Nie zatrzymał się do kontroli i został zastrzelony!!!

Pogaduchy motoryzacyjne.

Czy policjant miał prawo strzelać do motocyklisty

Tak
67
59%
Nie
32
28%
Trudno powiedzieć
15
13%

Liczba głosów : 114

Postprzez marcinkosky » 13 sie 2006, 19:27

bkapust napisał(a):O takich rzeczach jak najbardziej trzeba pisac/mowic i ludzi przekonywac. Bo to co sie obecnie dzieje na naszych drogach to masakra. Mamy za duzo "kozakow" drogowych.

ale to jest juz 10 stron samej klotni!!!!!!!!!!!! (mi to rozmowy nie przypomina)

Jedni nie rozumieja Policjanta a drudzy nie rozumieja tego chlopaka!!!!!!!
Kazda ze stron ma swoje racje!!!!!!!!!
Jedni ja sa mlodzi chca sie wyszalec ciskajac auto, motor czy cokolwiek maja, inni sa spokojnymi ludzmi siedza w domu itd.

I najwazniejsze przestancie sobie wkoncu wsadzac bo to jest juz nudne
V40 dCi – TATUSIOWOZ :) – było
Mondeo mk IV TDCI KOMBI :) – było
Focus mk2 TDCI sedan :) – było
Auris TS HSD :)
Forumowicz

Od: 26 paź 2005, 15:14
Auto: Prius P2

Postprzez bkapust » 13 sie 2006, 19:33

Queenis22 napisał(a):
bkapust napisał(a):pojdz sobie do kostnicy i popatrz na ofiary "kozakow" ulicy
Ja to rozumie ze za dużo kozaków jest i będzie ale zrozum jeżeli za każdym razem będzie się na kozaka z broni szczekać to co to da ? moim zdaniem nic bo kozacy zawszę będą nowi którzy będą myśleć ze mają jakiś moc czy cos ale jeżeli się będzie szczekać tak jak teraz to twoim zdaniem jest to jakaś przestroga dla innych raczej nie a trzeba łapać taki i pokazać ludziom ze są inne metody z walką takich kozaków bo co zapełni się tylko cmentarz i nic więcej a nie jakaś kara lub przestroga dla innych .

Ale czemu uwazasz, ze ktokolwiek strzela/zamierza strzelac za kazdym razem? Czlowieku zastrzelono tylko jednego chlopaka w dodatku w takich okolicznosciach, ze... [napad, blokada, ucieczka]. Wiec jakie "za kazdym razem"? A mysle, ze przestroga jest genialna. Jeszcze odpowiednie wsparcie mediow i spoleczenstwa – i kazdy bedzie wiedzial, ze Policja w tym kraju odzyskuje jaja i nikt nie bedzie bezkarny.

Kara i przestroga jest. Jaka lepsza przestroga jak realne zagrozenie zycia? Kara bardzo brutalna – ale nie ulega watpliwosci, ze byla.

A inne metody? A oswiec nas jaka inna metode zastosowalbys na miejscu tego Policjanta? Bo ja niebardzo sobie wyobrazam jakas inna...

Nikt niechce zapelniac cmentarzy ale tym razem niebardzo bylo inne wyjscie, nie bylo innej metdoy dajacej gwarancje skutecznosci.

Jak sie ktos nie daje zlapac [a motocykliste trudno zlapac] mozna go puscic wolno albo probowac zatrzymac strzelajac. Tu Policjant byl przekonany, ze to uzbrojony bandzior, ktory dokonal napadu. MIAL GO PUSCIC WOLNO?
Beztroskich, drwiących, gwałtowników – takimi chce nas mieć mądrość. Jest niewiastą, kocha zawsze tylko wojownika.

Miala byc Mazda a jest Ford :P
Forumowicz

Od: 5 maja 2006, 16:23
Auto: Ford Mondeo'04 2.0 TDCI

Postprzez bkapust » 13 sie 2006, 19:35

marcinkosky napisał(a):
bkapust napisał(a):O takich rzeczach jak najbardziej trzeba pisac/mowic i ludzi przekonywac. Bo to co sie obecnie dzieje na naszych drogach to masakra. Mamy za duzo "kozakow" drogowych.

ale to jest juz 10 stron samej klotni!!!!!!!!!!!! (mi to rozmowy nie przypomina)

Jedni nie rozumieja Policjanta a drudzy nie rozumieja tego chlopaka!!!!!!!
Kazda ze stron ma swoje racje!!!!!!!!!
Jedni ja sa mlodzi chca sie wyszalec ciskajac auto, motor czy cokolwiek maja, inni sa spokojnymi ludzmi siedza w domu itd.

