martinpl napisał(a):moze czarny dlatego ze byl to filtr weglowy? usmiech zabrudzony zwykly a weglowy moze byc ciezko rozroznic...
wydaje mi się jednak, że to był zwykły papierowy:
http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.ph ... 367#508367
www.mazdaspeed.pl
martinpl napisał(a):moze czarny dlatego ze byl to filtr weglowy? usmiech zabrudzony zwykly a weglowy moze byc ciezko rozroznic...
xANDy napisał(a):u nas zdjąć podszybie nie jest tak prosto
xANDy napisał(a):Zapewne gaz można odessać a oleju raczej nie da się (jest cieczą...).
Xavier napisał(a):nie miała serwisu przynajmniej 3 lata
Riki napisał(a):Moja tez ale teraz po przeglądzie (wymiana czynnika, oleju, filtrów, odgrzybianie) juz dobrze chodzi, tzn mieści sie w normie (przy nadmuchu termometr pokazuje ok. 6stopni.)
Riki napisał(a):xANDy a po co chcecie zdejmowac podszybie do odgrzybienia klimy?
Xavier napisał(a):Ja słyszałem, że stosuje się albo jedno albo drugie. Oba na raz można też – nie zaszkodzi na 100%...."dla pewności" i by klienta skasować.
Po tygodniu można nawet cykl ponowić.....tylko ...po co?
Marcin ( Pycia ) napisał(a):A czy spotkalisicie sie aby podstawowe odgrzybianie skladalo sie z chemii i ultradzwieków ..![]()
Aha no i cena 220 pln ... drogo czy normalnie ...
xANDy napisał(a):Całość to i tak nie jest bo założę się, że w tej cenie nie ma filtra układu klikmatyzacji (osuszacza), bo on sam kosztuje ok.200zł.
uk napisał(a):do tego raz na 2 lata przeprowadzamy odgrzybianie a raz na 5 lat obligatoryjnie wymieniamy osuszacz i wszystkie o-ringi w ukladzie klimy...
xANDy napisał(a):– wyczyszczenia (śmieci, liście itd – tamtędy zasysane jest powietrze)
– wygłuszenia!!
Xavier napisał(a):naprawdej solidnej konstrukcji klimy w Mazdzie
xANDy napisał(a):Mamy sprężarki chyba panasonic'a
Riki napisał(a):Hmm... mysle ze klima jak kazda inna rozni sie czyms od wiekszosci innych układow
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości
Moderatorzy Opinie i Poradniki