Italiano napisał(a):jazzzy użyj czasami opcji Szukaj
sorry, po prostu chcialem dowiedziec sie cos poza ogolne informacje a miec to podlaczone pod ten watek skoro to vademecum
www.mazdaspeed.pl
konstruktorzy przewidzieli możliwosc wyłączenia nadbiegu (skrót O/D OFF pochodzi od OverDrive Off) w celu oszczędności paliwa podczas jazdy w mieście. Proponuję wlaścicielom aut z ASB sprawdzenie tego – spalanie może spaść od 5% do 20% podczas jazdy w terenie zabudowanym.
jazzzy napisał(a):Po co jezdzic na D z HOLD (przy skrzyni 4 biegowej) skoro zasadniczo to samo mamy na przelozeniu S ?
Puhcio napisał(a):Silnik wolno odpalać tylko na P lub N. Na innym przełożeniu nie ma prawa odpalić.
Puhcio napisał(a):S – 1,2,3 bieg.
D + Hold 3 bieg (2 tylko do ruszenia, zaraz zmienia na 3).
jazzzy napisał(a):To wiadomo ze tylko na P lub N lecz czasem jest tak ze pomimo krecenia kluczykiem nic sie nie dzieje, kompletna cisza, dopiero jak wylacze i wlacze to zadziala. Czyzby cos z rozrusznikiem ?
jazzzy napisał(a):Jazda na D + Hold jak rozumiem nie jest juz tak wskazana po miescie bo wprawdzie pozbywamy sie nadbiegu ale tracimy tez 1 i 2 a to chyba potrzebne przeciez w cyklu miejskim. D + Hold widze jako praktyczne zastosowanie gdy potrzeba mi wiecej obrotow w czasie przygotowania do manewru wyprzedzania, zazwyczaj jednak samo D wystarcza calkowicie.
Reagan napisał(a):MarioM95 napisał(a):gdzie można je kupić
np. AZauto na Puławskiej kiedyś pytałem o elektrozawory ceny nie są powalające
MarioM95 niedawno robiłeś skrzynie nie wymienili czy znowu padły??i
voytecku napisał(a):moze otworzymy nowy watek na polecane/niepolecane serwisy zajmujace sie ASB
wiesiek5 napisał(a):Cześć Regan ale u nas w Dębicy nie ma servisu ASB
wiesiek5 napisał(a):Naprawiał mojemu bratu i znajomym i byli zadowoleni znamy się tylko z widzenia.
wiesiek5 napisał(a):I wyjaśnij jak możesz jeszcze raz kto kogo nabrał i kogo wychwalali
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości