Czateria 2025

Coś dla zabicia czasu – zjawiska śmieszne i ciekawe.

Postprzez Neonixos666 » 18 lip 2025, 15:50

Miał ktoś niemiłe przygody ze świecami irydowymi Denso? Młodemu wymieniali komplet pół roku temu a teraz jedna dostała luzu jakiegoś dziwnego i lata ten biały rdzeń, oczywiście wypadanie zapłonu, wpadła nowa uszczelka dekla i świeca. Dziwne uszkodzenie, mechanik mówi że pierwszy raz widzi taki coś.
Forumowicz

Od: 10 wrz 2009, 00:21
Auto: Grand Scenic III PHII R9M

Postprzez Krzemol » 19 lip 2025, 06:48

Człowiek zmienia plany, ogarnia by szybko skończyć robotę i podstawia tacie auto by ewentualnie gość obejrzał jakby mnie nie było i oczywiście echo. Przynajmniej sobie geometrię ustawiłem :D
Forumowicz

Od: 4 mar 2010, 23:11
Auto: Alfa Romeo Giulietta Quadrifoglio Verde 1.75 TBi 280KM '11r

Postprzez nemi » 19 lip 2025, 20:44

Johnny, strasznie fajny ten Mustang. Kiedyś to było moje marzenie (teraz jakoś wolę oglądać o samochodach, bo sam niewiele jeżdżę tak naprawdę w tym roku pewnie wpadnie z 5.000 km...). Będziesz go miał w Nowym Dworze? Zupełnie szczerze chętnie bym podjechał kopnąć go w oponę i pooglądać. Niestety nigdy nie miałem okazji nawet dotknąć takiego auta, chętnie bym "pomacał" marzenie, nawet jeśli jest już obumarłe ;)

A odnośnie samochodów, zanim zrobił mi się fakap w pracy, to kupiłem bilety na Bliski Wschód i kilka dni temu wróciłem. Na miejscu okazało się ogólnie dość tanio, najtaniej spałem w 4 gwiazdkowym hotelu w Katarze za 150 zł, kolację z piciem zdarzyło mi się zjeść za 35 zł w dwie osoby, Uber za półdarmo (kilkanaście kilometrów można podjechać za ok 20 zł, najtaniej pojechałem gdzieś za 4 zł) i dzięki temu przejechałem się wieloma autami, które w Europie w ogóle nie występują.

Np. Kia K5 mi się spodobała, Toyota ma w ofercie cały szereg suvów (chyba najczęściej widać Toyotę Rush – kosztuje od 70.000 zł w Katarze), Nissan wciąż produkuje model Sunny i ogólnie byłem przekonany, że w sumie te różne marki produkują ledwie kilka modeli tak jak to u nas jest w salonach i tyle. Ale jednak Japończycy mają chyba kilka razy więcej różnych modeli niż są dostępne u nas.

BTW – sprawa z uberami jest dość szalona. Nie można ich zamówić będąc w pokoju hotelowym. Trzeba wyjść przed drzwi i dopiero zamawiać. Czas oczekiwania to tak między 15 a 60 SEKUND <czarodziej>.
Forumowicz

Od: 21 sie 2004, 14:20

Postprzez Beny » 19 lip 2025, 23:53

A skąd wiedzą że jesteś w pokoju a nie przed hotelem :)
Obrazek
Przemek...
Klubowicz

Od: 8 wrz 2006, 16:22
Auto: Mazda 6gh 2.5pb
Mazda Xedos 9 2.5V6 KL
Mazda 323f 2.0 V6 GT

Postprzez nemi » wczoraj, 00:07

W takim sensie, że gdyby zamówić w pokoju, przyjechałby po 30 sekundach, a ja bym wyszedł po kilku minutach, to bym musiał płacić za czekanie, a kierowca miałby kłopot z zatrzymaniem się na dłużej na ulicy.
Forumowicz

Od: 21 sie 2004, 14:20

Postprzez zadra » wczoraj, 15:58

Neonixos666 napisał(a):Miał ktoś niemiłe przygody ze świecami irydowymi Denso

Czytałem o takim przypadku chyba na civic forum, nie pamiętam dokładnie czy na pewno denso, ale dotyczyło dokładnie takiego problemu.
Były podejrzenia, że przy dokręcaniu przeciągnięta za mocno, albo fejkowa, albo wada produkcyjna..

