Piłeś? Brałeś? Oddajesz samochód fiskusowi

Pogaduchy motoryzacyjne.

Postprzez matthewc » 24 maja 2007, 00:16

<killer> mnie po prostu szlag jasny trafia jak to slysze!!! nie jezdze po pijaku i uwarzam ze powinno sie za to surowo karac. Ale nie w taki sposob!!!! <bicz> To jest naruszenie podstawowego dla mnie prawa – prawa własności!!! to jest niesprawiedliwe, bo godzi nie tylko w samego kierowce, ale czesto tez i w całą jego rodzine!! naprawde niepopieram.... bede strajkowal przeciwko tego typu i innym praktykom prominentow przeciwko ograniczaniu w jaki kolwiek wolnosci obywateli- które w Polsce wg mnie sa i tak baaardzo mizerne.... <jelen>
Forumowicz

Od: 23 maja 2007, 16:52
Auto: mazda 626 GE

Postprzez qlesh » 24 maja 2007, 06:17

matthewc zaraz Cię pewnie ktoś podsumuje, że bronisz pijanych kierowców, że przyzwalasz na jazdę po pijanemu albo że życie ludzkie jest ważniejsze od czyjegoś samochodu a Ty się temu sprzeciwiasz :) Tak jak to podsumowanych zostało tu już kilka osób przeciwnych.
Noś odblaski i żyj When I go driving I stay in my lane but getting cut off it makes me insane I open the glove box reach inside I'm gonna wreck this fucker's ride...Obrazek
Forumowicz

Od: 10 lut 2005, 03:28
Auto: matyczna ośmiobiegowa

Postprzez Xavier » 24 maja 2007, 09:10

matthewc napisał(a):uwarzam ze powinno sie za to surowo karac. Ale nie w taki sposob!

A w jaki? Podziel się przemyśleniami…
matthewc napisał(a):To jest naruszenie podstawowego dla mnie prawa – prawa własności! to jest niesprawiedliwe, bo godzi nie tylko w samego kierowce, ale czesto tez i w całą jego rodzine!!

Po pierwsze jeśli przepadek samochodu nastąpi „na mocy prawa”, to nie ma mowy o naruszaniu „prawa własności”. Jest wiele innych przykładów w prawie ograniczających to niby „święte prawo” np. przepadek mienia. Broń odziedziczoną po dziadku też Ci odbiorą jeśli nie masz na nią zezwolenia….itp.
To nie jest argument, bo tak można by powiedzieć o każdej karze. Nawet grzywna czy mandat to " naruszenie podstawowego dla mnie prawa – prawa własności" , a do tego uszczuplając budżet domowy godzi też " w całą jego rodzine".
:D
http://madou-belochka.ru/a7d15
Forumowicz

Od: 10 maja 2005, 17:03

Postprzez magicadm » 24 maja 2007, 09:42

matthewc napisał(a):uwarzam ze powinno sie za to surowo karac. Ale nie w taki sposob!!!! <bicz>

Kurcze, facet!!!
Przestań biadolić i się odgrażać, wysil mózgownicę i coś zaproponuj wzamian.
Nie widzisz ile ten pomysł wzbudził kontrowersji i zamieszania???
To, że już napisano na jego temat 18 stron postów świadczy o tym, że ma szansę na odstraszenie sporej grupy delikwentów jeżdżacych po pijaku – i o to właśnie chodzi :D
Już teraz napewno niejedna żona powtarza mężowi: "Ty sk... jak ci auto za jazdę po pijaku zabiorą to Tobie nogi z d.... itp :) "
Ostatnio edytowano 24 maja 2007, 11:23 przez magicadm, łącznie edytowano 1 raz
Lepiej 5 minut później niż 50 lat za wcześnie...
Forumowicz

Od: 31 gru 2004, 02:28
Auto: M6 L8 zbyt słabe by się zepsuć

Postprzez Domelxyz » 24 maja 2007, 10:00

matthewc napisał(a):To jest naruszenie podstawowego dla mnie prawa – prawa własności!!

To prawda, ale mimo wszystko jak słyszę co 2gi dzień o tym, że pijany kierowca kogoś rozjechał to jeszcze bardziej się boję niż jak bym miał świadomość, że za przestępstwo mogę stracić mienie...
Samochód nie jest środkiem niezbędnym do życia, a pojedyncze przypadki podkreślam, że można by rozpatrywać indywidualnie.

magicadm napisał(a):zaproponuj wzamian

No właśnie, zamiast sprzeciwu czekamy na alternatywne rozwiązania które skutecznie wyeliminują pijanych kierowców :)
Never let your sense of morals get in the way of doing what's right
Forumowicz

