U mamy -23. Był taki pasek jakichś 60-70km (Busko Zdrój – Połaniec/Staszów) i tam było właśnie około 24-25 stopni mrozu.
Za to z małymi przerwami lekko sypie cały dzień.
Cóż – góry
Petoszon pali od strzała, nawet na samym prundzie dzisiaj po południu "odpalił" i wyjechał z podwórka. No i fajna ta opcja 4WD przy obecnych warunkach drogowych. Wczoraj śmigałem do Zagnańska to nawet parę osób wyprzedziłem wlokących się max. 40 i stosunkowo bezpiecznie można lecieć 60-70 po tych krętych leśnych i zasypanych drogach. Mam w nim jakieś Goodride kupione poprzedniej zimy na szybko – chciałem Dębice ale w styczniu jak się kupuje to se można chcieć
W Dacii w piątek zainwestowałem w nowy termostat przy okazji wymiany oliwy. Jest różnica – grzeje
A biorąc pod uwagę że doinwestowałem w nakładkę na fotel grzejącą tyłek i plecki to w ogóle high end i top premium teraz jest
Polecam. Całe 45pln a komfort fantastyczny.Kamper stoi przysypany. Mieliśmy przed świętami wyjechać na jakiś weekend ale nie udało się bo śnieg spadł (a nie mam w nim zimówek, więc nici z planu). Pewnie i tak byśmy nie pojechali dalej jak jakieś 100-150km, może jakiś Kraków albo cuś w ten deseń weekendowo. Nic, myślę że przed wiosną się jeszcze uda gdzieś wyskoczyć. Muszę tylko butle (mam w nim dwie 13kg) napełnić samym propanem bo poniżej zera butan nie odparowywuje i butla wystarcza na połowę tego co w temperaturach dodatnich. Mam pomysł jak je ogrzać żeby ten problem zimowy wyeliminować ale to do zrobienia jak będzie ciepło. W ogóle muszę tam zmodernizować elektrownię – zamiast aktualnego hotelowego 100Ah AGM, wpadną dwa LiFePo 200 lub 300Ah. Mocno staniały ostatnio, można w okolicach 1000 dorwać w promocjach u skośnych przyjaciół. Wtedy na pokład wleci normalny ekspres do kawy. Ludzie z zestawem 2x300Ah używają nawet Airfryerów, co też mnie nęci
Na szczęście aktualnie stoi jakieś 20m od garażu, więc jak trochę ten śnieg owieje to podciągnę przedłużacz i podepnę go do 230V (wtedy naładuje się aku hotelowy i startowy – w tej kolejności to idzie). Na panele zasypane śniegiem nie liczę, chociaż w grudniu zanim spadł śnieg to aku hotelowy miałem naładowany za free