Wymienić i mieć nadzieję, że następna będzie lepsza..

Wczoraj wróciliśmy z córką z wycieczki motocyklem po Polsce. W kołach 1026km w 5dni (żadne wielkie odległości), noclegi w namiocie na materacach dmuchanych, śpiwory za 37zł/szt itp..
Ani głodni ani zziębnięci nie wróciliśmy. Nawet nas mocno nie zmoczyło (najwyżej zrosiło trochę).
Była chęć na Lublin-Kozłówka-Czarnolas ale źle oszacowaliśmy czas i o ile byśmy dojechali, to brakło by czasu na łażenie i odpoczynek..

Kurcze, na moje prawie pińdziesiąt lat, to nawet mi się podobało, najważniejsze, że córce również :)
Nie było łatwo z bambetlami się na motur zmieścić :|
Historie mojej młodości :
[url]https://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=102&t=151548&start=140[/url]

staraj się nie rozlewać zbyt dużo przelewając z pustego w próżne...
Forumowicz

Od: 27 cze 2007, 18:07
Auto: HONDA civic VIII
1,8 Stoczterdzieścikuniów z maską gazową na pyskach ciągnących sedana :-P

Postprzez Krzemol » wczoraj, 20:03

Mieszkam chyba w trójkącie bermudzkim bo drugi raz już ktoś jedzie, ja zmieniam plany i jest cisza... Naprawde jak ktoś się rozmyśli (czego nie mam za złe) takim problemem jest choćby SMS sorki nieaktualne? No takich jaj to jeszcze nie miałem.
Forumowicz

Postprzez MrShaleck » wczoraj, 20:34

Dlatego tak kocham sprzedawać samochody... <lol>
Obecnie 2 auta sprzedałem nie wystawiając ich nawet. Jeden przypadkiem, bo kolega wpadł i się zakochał, a drugi kolega napisał czy nie mam może czegoś fajnego dla kobiety i zabrał kolejne. Zaraz mi tylko mazda zostanie, ale ta mimo wystawienia odzew zerowy. Cenę też dałem zaporową, co nie pomaga.

Najgorsze jest użeranie się z Januszami mistrzami negocjacji przez telefon...
Mazda 626 coupe '90 / Mazda 626 Coupe '89 / Mazda 323 BA GT '94
Mazda 6 2.0 MZR-CD '04 / Mazda 6 1.8 ELPIDŻI '03 / i inni... :D
------------------------
Marcin / aka Roxygenium
Marcin
Forumowicz

Od: 29 cze 2011, 21:56
Auto: Mazda 626 Coupe F2T
CLK 55 AMG W209

Postprzez Beny » wczoraj, 21:22

Zadra fajna wycieczka, ja teraz przejechałem z kolegami od Świnoujścia na Hel rowerami i jeszce do Gdyni pyknelismy , następnym razem myślę to zrobić rodzinnie

Ja też nie wystawiałem nigdzie, jakoś na luzie podchodziłem, jak ktoś pytał na fb to wrzucałem info, połowa chciała info na priv po czym nie odpisywała, druga połowa Janusze biznesu a trafił się chłopak co wziął nr tel i jako jedyny zdzawonil, powiedzialem co i jak i kupił bez marudzenia.
Obrazek
Przemek...
Klubowicz

Od: 8 wrz 2006, 16:22
Auto: Mazda 6gh 2.5pb
Mazda Xedos 9 2.5V6 KL
Mazda 323f 2.0 V6 GT

Postprzez Krzemol » wczoraj, 22:04

Ja na grupach nie wystawiam, wolę być incognito. Może przez podejście na Alfiarskich grupach. Wszak mam ogromny (232tys) przebieg.
Forumowicz