Piłeś? Brałeś? Oddajesz samochód fiskusowi

Pogaduchy motoryzacyjne.

Postprzez qlesh » 30 kwi 2007, 17:20

Aloo napisał(a):Recydywistow to i tak nie powstrzyma – straci swoj samochod, a jezdzic musi wiec kupi poloneza za 500zl z allegro. Ale moze podziala na tych mniej zatwardzialych, a o to w tym chyba chodzi.

Coś Ty, nawet jakby nie miał taki samochodu to czym pojedzie na piwo jak nie ma za blisko? Rowerem :D Niczym tego nie wykorzenią, niczym i nigdy. Taki kraj po****lony
Powinno to dotyczyć wszystkich pojazdów, silnikowych czy nie, drogowych czy nie. Weźmy taki szybowiec z pijanym sternikiem :D
Jak tu się można czuć w tym kraju pewnie, wyjdziesz na ulicę a tu cię coś j***nie hahaha
Noś odblaski i żyj When I go driving I stay in my lane but getting cut off it makes me insane I open the glove box reach inside I'm gonna wreck this fucker's ride...Obrazek
Forumowicz

Od: 10 lut 2005, 03:28
Auto: matyczna ośmiobiegowa

Postprzez Faja » 30 kwi 2007, 21:21

qlesh napisał(a):Jak tu się można czuć w tym kraju pewnie, wyjdziesz na ulicę a tu cię coś j***nie hahaha

Zgadza się:)
Zoom-Zoom!
Forumowicz

Od: 7 maja 2006, 21:51
Auto: -6MPS -rx-7 FCT-xedos 9

Postprzez Cichyq » 2 maja 2007, 10:07

drof napisał(a):jeszcze sie goraczkujesz ?
przeczytaj wszystkie post od Twojego przedostatniego i dopiero napisz
wyluzuj gosciu bo dostanisz nam zawalu

Nie no bez przesady, goraczkowac to sie nie goraczkuje :)
Jezeli to tak zabrzmialo, to przepraszam :)

I tak wiem, ze swiata nie zmienie i jak ktos bedzie chcial wsiasc po pijaku, to i tak wsiadzie.

Pozdrawiam,
Cichy
Nie kłóć się z głupim, bo zniży Cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem.
Obrazek
Forumowicz

Od: 6 kwi 2007, 21:11
Auto: Mazda CX-7 Sport DISI Turbo 260KM '10

Postprzez slav » 2 maja 2007, 10:13

Cichyq napisał(a):Nie no bez przesady, goraczkowac to sie nie goraczkuje

sorry ja tez przesadzilem ,

Cichyq napisał(a):I tak wiem, ze swiata nie zmienie i jak ktos bedzie chcial wsiasc po pijaku, to i tak wsiadzie.

i tu niestety masz racje , ,dodam ze my wszyscy tez niezmienimy

ale chociaz w naszym gronie bedzie wiecej uswiadomionych ludzi
bo takie dyskusje sa bezcenne i daja duzo do myslenia.

pzdr.
Forumowicz

Od: 29 maja 2005, 23:38
Auto: rozne

Postprzez darryd » 2 maja 2007, 12:37

Hej, nie czytalem calosci ale temat znam dosc dokladnie...powiem Wam ... z tymi pijanymi to jest ogromna fala i temat zastepczy krecony przez policje, a podkrecana mocniej przez media, bo jak sie mowi o tym ilu pijakow za kolkiem, pozniej laczy sie zawsze sprawe z jakims strasznym wypadkiem (ktorego o dziwo byli trzezwi kierowcy) w taki sposob utrwala sie w glowach wizje nawalonego goscia. to wszystko pic na wode, fotomontaz...ten temat wzbudza we mnie bardzo zle odczucia...no ale przeciez tak milo i ciekawie sie oglada statystyki zlapanych na "podwojnym gazie"...
...statystyki dla tych pijanych kierowcow co zatrzymali w ostatnie swieta (1411 osob) ..., ponad 90% zatrzymanych osob to rowerzysci!! Kur..a myslalem ze mnie krew zaleje. Sam widzialem kogo i jak oni zatrzymuja, przyczajaja sie pod sklepem, widza typa ktory wypija jedno piwo, wsiada na rower a oni go halt! I tak sie w PL robi kryminalistow, gosc ma wyrok, ale co tam, wazne ze statystyki sie podnosza...druga sprawa to sady 24h...1411 zatrzymanych, w samym wroclawiu przez sad skazano w tym czasie zaledwie 7 lub 13 osob, nie pamietam dokladnie. a gdzie reszta? uniewinnieni? gdzie te 24h? lipa..

