josi80 napisał(a):a mazda jak kopcila tak kopci((((((((jest przejechane 140tys km i to akurat jest autetnyk , mechanik powiedzial ze kolektor to nie bedzie zapchany bo za maly przebieg itd tym bardziej ze auto serwisowane bylo itp historie. A jak wy myslicie co moze byc objawami takiego kopcenia szczegolnie jak sie dodaje gazu jak ma obciazenie(jazda po gorke itp) jak przegazuje raz pedal na maksa do prawie 5 tys obr i spadnie do np 3 to swiata z tylu nie widac, no i podczas normalnej jazdy tez jest czarno. dodam ze byl chyba zwieszony EGR)czy ERG) jakos tak – w kazdym razie chodzi o zawor recyrkulacji- bo po jego odlaczenieu i podlaczenie ponownie mniej zaczela kopcic.a moze pod kompa podpiac i sprawdzic??a moze zly zapłon?nie wiem juz sam, Prosze o POMOC!!!!z gory dziekuje!!!!!!!!!!!!!!
moja ma przejechane 155 tys...tez serwisowana itd....i co cały kolektor był zarąbany...
a mechanik "twoj" to sprawdził to..czy ot tak powiedział popijajac piwko....
jak juz powiedziałem...samo zabicie egr duzo nie da...
ja bym zrobił to co ja zrobilem...czyli kolektor wyczyść...a jak to nie da to szukaj dalej a ...czyszczenie nie zaszkodzi....