I najwazniejsze przestancie sobie wkoncu wsadzac bo to jest juz nudne

Zawsze mozesz poprostu przestac czytac ten topic.

A jak ktos chce sie wyszalec i cos "ciskac" to najlepiej w wlasnym WC przy pomocy wlasnej reki. Samochod/motocykl na publicznej drodze to nie miejsce dla gowniarzy, ktorzy chca "ciskac" i "wszalec sie". Ty powaznie tego nie rozumiesz?
Beztroskich, drwiących, gwałtowników – takimi chce nas mieć mądrość. Jest niewiastą, kocha zawsze tylko wojownika.

Forumowicz

Postprzez 83KAFI83 » 13 sie 2006, 19:57

nie chciałem tego mówić ale powiem ci tak kij jest długi i ma 2 końce kiedyś to się jakoś odbije na tobie ze masz takie a nie inne podejście do ludzi ze ktoś błędy popełnił i tak się skończyło a nie inaczej Świat jest zepsuty i Świata nie da się naprawić zawsze znajdzie się coś lub ktoś ze zrobi coś źle i zawszę znajdą się ludzie tacy którzy będą twierdzić ze są ideałami bo z tego winika ze człowiek ma być istotą perfekt a niestety tak nigdy nie będzie współczuję policjantowi i chłopakowi który musiał ponieść karę taką a nie inną policjant tez ma karę bo ma chłopaka na sumieniu tylko nie lubię jak ktoś uważa siebie za doskonałość bo nauczył się prawnych rzeczy z książek i nie obchodzi mnie w jakim ty zawodzie pracujesz tylko współczuję otoczeniu bo trzeba uważać na ludzi którzy mają taki a nie inne poglądy może jestem miękki ze współczuję jednemu jak i drugiemu bo mam sumienie jak każdy człowiek i koniec tematu
nastał zwrotny punkt akcji
Forumowicz

Od: 16 lut 2006, 06:28
Auto: mazda 626 1,8 16v 93

Postprzez magicadm » 13 sie 2006, 20:01

Queenis22
W regulaminie na www.mitsubishiklub.pl było:
Piłeś – nie pisz na FORUM.
Nie wierzę, by trzeźwy i zdrowy psychicznie człowiek (wiem, że z tym u nas ciężko) mógł pier..(cenzura). takie głupoty.
Lepiej 5 minut później niż 50 lat za wcześnie...
Forumowicz

Od: 31 gru 2004, 02:28
Auto: M6 L8 zbyt słabe by się zepsuć

Postprzez bkapust » 13 sie 2006, 20:07

Wspolczujesz mojemu otoczeniu bo uwazam, ze nie powinno sie uciekac przed Policja? Czy dlatego, ze uwazam, ze mamy za duzo "kozakow" na drogach? A moze dlatego, ze uwazam, ze Polcjant nie mial wiekszego wyjscia? Czy moze dlatego, ze uwazam, ze droga to nie miejsce do "ciskania" i "wyszalenia sie"?

Nie jestem idealem – nie uwazam sie za taki.

Kazdy popelnia bledy. Ale kazdy blad to bardziej zlozona sytuacja. Sa mniejsze/wieksze. Sa popelniane z glupoty/specjalnie/przez nieuwage. Pozatym podstawa jest zauwazanie swoich bledow, uczenie sie na nich [a uczenie sie na cudzych to juz mistrzostwo:)].

Naprawde musze miec spaprane zycie, ze chce zeby na drogach bylo bezpiecznie.

Jelsi komus nalezy wspolczuc to Tobie, ze nie dociera do Ciebie racjonalizm. Juz w innym temacie broniles kolesia, ktory nie zatrzymal sie do kotroli, przejechal czerowne, pojechal pod prad, uciekal przed radjowozem [nawet pieszo porzucajac samochod] tlumaczac, ze przeciez kazdy popelnia bledy. Cholernie duza masz tolerancje na bledy. Ciekawe czy jakbys stal sie ofiara czyjegos bledu mialbys tyle wyrozumialosci.

Ja swgo czasu miala watpliwa przyjemnosc ogladania codziennie ofiar bledow innych i jakos sie tak glupio zlozylo, ze mi sie kurde tolerancja skonczyla. Zwlaszcza jak mi kazali fotografowac 7 latka, ktory spotkal sie z TIR'em.

Forumowicz

Postprzez 83KAFI83 » 13 sie 2006, 20:12

http://www.przekroj.pl/index.php?option ... &Itemid=48 poczytajcie se jaki są prawa proste no ja se tego nie wymysliłem to nie ja ustalam zasady to chyba jezeli są takie zasady i pisze wraznie ze nie można szczelać do motocyklisty to chyba logiczne nie ?
Forumowicz

Postprzez Briareos » 13 sie 2006, 20:18

Współczuć można. Ale współczucie to jedno, a pobłażanie piratom drogowym to drugie – pewnych zachowań Policja ma po prostu obowiązek nie tolerować. Za to im płacą. Nie trzeba być geniuszem by się domyślić czym się zakończy taranowanie policyjnej blokady, na której stoją funkcjonariusze z bronią maszynową w rękach...
Forumowicz

Od: 21 lip 2005, 16:26
Auto: Mazda 323F BA 1.8 '95

Postprzez bkapust » 13 sie 2006, 20:20

Ten wywiad niczego nie dowodzi. Nie jest napisane, ze nie wolno stzrelac – sam Profesor mowi, ze nie mozna stosowac kolczatki – jego zdaniem oznacza to, ze nie mozna takze strzelac. Jego zdanie nie jest prawem ;–)

Profesor Zbigniew Hołda jest znanym obronca praw przestepcow, skazanych i znanym przeciwnikiem stosowania jakichkolwiek srodkow przymusu. Czlowiek prezentuje opcje "myslowa", ktora doprowadzila do tego, ze w Belgii znany pedofil-morderca skazany na wiezienie publicznie sie skarzy, ze jego prawa w wiezieniu sa lamane – bo zamawial 3 banany a dostal 2.

Normalne na swiecie zyja rowni ludzie – maja rozne poglady. Profesor H. ma akurat takie – przy czym spokojnie mozna znalesc kilku Profesorow prawa majacych zupelnie przeciwne.

Podobnie jest jesli chodzi o przepisy prawa – mozna je roznie interpretowac – taka "humanitarna" postawa jaka prezentuje Profesor naszczescie mija sie z powszechnie przyjetymi np. w praktyce wymiaru sprawiedliwosci postawami.

Forumowicz

Postprzez magicadm » 13 sie 2006, 20:37

Przeczytałem ten nieobiektywny artykuł i teoria jaką ktoś w nim lansuje to:
Masz motocykl- możesz wszystko. A policja to ci może "skoczyć".

cytat:
"W momencie kiedy motocyklista minął zatrzymującego go policjanta, ten powinien przestać się nim interesować. "

Debilizm tysiąclecia, kto takim kretynom wręcza tytuły naukowe??? <killer>

Na pytanie:"A co powinni zrobić policjanci?" Nie padła żadna odpowiedź...

Najbardziej żenujący jest fakt upolitycznienia odstrzelnia bandyty drogowego. <jelen>
Ostatnio edytowano 13 sie 2006, 21:01 przez magicadm, łącznie edytowano 2 razy
Forumowicz

Postprzez Xavier » 13 sie 2006, 20:58

Queenis22 napisał(a):nie chciałem tego mówić ale powiem ci tak kij jest długi i ma 2 końce kiedyś to się jakoś odbije na tobie ze masz takie a nie inne podejście do ludzi ze ktoś błędy popełnił i tak się skończyło a nie inaczej Świat jest zepsuty i Świata nie da się naprawić zawsze znajdzie się coś lub ktoś ze zrobi coś źle i zawszę znajdą się ludzie tacy którzy będą twierdzić ze są ideałami bo z tego winika ze człowiek ma być istotą perfekt a niestety tak nigdy nie będzie współczuję policjantowi i chłopakowi który musiał ponieść karę taką a nie inną policjant tez ma karę bo ma chłopaka na sumieniu tylko nie lubię jak ktoś uważa siebie za doskonałość bo nauczył się prawnych rzeczy z książek i nie obchodzi mnie w jakim ty zawodzie pracujesz tylko współczuję otoczeniu bo trzeba uważać na ludzi którzy mają taki a nie inne poglądy może jestem miękki ze współczuję jednemu jak i drugiemu bo mam sumienie jak każdy człowiek i koniec tematu

A możesz to napisać PO POLSKU? Sam robię czasami błędy, więc nie jestem ortodoksyjnym fanem ortografii i interpunkcji, ale tu dałeś czadu...
Długością i wielowątkowością zdania – rzucił byś na kolana samego Mickiewicza. :D
Czy ty chłopie słyszałeś kiedyś o kropkach i przecinkach?
Co do Twych przemyśleń w danej sprawie...są równe twojej stylistyce i interpunkcji.
PS. Z broni palnej się STRZELA a nie szczeka (jak byś chciał wiedzieć) ;) .

magicadm napisał(a):Debilizm tysiąclecia, kto takim kretynom wręcza tytuły naukowe??? <killer>
Na pytanie:"A co powinni zrobić policjanci?" Nie padła żadna odpowiedź...
Najbardziej żenujący jest fakt upolitycznienia odstrzelnia bandyty drogowego. <jelen>

Wręcza prezydent... obecny – też jest „profesor”! hahaha
Ech...niestety. Są jeszcze lepsi od tego – kretyni z tytułami profesora. Osobiście znam ze 2 takich. Tytuł taki czy inny nie świadczy bowiem o inteligencji posiadacza. Czasami jedynie o dobrej pamięci, pracowitości czy uporze...
Forumowicz

Od: 10 maja 2005, 17:03

Postprzez mayer » 13 sie 2006, 21:53

bkapust napisał(a):Policja wyslala jednego.

chłopie zyjemy w kraju gdzie nie ma kary Śmierci. Wiec jakim prawem skoro sąd nie moze , jakiś cholerny krawężnik ma prawo wydać na kogos wyrok smierci???? Chłopak nie zagrażał ani temu mordercy w mundurze ani nikomu innemu. A jednak Pies w majesteacie prawa wydał na niego wyrok śmierci i strzelił mu w plecy!! Obudż się cżłowieku....Zanim któregos dnia psy cie nie pomylom z kimś kto ma podobny samochód i władują w ciebie 29 kulek.. Przecież Rover 416 i BMW 3 Compact sa prawie identyczne...
mayer
W124 300TD automat
mazda 626 GE 2,0 16V
W oczekiwaniu na małego Mayerka...:))))))
Forumowicz

Od: 3 mar 2005, 16:36
Auto: Mercedes W124 300TD /mazda 626

Postprzez mayer » 13 sie 2006, 21:54

Xavier napisał(a):A możesz to napisać PO POLSKU? Sam robię czasami błędy, więc nie jestem ortodoksyjnym fanem ortografii i interpunkcji, ale tu dałeś czadu...

Queenis może nie wychował się w Polsce co?
mayer
W124 300TD automat
mazda 626 GE 2,0 16V
W oczekiwaniu na małego Mayerka...:))))))
Forumowicz

Od: 3 mar 2005, 16:36
Auto: Mercedes W124 300TD /mazda 626

Postprzez magicadm » 13 sie 2006, 22:54

mayer napisał(a):jakiś cholerny krawężnik ma prawo wydać na kogos wyrok smierci???? Chłopak nie zagrażał ani temu mordercy w mundurze ani nikomu innemu.

Wydaje mi się, że Policjant chciał ochronić innych ludzi przed bandytą (prawdopodobnie uzbrojonym). Odtego jest Policja.
A czy zagrażał??? Miał szansę to udownić zatrzymując się – taki był jego psi obowiązek.

Moim zdaniem zagrażał. Nie miał prawa jazdy czyli nie umiał jeździć, a jechał – więc choćby w ten sposób zagrażał.