Przeciez słyszac w tv ze policja zatrzymala 1411 pijanych kierowcow o czym czlowiek mysli? jasne ze
o kolesiu za kierownica samochodu, a tu jednak prawda jest inna, zobaczcie jak NAM oczy
mydlą...a policja prowadzac na biezaco ilosc zatrzymanych "nawalonych" aby byc tip top w tym roku o
500 osob mniej zatrzymanych, czyzby przypodobac sie zioberkowi ze te niby kary ktore wprowadzil tak
odstraszaja?

Wiem ze zaraz mnie tu zbluzgaja, pojada itp...ja dalej uwazam, ze nie jest to rozwiazanie dobre, bardzo szybko znajda sie osoby (te bogatsze) ktore zwroca sie w tej sprawie do Strassburga, poniewaz jest niezgodne z konstytucja karanie poprzez przywlaszczenie mienia o roznej wartosci za ten sam czyn...dopuszczalne moze byc zachowanie pojazdu jako zabezpieczenie na poczet kary pienieznej, ale nie zabranie pojazdu przez pANSTWO!! druga sprawa, to podniosa sie łapówki i to sporo...

Inna sprawa to jest powrot na tzw kacu. Zaloze sie, ze wielu takich co sa wielkimi przeciwnikami jazdy na gulu, jechalo nie raz czy dwa...nawet bedac tego nieswiadomym...wystarczy zakupic sobie dobry alkomat do auta i zdziwic sie bardzo kiedy to o godzinie 18tej nastepnego dnia po 5-6 piwkach dnia poprzedniego we krwi jest jeszcze spory poziom wydychanego alko mimo ze czuja sie fresh mentos ariel vizir bryza itp...maja tylko szczescie ze ich nie skontrolowano...

...podsumowujac, zanim ktos ostro skomentuje prosze o zwrocenie uwagi, ze nigdy przy podawaniu wypadkow nie podaje sie w mediach ile spowodowali oni wypadkow bo ilosc niewielka i czesto to po prostu przypadek (mial pecha, i nie z jego winy?), a ze czasem trafi sie taki as co przy 3 czy 4 promilach wsiada za kolko, to coz, takich w 40mln panstwie nigdy nie zabraknie...na takiego to nawet konfiskata domu, rodziny czy dozywotnie wiezienie nie przestraszy, bo przy takiej zawartosci alko malo kto jest swiadomy co robi...ale to sa odosobnione przypadki ktore pozniej media dmuchaja przez caly tydzien az nie trafi sie kolejny as...prosze Was, chociaz raz spojzcie trzezwo na ten problem i nie sugerujcie sie klamliwymi statystykami jakie podaja policja i media!!!!
Jest to po prostu inny bardzo kontrowersyjny/zastepczy temat jak aborcja, lustracja czy eutanazja...

Ten post nie jest zadną obroną jezdzacych na gazie, sam jestem tego przeciwnikiem, jest on tylko prawdziwym spojrzeniem na problem i znajomosc tematu! Pozdrawiam...
Pozdrawiam
darry dooman
Oldsmobile Aurora 4.0L V8
Forumowicz

Od: 17 sty 2007, 12:23
Auto: Oldsmobile Aurora 4.0L V8

Postprzez Piotrek » 2 maja 2007, 12:51

darryd bardzo dobrze powiedziane <spoko>
Forumowicz

Od: 12 maja 2004, 21:00
Auto: 626 GE / 626 GF / PF 125p '75

Postprzez bkapust » 2 maja 2007, 14:01

Pytanie o zrodlo: skad wiesz, ze 90% zatrzymanych to rowerzysci?
Beztroskich, drwiących, gwałtowników – takimi chce nas mieć mądrość. Jest niewiastą, kocha zawsze tylko wojownika.

Miala byc Mazda a jest Ford :P
Forumowicz

Od: 5 maja 2006, 16:23
Auto: Ford Mondeo'04 2.0 TDCI

Postprzez darryd » 2 maja 2007, 14:04

bkapust napisał(a):Pytanie o zrodlo: skad wiesz, ze 90% zatrzymanych to rowerzysci?

Jedz na komende i zapytaj...:D tyle ze nie kazdy chce o tym mowic. policja po prostu ma przykaz z gory ze maja wyrobic norme i tyle...
Pozdrawiam
darry dooman
Forumowicz

Postprzez slav » 2 maja 2007, 16:42

darryd napisał(a):Wiem ze zaraz mnie tu zbluzgaja, pojada itp...ja dalej uwazam, ze nie jest to rozwiazanie dobre

szkoda ze wczesniej nie pisales ;)

ja sie poddalem po wielopostowym sporze :P
Forumowicz

Od: 29 maja 2005, 23:38
Auto: rozne

Postprzez bkapust » 2 maja 2007, 19:36

darryd napisał(a):
bkapust napisał(a):Pytanie o zrodlo: skad wiesz, ze 90% zatrzymanych to rowerzysci?

Jedz na komende i zapytaj...:D tyle ze nie kazdy chce o tym mowic. policja po prostu ma przykaz z gory ze maja wyrobic norme i tyle...

A ja nie musze nigdzie jechac.

Ja doskonale wiem jak jest z normami.

I wiem, ze powaznie mijasz sie z prawda piszac o 90%.

Wiec podaj zrodlo bo inaczej to nie bedzie dyskujsa tylko przepychanka dzieci w piaskownicy.

Wiec ponawiam pytanie – skad te 90%? Ktos to oficjalnie opublikowal?

Bo z tego co wiem ten % jest znacznie mniejszy.
Forumowicz

Postprzez darryd » 2 maja 2007, 20:33

bkapust napisał(a):Wiec ponawiam pytanie – skad te 90%? Ktos to oficjalnie opublikowal?

jest kilka wiarygodnych zrodel nt temat, ale zadna szanujaca sie np gazeta czy tv nie napisze tego oficjalnie, czemu? nie mam pojecia...powiem dodatkowo, ze niedawno Tomasz Lis jako chyba jedyny z niewielu w tv publicznie mial odwage zadac jednemu z politykow pis to pytanie i dlaczego tak sie dzieje jak wczesniej napisalem...

...ja nie chce tutaj nikogo na sile przekonywac, ale chcialbym aby kazda osoba samodzielnie przeanalizowala to co napisalem wczesniej, zwrocic uwage na to w jaki sposob media podaja takie rewelacje i jak to jest zawsze pieknie ubrane, jaka sensacje wywoluje...
...zreszta nie wazne, napisalem co ja wiem, a co inni wiedza lub mysla to ich sprawa...wiecej nie bede juz sie udzielal w tym temacie, zostawiam wystarczajaco do analizowania...
pozdrawiam
Ostatnio edytowano 2 maja 2007, 20:40 przez darryd, łącznie edytowano 2 razy
Pozdrawiam
darry dooman
Forumowicz

Postprzez qlesh » 2 maja 2007, 20:36

To wg Ciebie z każdych 1000 pijanych kierowców na drodze 900 to rowerzyści po jednym piwie?
Noś odblaski i żyj When I go driving I stay in my lane but getting cut off it makes me insane I open the glove box reach inside I'm gonna wreck this fucker's ride...Obrazek
Forumowicz

Postprzez darryd » 2 maja 2007, 20:41

qlesh napisał(a):To wg Ciebie z każdych 1000 pijanych kierowców na drodze 900 to rowerzyści po jednym piwie?

wiesz, na wsi czasem trafia sie element po czyms wisniowo-siarczystym..:D

....ode mnie EOT...
Pozdrawiam
darry dooman
Forumowicz

Postprzez bkapust » 2 maja 2007, 21:54

Wiesz generalnie Twoje wypowiedzi to sa "g" warte. Nie obraz sie – nic osobistego.

Piszesz, ze na 100 zlapanych az 90 to rowerzysci po piwku, piszesz, ze to z wiarygodnych zrodel, ale oczywiscie ich nie podasz.

Nie podasz ich – bo ich nie ma.

Taka zwykla domowa arytmetyka – o napisales 90% zeby ladnie wygladalo w poscie a jest to bardzo dalekie od rzeczywistosci.

