Czateria 2025
Ja mam malutki prostowniczek Einhell, kupiony chyba w Media za jakies 100 pln. Jak pisalem wczesniejndziala. 4 A tylko ale jest malutki i mozna na noc zamknac pod maska. W ciagu 72 godzin obskoczyl juz 3 auta sasiadow
. Musze mu jakis GPS podlaczyc bo nie wiem gdzie teraz stacjonuje
.
..::Born To Rise Hell::..
Kolega ma jakiś power bank coś koło 300zl na alliexpres, takie małe badziewie że w plecaku sobie nosi. 3litrowego diesla Audi pali od strzała. Ja mam prostownik Bosch c3 też spoko, od zera aku naładuje.
-
Przemek...

- Od: 8 wrz 2006, 15:22
- Auto: Mazda 6gh 2.5pb
Mazda Xedos 9 2.5V6 KL
Mazda 323f 2.0 V6 GT
Z tymi klockami w Tavrii to taka troche urban legend. Tam transportowo były wsadzane drewniane klocuchy, a że był bardak i złodziejstwo, to czasem wyjeżdżały tak z salonu, zamiast mieć normalne 
Mazda 626 coupe '90 / Mazda 626 Coupe '89 / Mazda 323 BA GT '94
Mazda 6 2.0 MZR-CD '04 / Mazda 6 1.8 ELPIDŻI '03 / i inni... :D
------------------------
Marcin / aka Roxygenium
Mazda 6 2.0 MZR-CD '04 / Mazda 6 1.8 ELPIDŻI '03 / i inni... :D
------------------------
Marcin / aka Roxygenium
JohnnyB napisał(a):Ja mam malutki prostowniczek Einhell, kupiony chyba w Media za jakies 100 pln. Jak pisalem wczesniejndziala. 4 A tylko ale jest malutki i mozna na noc zamknac pod maska. W ciagu 72 godzin obskoczyl juz 3 auta sasiadow. Musze mu jakis GPS podlaczyc bo nie wiem gdzie teraz stacjonuje
.
Ja kiedyś kupiłem z firmy Bass Polska i nawet się sprawuje, ale od jakiegoś czasu czaje się na jakąś dobrą ładowarkę przynajmniej 10A niewielkich rozmiarów aby można było szybko podpiąć z trybem na zwykłe aku i AGM.
Wszystkie te małe ustrojstwa są generalnie do pupy.
Ładować ładują ale zero możliwości jakiejkolwiek regulacji np. napięcia ładowania.
Ja takich małych ładowarek mam kilka, używałem do ładowania akumulatorów w maszynach czyszczących. Ale parę lat temu kupiłem prostownik który ma rzeczywiste parametry takie jak napisano.
https://allegro.pl/oferta/prostownik-es ... 7982978728
Mogę zakończyć ładowanie na 16V i wiem że mam naprawdę w 100% naładowaną baterię. A nie że elektronika odetnie ładowania przy 14,4V, bo to nie tak być powinno.
Polecam.
No i każda bateria, nawet taka z 3V się podniesie. A 90% elektronicznych takiej nawet nie wykryje....
Ładować ładują ale zero możliwości jakiejkolwiek regulacji np. napięcia ładowania.
Ja takich małych ładowarek mam kilka, używałem do ładowania akumulatorów w maszynach czyszczących. Ale parę lat temu kupiłem prostownik który ma rzeczywiste parametry takie jak napisano.
https://allegro.pl/oferta/prostownik-es ... 7982978728Mogę zakończyć ładowanie na 16V i wiem że mam naprawdę w 100% naładowaną baterię. A nie że elektronika odetnie ładowania przy 14,4V, bo to nie tak być powinno.
Polecam.
No i każda bateria, nawet taka z 3V się podniesie. A 90% elektronicznych takiej nawet nie wykryje....
Grzyby napisał(a):parę lat temu kupiłem prostownik który ma rzeczywiste parametry takie jak napisano
Pooglądałem sobie tego StefPol'a i pierwsze co mi się rzuciło z ogłoszenia, to dobre opinie, ale przeglądając je trafiłem na ostatnie zdjęcie wklejone przez opiniodawcę..
Zwykły trafo toroidalne i diody prostownicze wybitnie prymitywnie połączone.
Nie wytrzymałbym na Twoim miejscu, sprawdził jak w środku wygląda i ewentualnie poprawił dla własnej satysfakcji..
Sam jestem w trakcie składania dla siebie prostownika – mam już wszystko włącznie z projektem frontu i obudową i to tak trwa.. chyba już 3-i roczek
Jak jest potrzebne ładowanie, to jakimiś staruszkami ogarniam i wtedy mi się przypomina, że trzeba dokończyć robotę ale na szczęście szybko zapominam

Historie mojej młodości :
[url]https://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=102&t=151548&start=140[/url]
staraj się nie rozlewać zbyt dużo przelewając z pustego w próżne...
[url]https://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=102&t=151548&start=140[/url]
staraj się nie rozlewać zbyt dużo przelewając z pustego w próżne...