mbmaster napisał(a):1.Czy polerujecie wewnetrzna czec felgi? czy robi sie odciecie w danej czesci rantu?
2.Czy kazda felga aluminiowa sie nadaje do polerowania?
3.Czy mozna stosowac sprzety elektryczne ( dziadek najrozniejsze wiertarki z koncowkami ktore mogly by mi ulatwic prace)?
4.Czy polerujemy przykladowo w koleczko czy polerujemy w jedna strona albo czy jest jaka kolwiek roznica?
5.Czy da rade dzieki polerowaniu zmniejszyc chropowaty rant (otarcie kraweznikowe)?
No to moja wersja:
Ad.1 Ja nie polerowałęm ale miałem okazje ogladać BBS RS wypolerowany poprostu całe wewnątrz i na zewnątrz... ze zdjeta oponą(także miejsce które opona zasłania)... wrażenie niezamowite. ale do tego potrzebna juz dobra tokarka.
Ad.2 Tak ale w zależnosci od zastowsowanego stopu w niektórych felgach nie da sie uzyskać efektu idelanego lustra... mgiełka pozostanie nie ważne co byś robił.
Ad.3 Można i ułatwia to sprawe.
Ad.4 Recznie ma to dużo mniejsze znaczenie. Mechanicznie ma dośc spore bo polerując w danym kierunku układasz sobie w tym kierunku rysy.
Ale uwierz na słowo że po kilku minutach roboty wszystko sam szybciutko obczaisz. Rób wszystko starannie i rób jak najmniej przeskoków o duzą grubośc papieru.
Ad.5 Tak da rade.
mbmaster napisał(a):chcialem zobaczyc kiedy nalezy zmieniac papier
Sam szybko zauważysz odpowiedni moment bo przestaniesz widzieć efekt dawany przez daną grubośc papieru.
mbmaster napisał(a):Ogolnie czy felga bedzie łatwa do polerowania?
Najłatwiejsza nie bedzie, ale jest do zrobienia. Trudne bedą te wąskie odstepy. Duzo pracy Cie czeka.. Ale jak sie nie zniechecisz i nie zaczniesz olewać to efekt bedzie rzucał na kolana... Najlepszy efekt to jak felga w polerce wyglada na jadącym autku nocą po dobrze oświetlonej ulicy... masakra
Co do samego rantu to można to przepolerować i efekt też bedzie fajny... widziąłem takie cos na Powertech'ach 13x8 tylko wązne wtedy żeby wydzielić równo sam rant a nie polerować wokół ramionek.