Tu japonce dalitadziol napisał(a):moduły elektroniki są źle uszczelnione.

www.mazdaspeed.pl
Tu japonce dalitadziol napisał(a):moduły elektroniki są źle uszczelnione.
Jaksa napisał(a):Jaksa napisał:
Katowice ul. Wapienna 18 tel. 601 436 706...
Camel123 napisał(a):Mam problemy z ABS-em oraz kontrolą trakcji w mazdzie 626 GF 98r 1.8benzyna 16V. W czasie jazdy niegasną kontrolki od ABS i TCS. Wydawało mi się że to wina któregoś z czujników ale po wnikliwej diagnozie mechanik stwierdził ze niesprawny jest MODUŁ ABS. W komputerze wyskakuja różne dziwne niestworzone błędy miedzy innymi wskazuje uszkodzenie 3 czujników ABS ale po sprawdzeniu ich innym sposobem okazuje sie że wszystkie są dobre. Cały system przed modułem jest sprawny (przed wtyczką wchodzącą do modułu), niestety potem pojawiaja sie problemy.
Camel123 napisał(a):Problem rozwiązany! Jak się okazało, podejrzenia sie sprawdziły, przyczyną był wadliwy moduł (sterownik) ABS-u. Niestety trzebabyło go wyminic na inny używany i teraz wszystko gra
Mozna , od spodu pompyxANDy napisał(a):Czy w 626 1999 można wyciągnąć sam komputer ABS'u bez demontowania całego urządzenia mechanicznie
Jaksa napisał(a):Mozna , od spodu pompy
....a najwygodniej na podnosniku ........xANDy napisał(a):robić to z kanału
tak, wszedzie identyczne Bridgestony.xANDy napisał(a):Czy przód/tył masz takie same opony?
xANDy napisał(a):U mnie czujnik padł (nie wiem który)
xANDy napisał(a):Diagnozę rozpocząłem niejako od tyłu – wyjąłem wtyczkę z komputera ABS'u i mierzyłem który z czujników jest padnięty
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości
Moderatorzy 6 / 626 / MX-6 / Xedos 6