magicadm napisał(a):Wiem, że nasze "kochane państwo" zawsze potrzebuje duuużo pieniążków (nieważne na co) – i gdybym miał do wyboru: zwiększenie podatków (choćby na utrzymywanie więzień) lub zwiekszenie obiążeń finansowych nakładanych na przestępców (a w tym przypadku przy jednoczesnym zabraniu narzędzia zbrodni) – wybrałbym to drugie.
z tym sie zgadzam , ale nie uwazam auta za narzedzie zbrodni,we wszsystkich tych przypadkach nie chodzi o auta tylko o glupich ludzi
bkapust napisał(a):Ale zastanawiam sie [i wlasnie tego nie rozumiem] skad w was tyle zaciklosci, zeby bronic swojego zdania przez 9 podstron tematu? Na czym tak wam zalezy skoro i tak nic nie tracicie na tym przepisie?
wy tez bronicie swego zdania przez 9 podstron
zauwazcie ze jak zlapia kierowce na lapaniu przepisow mandat tez wystawia sie na podstawie zagrozenia jakie wywolal ,
wszystkiego dorabiam sie sam ,przy wszystkich klodach jakie panstwo rzuca mi po nogi

wiec jakakolwiek wzmianka o zabieraniu wlasnosci przez "panstwo" w takim czy innym przypadku przyprawia mnie o szal , mimo ze niedotyczy mnie .
bkapust napisał(a):Zyskamy pewnie na spadku liczby wypadkow, ale ekonomicznie to topienie pieniedzy w blocie.
sorry ale czy niewidzisz ile pieniedzy jest tak topione

przeciez to normalka w tym kraju ,
przeciez to co ja zaproponowalem zwiekszy realnie bezpieczenstwo,bo tych osobnikow nie bedzie jakis czas na wolnosci,
malo jest przypadkow ze jezdza bez prawka lub innym autem,
troche to odwroce,ale sami korzystaliscie z tego argumentu, co wazniejsze ekonomia czy ludzkie zycie < odp. jest tylko jedna i dobrze ja znacie.
wasz cel jest sluszny ale bedzie malo skuteczny,
Negoiu napisał(a):Jak to pisałem wcześniej 1000 pijanych w długi weekend to optymista był ze mnie.
Za WP:
"Długi weekend: tylko wczoraj 124 wypadki, 450 nietrzeźwych kierowców"
ja nadal nie moge zrozumiec co kieruje tymi ludzmi ,ze tacy tepi ,