Szkoda tylko, że w mentalności naszego "narodu" nie widać różnicy pomiędzy człowiekiem strzelającym na oślep w tłum, a debilami pędzącyi na prochach, po wódzie motocyklami i samochodami. :(
Forumowicz

Postprzez ravo » 13 sie 2006, 23:04

ja bym zablokowal ten temat
italian boy
Zarząd – Vice Prezes

Od: 26 gru 2003, 13:24
Auto: Trophy & F1 R26

Postprzez 83KAFI83 » 13 sie 2006, 23:05

magicadm a było gdzies napsiane ze on był pijany ? cy po porochach ?
Forumowicz

Postprzez magicadm » 13 sie 2006, 23:10

Queenis22 napisał(a):magicadm a było gdzies napsiane ze on był pijany ? cy po porochach ?

Jasne, że nie,ale nie o to mi chodzi.
Miałem na myśli fakt, że dla zabitego człowieka bez różnicy (np na przejściu dla pieszych), czy trafi go kulka z pistoletu, czy dostanie nożem w brzuch czy rozjedzie go samochód lub potrąci motocykl z uciekającym trzeźwym/ pijanym/ naćpanym/ nienaćpanym/porąbanym "mocarzem" za kierownicą.

Twierdzenie, że pędzący po mieście/wiosce motocyklista nie stanowi dla nikogo zagrożenia jest mocno infantylne i świadczy o baaardzo płytkiej wyobraźni. :(
Forumowicz

Postprzez Xavier » 13 sie 2006, 23:39

mayer napisał(a):chłopie zyjemy w kraju gdzie nie ma kary Śmierci. Wiec jakim prawem skoro sąd nie moze , jakiś cholerny krawężnik ma prawo wydać na kogos wyrok smierci????

Ręce opadają...
Czy potrafisz czytać i analizować czytany tekst? Jeśli tak to wysil się trochę... i przeczytaj choć część tego tematu, a dowiesz się z detalami "jakim prawem" policjant strzelał.
Nikt na nikogo "wyroku śmierci" nie wydawał. Motocyklista był kretynem i dlatego zginął (a znał się na prawie tak jak TY). Policjant zrobił tylko to do czego był ZOBOWIĄZANY (z mocy prawa, pełnionej akurat służby, rozkazów i okoliczności). AMEN.
mayer napisał(a):
Xavier napisał(a):A możesz to napisać PO POLSKU? Sam robię czasami błędy, więc nie jestem ortodoksyjnym fanem ortografii i interpunkcji, ale tu dałeś czadu...

Queenis może nie wychował się w Polsce co?

Sugerujesz, że tam gdzie się wychował takich znaków nie znają (kropek i przecinków)? To zasugeruj jeszcze jaki to kraj...chętnie się dowiem. :D
PS.
Czy w Poznaniu wszyscy piszecie nazwę swojego miasta z małej litery? Interesujące...
Forumowicz

Od: 10 maja 2005, 17:03

Postprzez 83KAFI83 » 13 sie 2006, 23:56

Xavier Schade dir zuliebe schleppend sprechen Bock blöd
Forumowicz

Postprzez Czolgista » 14 sie 2006, 00:01

Już kilka stron wcześniej napisałem, że w naszym pięknym kraju logiczne rozumowanie i wyciąganie wsniosków stoi na niskim poziomie...

2 strony puźniej przekonuje się, że w niektórych przypadkach coś takiego jak logika i wyciąganie wnisków na podstawie faktów wogóle nie istnieje... :/

Nic więcej pisać już nie będe bo niektórzy i tak zawsze będą uważać, że można łamać prawo i stwarzać sytuacje zagrażające życiu ludzi a policja powinna siedzieć cicho coby czasem biedaczkom krzywdy nie zrobić :|
<center>I am the 6th son of the 6th son of the 6th son I am the borged again son of war
Technology's child, daughter of rebellion, son of a bitch blossom of a whore
I am a god-killing virus, destruction with 8 arms, monster with seven severed heads
I am the son of mars, cleansed with infected blood, vile disease walking on 2 legs

The devil made me do it</center>

<center>Moja "Twarzowa Książka"
Forumowicz

Od: 8 kwi 2006, 00:04
Auto: Mondeo 1.8 Zetec '99