czy fabrycznie jest siłownik w dzwiach kierowcy?
Strona 1 z 1
Michal_21 napisał(a):Przeciez bagaznika sie nie zamyka kluczykiem... Ale sprawdze
Ja z tyłu mam normalny zamek na kluczyk
- Kod: Zaznacz cały
323F BA
Znajduje się ona przy nogach pasażera, po prawej/lewej stronie. Trzeba zdjąć
plastikową obudowę. Po zdjeciu obudowy jest tam widoczna zielona centralka z opisem :
B17R 67 830
RELAY DOOR LOCK
DC 12V
IMASEN
To jest z przyklejonego tematu, o alarmach i centralnym zamku.
PS. Małe OT. Wiesz może czym popryskać zamki, żeby znowu zaczeły działać? Bo mi się już skończyły pomysły, a trochę ciężko wyjąć je
Moze tym na rdze w spray'u, co sie w warsztatach stosuje? Nie wiem jak sie to nazywa...
Np:
http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=121857576
Np:

- Od: 12 kwi 2004, 23:56
- Auto: Mazda 323F (BA) 96r.
gadula88 napisał(a):Wiesz może czym popryskać zamki, żeby znowu zaczeły działać?
Mała strzykawka + igła i kolejno:
1) WD40 lub nafta – nie za dużo, byle spenetrowało (niech postoi tak z godzinkę)
2) Olej silnikowy, też nie za dużo
Jak masz taką "cieńką" oliwkę, coś w stylu oleju wazelinowego, to nieco gorzej penetruje i zostawia mniej zabezpieczającego smaru – za to załatwia oba punkty za jednym razem. Są nawet takie w sprayu, ale jakość może być różna. Psiknąć, zostawić na dzień. Powtarzać przez parę dni do skutku. Jak nie pomoże to bez rozbiórki zamka i tak się nie obejdzie...
Radzę nie stosować agresywnych środków, po tym jest jeszcze gorzej później (tak jak po nadużywaniu rozmrażaczy chemicznych w zimie, zamki się zabezpiecza wcześniej przed wilgocią...)
Dziękuję za wasze wszystkie wskazówki. Tylko że jak była pogoda, to nie miałem czasu. A jak mam czas, to pada ciągle i nie mam jak pobawić się przy zamkach
Nowa antena elektryczna też leży, i czeka słońca
Aha, i wie ktoś może czy da się jakoś dołożyć tą blaszkę co zakrywa otwór zamka? Bo u mnie od strony kierowcy jej nie ma i wszystko leci do środka, a przez to muszę często smarować zamek, żeby nie zacinał się.
Aha, i wie ktoś może czy da się jakoś dołożyć tą blaszkę co zakrywa otwór zamka? Bo u mnie od strony kierowcy jej nie ma i wszystko leci do środka, a przez to muszę często smarować zamek, żeby nie zacinał się.
Z tego co mi się wydaje, to od strony kierowcy nie ma blaszki tylko jest taka plastikowa zaślepka na wzór blaszki, która mogła się wyłamać tak jak mi się to ostatnio stało, jest plastikowa chyba dlatego, że tak jak w innych modelach nie wiem czy w BA też tak jest ale w 626 to widziałem, że jak się pociągnie za klamke, to się podświetla zamek i widać gdzie włożyć kluczyk. Ostatnio jak rozbierałem zamek to widziałem, że jest do tego przystosowany ale ja w mojej tego nie posiadam, chociaż nie ukrywam, że przydało by mi się takie coś 
- Od: 12 mar 2005, 21:30
- Auto: 323F BA 1,5i '94 16V 4/DOHC
Blastar, a czy od strony kierowcy ciężko jest się dostać do zamka? Bo jak walczyłem z szybą w drzwiach pasażera to pamiętam że tam dostęp był ciężki. A że jutro ( tzn już dziś
) podobno ma być słoneczko, to myślę zabrać się za antenę i zamki. I zastanawiam się, co by z tą zaślepką wymyślić, może da się jakoś nową założyć 
Strona 1 z 1