Fakt sa jakies chore limity w Policji [ale rozne w roznych komendach – Policja nie jest jendolita pod tym wzgledem], fakt, ze w wielu miejscach lapie sie sporo rowerzystow ale te 90% to... hmm... liczba z kosmosu.

Na trasach przelotowych, w miastach, pod dyskotekami – nie lapie sie wcale rowerzystow. Lapie sie ich czasami po jakis zadupiach – i tyle.

Chyba nie sadzisz, ze ktokolwiek wezmie na powaznie Twoje 90%?
Beztroskich, drwiących, gwałtowników – takimi chce nas mieć mądrość. Jest niewiastą, kocha zawsze tylko wojownika.

Miala byc Mazda a jest Ford :P
Forumowicz

Postprzez zpiotr » 2 maja 2007, 22:00

bkapust napisał(a):Wiesz generalnie Twoje wypowiedzi to sa "g" warte. Nie obraz sie – nic osobistego.

Piszesz, ze na 100 zlapanych az 90 to rowerzysci po piwku, piszesz, ze to z wiarygodnych zrodel, ale oczywiscie ich nie podasz.

Nie podasz ich – bo ich nie ma.

Taka zwykla domowa arytmetyka – o napisales 90% zeby ladnie wygladalo w poscie a jest to bardzo dalekie od rzeczywistosci.

Fakt sa jakies chore limity w Policji [ale rozne w roznych komendach – Policja nie jest jendolita pod tym wzgledem], fakt, ze w wielu miejscach lapie sie sporo rowerzystow ale te 90% to... hmm... liczba z kosmosu.

Na trasach przelotowych, w miastach, pod dyskotekami – nie lapie sie wcale rowerzystow. Lapie sie ich czasami po jakis zadupiach – i tyle.

Chyba nie sadzisz, ze ktokolwiek wezmie na powaznie Twoje 90%?

KŁAMSTWO
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1348,wid,8815356,wiadomosc.html – statystyki sądowe więc niemanipulowane przez policję
Początkujący

Od: 28 wrz 2013, 14:30
Auto: Mazda 3

Postprzez qlesh » 3 maja 2007, 00:25

PiotrZ ciekawe skąd te dane ma autor artykułu, który wkleiłeś. Nie powiecie mi chyba, że policja ugania się za rowerzystami i sprawdza każdego czy przypadkiem nie ma więcej niż 0.5 promila we krwi :) Wiadomo, że zdarzają się jakieś tłuki którzy jadą na piwo rowerem i tak samo wracają do domu, ale nie uwierzę, że jest to 90 % wszystkich pijanych kierowców poruszających się po naszych drogach hahaha
Forumowicz

Postprzez Piotrek » 3 maja 2007, 10:44

qlesh napisał(a):że jest to 90 % wszystkich pijanych kierowców poruszających się po naszych drogach

moze nie 90%, tak jak bkapust zauwazyl, ale na pewno znaczny odsetek...
Forumowicz

Od: 12 maja 2004, 21:00
Auto: 626 GE / 626 GF / PF 125p '75

Postprzez qlesh » 3 maja 2007, 11:13

Piotrek napisał(a):moze nie 90%, tak jak bkapust zauwazyl, ale na pewno znaczny odsetek...

Śmiem wątpić, że to znaczny odsetek.
Poza tym, wie ktoś może jak wytłumaczyć pijanemu lub wstawionemu żeby nie jechał samochodem?
Forumowicz

Postprzez darryd » 3 maja 2007, 11:47

qlesh napisał(a):Wiadomo, że zdarzają się jakieś tłuki którzy jadą na piwo rowerem i tak samo wracają do domu, ale nie uwierzę, że jest to 90 %

heh, napisze lepiej, jest to ponad 90%...90% rowerzystow jest ze wszystkich spraw łącząc jazde na gulu, z huliganami itp...liczba jest tak duza, ze nawet ciezko w to uwierzyc, a widze ze dla niektorych jest niezlym szokiem...ale takie sa fakty!!
Pozdrawiam
darry dooman
Forumowicz

Postprzez b2 » 4 maja 2007, 08:57

no dobra Koleżanki i Koledzy. a teraz do rzeczy, bo widzę, że dyskusja schodzi na tematy zwiążne ze statystyką, a nie nowym pomysłem miłościwie nam panujących.
Forumowicz

Od: 1 lut 2004, 17:33
Auto: 08 GH 2.5 Dynamic Sport