worn napisał(a):Palmer napisał(a):Jedyny problem, jaki odnotowałem, to delikatne drgania lewego lusterka występujące przy prędkości >90 km/h.
U mnie to samo, choć nie zgłaszałem, bo są to na tyle niewielkie drgania, że ledwo to widać i nie przeszkadzało mi to. Ale skoro Tobie naprawili, to zgłoszę, bo może z czasem się pogorszy i będę potem żałował...
Mi też zaczęło lewe lusterko trząść się przy wyższych prędkościach. Ale na tyle mnie to irytuje, że odliczam czas do przeglądu w ASO, żeby to zgłosić, bo szkoda mi czasu na jeżdżenie tam x razy.
Z innych rzeczy, to na wiosnę wymienili mi klamki bo przestał mi się otwierać samochód. Podobno klamki z lepszym sposobem uszczelnienia niż to oryginalne. Ostatnio, gdy samochód jest mokry i na zimnie znów przestały mi działać klamki.
Poza tym pojawił mi się poziomy pasek na cyfrowych zegarach.
Ostatnie problemy to te z tempomatem. Zgłaszałem je w zeszłym roku na przeglądzie, podobno zaktualizowali oprogramowanie, mechanik z ASO się przejechał i powiedział, że wszystko w porzadku. Od tamtego czasu, 2 razy Mazda nie wykryła samochodu przede mną jadąc w korku, i chciała jak najszybciej przyspieszyć do zadanej prędkości (raz przez to ledwo wyhamowałem przed samochodem przede mną) – a mam ustawioną najdalszą odległość od samochodu poprzedzającego. Czasem zdarza mu się też na autostradzie/S-ce przy prędkości ustawionej na przepisowe 120-140 km/h po jeżdzie za kimś z dużo mniejszą prędkością (w stylu 80 km/h), wbić najmniejsze możliwe przełożenie i zamiast dojść do zadanych 120-140 km/h, przyspieszyć do ok. 140-160, a potem hamować dość ostro do zadanej prędkości.
To wszystko nie są może jakieś duże wady i nauczyłem się z nimi żyć, ale irytują, bo chciałoby się, żeby wszystkie systemy które ma się w samochodzie działały poprawnie.