Od: 8 gru 2006, 18:59
Auto: Jest:Skoda Octavia SCOUT
Była: 626 Cronos

Postprzez matthewc » 24 maja 2007, 17:18

heh. kurde... faktycznie qlesh, miałeś racje... dziwni są ludzie na forum... Nawet prawo do wolności słowa i poglądów negują;]Jasne, pozwólcie sobie jeszcze zabierać telefony jak na 0700 zadzwonicie, i może żone jak ją zdradzicie?? :| Ja kocham swoje mazdy i poprostu nie potrafie sobie wyobrazic ze ktos z jakiegobąć powodu by mi miał ktyórąś zabrać. mamy juzn surowe prawo przeciwko pijanym kierowca. Myśle ze trzeba edukacjią ciemnote zabijać a nie kijem bez marchewy.
Forumowicz

Od: 23 maja 2007, 16:52
Auto: mazda 626 GE

Postprzez Domelxyz » 24 maja 2007, 17:31

matthewc napisał(a):Myśle ze trzeba edukacjią

Ok. Można i edukacją, ale zaproponuj coś, ja mimo, że się opowiadam za zabieraniem samochodów nie oznacza, że jestem zamknięty na inne pomysły!
matthewc napisał(a):Ja kocham swoje mazdy i poprostu nie potrafie sobie wyobrazic ze ktos z jakiegobąć powodu by mi miał ktyórąś zabrać.

To nie jeździj po pijaku. To chyba najprostsze rozwiązanie, nie?
matthewc napisał(a):miałeś racje... dziwni są ludzie na forum

Nie generalizuj, bo ludzi tutaj jest wielu, a pisząc co napisałeś godzisz też w tych z którymi nawet kontaktu nie miałeś.
Forumowicz

Postprzez Xavier » 24 maja 2007, 18:53

matthewc napisał(a):heh. kurde... faktycznie qlesh, miałeś racje... dziwni są ludzie na forum... Nawet prawo do wolności słowa i poglądów negują;]Jasne, pozwólcie sobie jeszcze zabierać telefony jak na 0700 zadzwonicie, i może żone jak ją zdradzicie?? Ja kocham swoje mazdy i poprostu nie potrafie sobie wyobrazic ze ktos z jakiegobąć powodu by mi miał ktyórąś zabrać. mamy juzn surowe prawo przeciwko pijanym kierowca. Myśle ze trzeba edukacjią ciemnote zabijać a nie kijem bez marchewy.

heh. kurde...faktycznie...
Ja myślę tak:
– jak będziesz jeździł trzeźwy nic Ci nie zabiorą.
– jak będziesz pisał trzeźwy (lub po polsku) znajdziesz większe zrozumienie....
:D
matthewc napisał(a):uwarzam ze powinno sie za to surowo karac. Ale nie w taki sposob

Ponawiam pytanie: A w jaki? Podziel się przemyśleniami…

Ps.
Uzupełnij swój profil, bo nie wiadomo czy masz jeszcze czym jeździć.... ;)
Forumowicz

Postprzez slav » 24 maja 2007, 19:02

matthewc napisał(a):dziwni są ludzie na forum...

nie dziwni a o roznych pogladach.
na pocieszenie powiem Ci ze ja przez kilka stron "walczylem" z nimi w tym temacie i w koncu sie poddalem ;)
Forumowicz

Od: 29 maja 2005, 23:38
Auto: rozne

Postprzez magicadm » 24 maja 2007, 19:55

matthewc napisał(a):Myśle ze trzeba edukacjią ciemnote zabijać a nie kijem bez marchewy.

Ta... lania wody ciąg dalszy :) :P

Pewne jednostki tylko kij może wyprostowac...
Forumowicz

Postprzez Xavier » 25 maja 2007, 12:42

Zatrzymano pijanego kierowcę wycieczki szkolnej.... <killer>
http://wiadomosci.onet.pl/1542010,11,item.html
I jak takich odstraszać? Co im konfiskować?
"Grozi mu za to kara do 2 lat więzienia" – i dobrze. <killer>
Forumowicz

Postprzez darryd » 25 maja 2007, 13:16

zalosne to strasznie, jesli to mial byc argument to Xavier z calym szacunkiem, ale nie osmieszaj sie...nie bede jakos bronil kierowcy, ale pisanie o nim jak o pijaku to lekka przesada, i teraz kolejne media beda dmuchac o kierowcy ktory byl tak nawalony (0.6 prom) ze pewnie na nogach nie mogl ustac, a glupi narod to lyknie i bedzie skandal ktory przecie tak kochamy... druga sprawa, pewnie gosc wypil na wieczor 2 piwka i rano przytrzymalo, zdarza sie...owszem, no ale w sumie nie powinien pic...z drugiej strony zawinil i to ostro po bandzie jego pracodawca, bo z tego co mi wiadomo kierowcy autobusow sa badani alkomatem przed wyjazdem...
Pozdrawiam
darry dooman
Oldsmobile Aurora 4.0L V8
Forumowicz

