 14:16

Forumowicz

Postprzez brii » 6 lip 2007, 16:23

Nie taka zła ;)

Panowie – ja się już bardzo źle czuję – nie jeździłem na moto od 6 dni :|
Wczoraj wyciągnąłem go co by chociaż rundkę wokół osiedla zrobić i zaczęło padać i zrezygnowałem :(
Coś czuję, że nawet jak dzisiaj będzie padać to i tak się przejadę – czy coś jest ze mną nie tak??

Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Forumowicz

Postprzez Waluś » 6 lip 2007, 16:34

hehe Brii wszystko ok. Ja mam tak samo, ale na uspokojenie pojeździłem miazgą hahaha

Dzisiaj w robocie z powodu zlewki nie było co robić, więc udaliśmy się z chłopakami do "szmatexu" <lol> taka hurtownia obok naszego tymczasowego magazynu na wiosce (prawie przy Terespolu). Troszkę pokopałem w tych skrzyniach (a kopaczy było chyba ze 20 tam, nowy towar tirem przywieźli hahaha) i moim oczom ukazała się motocyklowa kurtałka hyhy. Stan hmmm taki sobie, ale z kompletem ochraniaczy i taka profeszjonal hihihi <lol> więc rzuciłem na wagę i zabuliłem 8 zyla i zabrałem do domu. Wyprałem, odrazu wygląda lepiej, zobaczymy jak wyschnie, w razie co nie żal wywalić, przynajmniej ochraniacze będą :] a teraz czekam na przesyłkę z dwoma nuwexami <lol> no to będę miał 3 <lol>
ale cena 8 zł mnie powaliła, do tej pory sie śmieje z tego hahaha hahaha albo puszcze na www.alledrogo.pl za 20 zł hahaha hahaha
Forumowicz

Postprzez brii » 6 lip 2007, 18:30

Waluś hahaha

I już po "spacerku" – jednak 116KM między nogami daje kupę radochy :D
Nie sądziłem, że do Piotrkowa Trybunalskiego z Cz-wy jest tak blisko :]
W drugą stronę jest jeszcze bliżej ;)

Forumowicz