zrobiłam remont silnika, który dymił przy wciskaniu gazu na niebiesko
nie znam się, ale czy mogę mu wieżyć, że silnik się dotrze i będzie OK, czy złożyć reklamację
www.mazdaspeed.pl
christine napisał(a):czy złożyć reklamację
christine napisał(a):500 km ubył mi ponad litr oleju. po dolaniu znowu jest dobrze
christine napisał(a):mechanik mówi, że przez pierwsze tysiące kilometrów to normalny objaw docierania silnika
arni0000 napisał(a):Przez pierwsze 1500-2000 może tak być,
Jak wszystko inne jest ok to tak własnie jest ....sołtys napisał(a): zaraz po wymianie auto nie wzięło ani grama oleju
sołtys,dobrze prawisz ..... co drugi mechanik nie ma nawet czym zrobic pomiarów , w ostatnim czasie z 7 silnikow tylko jeden udalo sie zrobic ,cała reszta zostala wymieniona bo nie bylo do czego zakładać pierscieni....obecnie szukam motoru 2.0 do GF – zajechany na maxa.....sołtys napisał(a):Jeżeli natomiast tuleje są zużyte to nowe pierścienie nic nie pomogą będzie brała tyle co przed remontem. To borszka mechanika aby stwierdzić czy wystarczy wymienić pierścienie czy konieczne są szlify. Tutaj moim zdaniem mamy do czynienia z z przypadkiem zużyte tuleje + mechanik który ma średnie pojęcie.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość
Moderatorzy 6 / 626 / MX-6 / Xedos 6