Odstające lusterka
1, 2
ArtX napisał(a):Mam tak samo jak ty Dom1n tylko że od strony kierowcy, za to od strony pasażera lusterko zostało potraktowane z buta i dynda sobie . U mnie już żadne śruby tego nie łapią, będę to łapał klejem do gum, plastików itp.
Salut
I moje lusterko zostało wykopane a że na drugi dzień wyjeżdżałem do niemiec musiałem przewiercic obudowę lusterka w miejscach przelotu śrub i skręcić je przelotowo a samo szkło zamocowałem na 1kg silikonu. Trzyma już roku.
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Odstające lusterko to efekt zerwania się któregoś z gwintów trzymających obudowę lusterka. Prawdopodobnie jest to gwint najwyższej śruby. Tytaj konstruktorzy nie przewidzieli przeciążeń dla obudowy dla tak ekstremalnych dróg jak nasze.
-
piciotto
Dokładnie. Rozebrałem dzisiaj to ustrojstwo i lusterko trzyma się na 3 plastykowych gwintach.
Przy czym 2 były urwane, a dojcz jakoś chamsko je skleił silikonem. Coś tam pokombinowałem i znalazłem tymczasowe rozwiązanie. Bynajmniej gwintów się już pozbyłem
Czas na nowe lusterka ![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Przy czym 2 były urwane, a dojcz jakoś chamsko je skleił silikonem. Coś tam pokombinowałem i znalazłem tymczasowe rozwiązanie. Bynajmniej gwintów się już pozbyłem
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
- Od: 28 maja 2007, 08:27
- Auto: 323F BA Z5
nie zauwazyłem tego problemu ..natomiast rysy heh tak zdecydowanie mam ..macie jakies rozwiązanie na to???? u mnie szyby są po 250 zł ..zastanawiam sie nad wymianą..ale słyszałem tez ze to wina starych uszczelek, ze są sparciałe
- Od: 21 mar 2007, 16:30
- Auto: Mazda 323f BA 1.5 16v 94r
U mnie nie było szans na zastosowanie patentu z dłuższą lub grubszą śrubą, ponieważ miałem całkowicie wyłamany plastikowy cokół zintegrowany z lusterkiem. Użyłem bezbarwnego silikonu,oczyściłem powierzchnię wtłoczyłem sporą ilość silikonu, zacisnąłem dwoma ściskami pozostawiłem na kilka godzin. Póki co spisuję się rewelacyjnie, nic nie puszcza,
. Nie polecam stosowania innych klejów do tego celu, sam miałem nieprzyjemne przygody z cyjanoakrylem ( skończyło się na polerce drzwi, a klej na stałe naruszył mi struktuę lakieru ). Nadmiar silikonu łatwo usunąć i nie stwarza żadnych zagrożeń dla powłoki lakierniczej.stufa napisał(a):Lusterka sa sztywne jak po viagrze
1, 2