Piszczenie przy Ruszniu i przy Początkowych fazach zmiany biegu
Strona 1 z 1
Tak jak w temacie :/ jak startuje z jedynki to słyszę pisk przy 2 na początku też Lekki pisk ? ale nie czuć ślizgania się sprzęgła ? jeżdze już nią 5 miesięcy i dalej to samo a sprzęgło nadal sie nie slizga już jak Ją kupilem miala taki dzwięk przy ruszaniu i przy poczatkowej fazie przyspieszania na 2 biegu ale gość zapewnial że to tylko pasek Klinowy że nie naciągnięty.. Pasek wymieniony i nadal to samo :/ a minelo to 5 miesięcy i nic sie nie pogłębia to piszczenie ani sprzęgło nadale sie nie slizga tylko że ten dzwięk mnie Irytuje
Może Docisk sprzęgla ?
Ostatnio edytowano 26 wrz 2006, 16:58 przez WooFer, łącznie edytowano 1 raz
Feel the BASS!
- Od: 30 lip 2006, 09:52
- Auto: Mazda 323f BG
jak to Sprawdzić ? czy to pasek czy to możę jednak to nieszczęsne sprzęgło i ile tak owe sprzęglo będze mnie kosztowalo narpara czy ewentualna Wymiana tarcz sprzęgła bo zauważylem że jak powoli puszczam sprzęgło to wtaedy piszczy a jak startuje agresywnie i puszczam szybciej to nie piszczy ?
Feel the BASS!
- Od: 30 lip 2006, 09:52
- Auto: Mazda 323f BG
WooFer napisał(a):Wymiana tarcz sprzęgła
Wymienia się tarczę i docisk. Oczywiście możesz oszczędzić na docisku, ale nie zdziw się jak ci nowa tarcza padnie po zaledwie 1/2 albo i 1/3 przebiegu jaki miała wytrzymać. Koszt to kilkaset złotych za komplet i od 200zł w górę za robociznę.
Zresztą, wcale nie jest powiedziane że ktoś już nie wymieniał tylko samej tarczy i ten docisk się jeszcze do czegoś nadaje...
Hmmmm!! też mam ten problem. U mnie najlepiej to słychać jak zapale zimny silnik i nacisnę sprzęgło bez wrzucania biegu i już słyszę jak piszczy i się ślizga wolno jakby jakiś paseczek.
Pewnie sprzęgło bedzię do wymiany
aczkolwiek nie jestem tego pewny, może też być rzeczywiście klinowy, musze to dokłanie sprawdzić.
Pewnie sprzęgło bedzię do wymiany
JESZCZE SZYBCIEJSZY I JESZCZE BARDZIEJ WśCIEKLY 4 
- Od: 28 lip 2006, 14:45
- Auto: Mazda MX3 1,8 V6 24V '97r
U ciebie to raczej będzie łożysko wyciskowe. Część tania, ale za zdjęcie skrzyni i tak zapłacisz, więc może od razu warto zrobić jednak sprzęgło całe (chyba że niedawno robione – ale jeśli tak to sam widzisz jak się kończy robienie tylko do połowy).
jesli TYLKO wciskasz sprzeglo, bez dodawania gazu i piszczy, to raczej to nie klinowy, aczkolwiek nic wykluczyc nie mozna. Klinowy piszczy przy zwiekszeniu obrotow, zwlaszcza jak jest zimno lub mokro na dworze.bear napisał(a):może też być rzeczywiście klinowy, musze to dokłanie sprawdzić.

- Od: 14 wrz 2006, 08:34
- Auto: Mazda 626 GE Liftback 1840 '94
podpinam sie do tematu.
mianowicie. u mnie piszcze coś przy sprzęgle, ale dzieje sie tak, gdy auto stoi na luzie z zapalonym silnikiem, czasem podczas jazdy ale wtedy wystarczy delikatnie nacisnąć sprzęgło i przestaje. czego wina to może być??
mianowicie. u mnie piszcze coś przy sprzęgle, ale dzieje sie tak, gdy auto stoi na luzie z zapalonym silnikiem, czasem podczas jazdy ale wtedy wystarczy delikatnie nacisnąć sprzęgło i przestaje. czego wina to może być??
- Od: 1 gru 2005, 12:29
- Auto: 323F BA Z5 :] '96
Strona 1 z 1