Od: 17 sty 2007, 12:23
Auto: Oldsmobile Aurora 4.0L V8

Postprzez Xavier » 25 maja 2007, 13:26

darryd Masz dzieci? Chyba nie....Bo punkt widzenia w takich przypadkach się radykalizuje.
Dla mnie też jest jasne, że był na kacu. Co to zmienia?
Mogę napisać tyle co wcześniej....Gdyby alkomaty były na kazdej stacji czy w monopolowym, gościu pewnie by sobie sprawdził "ile ma" idąc do pracy. Pewnie "czuł sie dobrze"...
Tylko co z tego? Nie wiedział dzień wcześniej , że bedzie jechał? <killer>
Dał byś takiemu wozić swoje dzieci? Nawet jak miał 0,6? Bo ja nie!
darryd napisał(a):pewnie gosc wypil na wieczor 2 piwka

Nie „pitol”, że wierzysz w te 2 piwka. Po 2 miał by rano zero! Musiał wypić znacznie więcej.
darryd napisał(a):z tego co mi wiadomo kierowcy autobusow sa badani alkomatem przed wyjazdem

Jak widać nie zawsze, skoro tu Policja działała na „prośbę dyrektora szkoły”.
:]
Forumowicz

Postprzez darryd » 25 maja 2007, 13:41

Xavier napisał(a):Nie „pitol”, że wierzysz w te 2 piwka. Po 2 miał by rano zero!

Usiadz przed tv kolo 20tej. wypij jedno piwko, potem drugie i poloz sie spac, rano o 7ej zlap za alkomat i nie zapomnij napisac o efektach...jesli wazysz ponad 90kg to mozesz miec troche mniej...

Xavier napisał(a):ak widać nie zawsze, skoro tu Policja działała na „prośbę dyrektora szkoły”.

to jest jedna z kilku rzeczy jakie nalezy zmienic, aby pracodawcy przewozowi rowniez byli odpowiedzialni tak jak powinny byc np stacje diagnostyczne za stan auta ktory nie nadaje sie do jazdy a gosc spowoduje z tego powodu wypadek...ale to juz inna bajka...
Pozdrawiam
darry dooman
Oldsmobile Aurora 4.0L V8
Forumowicz

Od: 17 sty 2007, 12:23
Auto: Oldsmobile Aurora 4.0L V8

Postprzez Xavier » 25 maja 2007, 13:57

darryd napisał(a):Usiadz przed tv kolo 20tej. wypij jedno piwko, potem drugie i poloz sie spac, rano o 7ej zlap za alkomat i nie

Kolego nie raz badałem, by wiedzieć czy mogę autem wracać z pabu. Jeśli bym zaczął pić o 19:00 -2 piwa – to już o 24:00 miał bym 0,3. Rano równe zero. Ważę 88 kg. ;)
Forumowicz

Postprzez Domelxyz » 25 maja 2007, 14:01

Cholera też bym sobie kupił alkomat. Tylko taki z atestem kosztuje 2k PLN ... :/
Forumowicz

Postprzez magicadm » 25 maja 2007, 14:27

darryd napisał(a):Usiadz przed tv kolo 20tej. wypij jedno piwko, potem drugie i poloz sie spac, rano o 7ej zlap za alkomat i nie zapomnij napisac o efektach....

Całkiem niedawno jeszcze lansowano teorię, że piwko wyparowuje z przeciętnego Polaka w ciągu 30minut.... :|

A ja bym gnoja zamknął za usiłowanie zabójstwa. Trzeba nazywać sprawy po imieniu, a nie szukać wytłumaczeń dla patologii.
Forumowicz

Postprzez Xavier » 20 cze 2007, 16:56

Pijany "Bimbaj" zatrzymany po raz 17.!!!!
http://wiadomosci.onet.pl/1557130,11,item.html
I co z takim palantem zrobić? Zastrzelić na miejscu...? :]
Tylko konfiskata samochodu może coś zmienić.
Forumowicz

Postprzez Czolgista » 20 cze 2007, 16:59

obawiam się, że w jego przypadku to nic nie zmieni, pożyczy auto i dalej będzie jeździł. Ja tylko nie rozumiem, czemu sąd już 16 razy zakazywał mu prowadzić auto i ani razu nie zastosował ostrzejszej kary jak np. więzienie... :|
<center>I am the 6th son of the 6th son of the 6th son I am the borged again son of war
Technology's child, daughter of rebellion, son of a bitch blossom of a whore
I am a god-killing virus, destruction with 8 arms, monster with seven severed heads
I am the son of mars, cleansed with infected blood, vile disease walking on 2 legs

The devil made me do it</center>

<center>Moja "Twarzowa Książka"
Forumowicz

Od: 8 kwi 2006, 00:04
Auto: Mondeo 1.8 Zetec '99

Postprzez Xavier » 21 cze 2007, 09:03

Czolgista napisał(a):pożyczy auto i dalej będzie jeździł.

Jak mu raz zabiorą auto to liczba chętnych do "pożyczenia" szybko zmaleje... :D
Innej rady nie ma na gnoja. Chyba, że czapa lub amputacja nóg albo rąk – a to raczej nie w Polsce w XXI wieku.
Czolgista napisał(a): czemu sąd już 16 razy zakazywał mu prowadzić auto i ani razu nie zastosował ostrzejszej kary jak np. więzienie... :|

Wygląda że ma "plecy".... :]
Forumowicz