Aniołek napisał(a):Pytanie 4 co znaczają literki HP przy pełnej nazwie mojego samochodu .... RX-8 HP
RX High Power ... czyli ta mocniejsza:)
www.mazdaspeed.pl
Aniołek napisał(a):Pytanie 3 czy to jest normalne że mam takiego bzika
tomekrvf napisał(a):A niby czemu RX8 jest "ciężki" do pomiaru na hamowni?
Aniołek napisał(a):Pytanie 1 czy to normalne że ten wenżyk jest uciety przy tym zaworku , jesli nie to gdzie on powinien dojść?Lokalizacja lewy kielich.Aniołek napisał(a):te="Aniołek"]Pytanie 2 czy to normalne że ta rura która doprowadza powietrze do filtra powietrza kończy sie tutaj i zasysa sobie cieplutkie powietrze z komory silnika a nie z poza niej tak jak w każdym normalnym samochodzie?
, jstem dopiero w połowie drogi to co najgorsze to mam zrobione teraz tylko musze kupić stożek i założyć go w miejsce sryjnego filtra pozostawiając oryginalną obudowe.MegaLoL napisał(a):Aniołek napisał(a):Pytanie 3 czy to jest normalne że mam takiego bzika
Moze odpowiem tylko na pytanie nr 3. Raczej normalneCiekawy pomysl na ram air. Ja mam troszke wiekszy
Kontynuj dalej przerobki, moze wymyslisz cos co odemieni caly swiat Rotary Power
tomekrvf napisał(a):A niby czemu RX8 jest "ciężki" do pomiaru na hamowni?
Polecam troche lektury na ten temat.
Pyton162 napisał(a):co to za opel kadet obok stoi , moze siedzi tam silniczek C20XE?
Aniołek napisał(a):Moderator sorki za reklame w nieodpowiednim miejscu
MegaLoL napisał(a):tomekrvf napisał:
A niby czemu RX8 jest "ciężki" do pomiaru na hamowni?
Aniołek napisał(a):Five nie bardzo potrafie przewidzieć jak bede pracował a co za tym idzie nie wiem czy bede miał czas popracować nad wzmocnieniem iskry w Kadziu a jeśli tego nie poprawie to nie ma sensu żebym przyjeżdzał,(nieintersuje mnie robienie niskich 13 na cwiartke albo rąbne 12,5 bo tyle robić musi alebo wcale mnie nie bedzie--- ciśnienia nie mam na starty tym samochodem wiec luz ) ewętualnie stane na kresce RX-8.
Aniołek napisał(a):Dziś prubowałem sprawdzić V-max W RX-8 i niestety przy 231 km/h musiałem odpuścić myśle że do 235 bym doszedł czyli do fabrycznej max predkości tak?, jeśli tak to znaczy żę mam 231KM hmmmm..
Aniołek napisał(a):Dziś prubowałem sprawdzić V-max W RX-8 i niestety przy 231 km/h musiałem odpuścić myśle że do 235
tomekrvf napisał(a):MegaLoL napisał(a):tomekrvf napisał:
A niby czemu RX8 jest "ciężki" do pomiaru na hamowni?
Proszę oświeć mnie czym różni się RX8 od innych tylnonapędowych samochodów na świecie.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości
Moderatorzy Tuning i modyfikacje